به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از فارس، در سالروز شهادت شهیدان رجائی و باهنر و به مناسبت هفته دولت، رئیسجمهور و اعضاء هیئت دولت سیزدهم صبح امروز (چهارشنبه) با حضور در حسینیهی امام خمینی (ره) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
بخشهایی از این دیدار به شرح زیر است:
* شهید رجایی حدود یک ماه رئیس جمهور بود. شهید باهنر در همین مدت نخست وزیر بود. شهید رجایی چندماه هم نخست وزیر بود با آن شرایط سختی که آن روزها داشت؛ بنابراین کارکرد این دو بزرگوار مورد نظر نیست. هیچ نشانهای و اثری از کارکرد اینها نداریم. نکته مطرح شدن این دو نفر چیست؟ بنده در اینجا یادداشت کردم که نکته در نیت آنها است. در جهت گیری آنها است. جهت گیری این دو شهید عزیز جهت گیری انقلابی و الهی بود. آن کسانی که این دو نفر را از نزدیک میشناختند تصدیق میکنند این عرض ما را که این دو نفر چیزی را طلب میکردند که همه شهدا و مجاهدان راه خدا آن را طلب میکردند. یعنی زندگی آنها درست منطبق بود با سرنوشت آنها؛ دنبال رضای الهی بودند؛ همچنانی که همه شهدای فی سبیل الله که مخلصانه در کار جهاد هستند هدفشان رضای الهی است... خدای متعال این را از ما خواسته است. اسم رمز دولتها باید کسب رضای الهی و کار برای مردم باشد.
*مسئله معیشت مردم خیلی مهم است. همه اقدامات مثبت دولت که با این زحمت انجام میشود، تحتالشعاع مشکلات معیشتی مثل گرانی مسکن و اجارهبها قرار میگیرد و این حیف است. عمده تحریمها، با هدف گروگانگرفتن معیشت مردم است؛ باید در کنار مذاکرات، تحریمها را خنثی کرد. مهمترین شاخص خنثیسازی تحریمها، کاهش تورم است.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از بیاناتشان خطاب به رئیس جمهور و هیئت دولت فرمودند: هر تصمیمی میخواهید در زمینه اقتصاد بگیرید ببینید تاثیرش بر نکات برجستهای مانند فاصله طبقاتی، ثبات بازار، نرخ ارز، کاهش تورم، رشد تولید و ... چگونه است.
*بنده در این سی و چند سال از همهی دولتها با گرایشها و توانهای مختلف حمایت حمایت کردم. دلیلش هم واضح است؛ چرا که شرایط کشور و اهدافی که ما برای خودمان ترسیم کردیم در جمهوری اسلامی اقتضاء میکند که همه به قوهی مجریه که وسط میدان است، کمک کنند؛ رهبری کمک کند، مردم کمک کنند، روشنفکرها کمک کنند، نخبگان کمک کنند؛ قاعدهاش این است؛ همهی دولتها مستحق این کمک همهجانبه هستند. ما به همهی دولتها کمک کردیم. لکن در مورد این دولت علاوهی بر کمک، بنده با نگاه به این دو ساله، تمجید هم میخواهم بکنم.
در دولت سیزدهم در بخش مدیریتی هم کارهای بسیار خوبی در دولت انجام گرفته است. یکی از آنها حضور در بین مردم و مواجهی مستقیم با مشکلات مردم است. این بسیار کار مفیدی است. از چند جهت مفید است. یکی اینکه که شما اطلاعات دست اول پیدا میکنید. فواید دیگر هم دارد. ارتباط نزدیک و متواضعانه و صمیمی با مردم. این خیلی مهم است.
ما حق نداریم با مردم رفتار از جایگاه استعلاء و استکبار برخورد کنیم و حرف بزنیم. ما کسی نیستیم. آنچه که هست متعلق به مردم است. اگر شأن شغلی و مقامی هم به ما داده شده اولاً مردم دادهاند، ثانیاً داده شده برای اینکه به مردم خدمت بکنیم.
سادهزیستی و کاهش تشریفات در سلوک شخصی و حکومتی دولت به خصوص شخص آقای رئیسجمهور برای من چشمگیر است. روحیه جهادی در دولت نشان داده میشود. به کارگیری جوانان در ردههای گوناگون مدیریتی، این بسیار چیز مهمی است. چیز لازمی است و بحمداللّه در این دولت انجام گرفته است.
در بخش سیاست خارجی. تحرک دولت تحرک بسیار خوبی است. این سیاستی که شما اتخاذ کردید که عبارت است از ارتباط با همسایگان، این بسیار سیاست خوبی است. این را باید دنبال کرد. ما باید با هیچ یک از همسایگانمان مناقشه نداشته باشیم. هرچه مناقشه هست، تبدیل بشود به همکاری. این کاری است ممکن و یک مقداری هم انجام گرفته و بعد از این هم باید انجام بگیرد. یا ارتباط با همهی دولتهای در دنیا که مایل به ارتباط با ما هستند با یک استثنای محدودی که حالا مشخص است. ما ارتباط با قارههای مختلف، آمریکای جنوبی، آفریقا، آسیا، شرق آسیا، همه جا، این سیاست ارتباط متعدد و متنوع با کشورهای مختلف، با خصوصیاتی که دارند از لحاظ سیاسی، از لحاظ اقلیمی، از لحاظ امکانات اقتصادی و غیره، فرهنگی، این کار درستی است.
عضویت در دو پیمان مهم بینالمللی در فاصلهی کوتاه، موفقیت خیلی خوبی بود. خود این اتفاق نه فقط مفید برای کشور هست، بلکه حکایت از یک حقایقی هم واقعیاتی هم میکند و نشان دهندهی این است که کشور در وضع و حدی قرار دارد که مشترکان و مؤسسان این پیمانهای بینالمللی راغب و مایلند و بلکه گاهی مصرّند که کشور عزیزمان جزو آنها بشود.
به مردم تفهیم کنیم به سمت محصول داخلی بروند
در مورد اقتصاد هم امسال ما شعاری که مطرح کردیم، دو بخش داشت. یکی مهار تورم، یکی رشد تولید. مهمترین کاری که برای مهار تورم میشود انجام داد این است که ما تولید کشور را بتوانیم بالا ببریم. چگونه میتوان تولید را رشد داد. دو نکته اینجا وجود دارد.
یکی اینکه ما حمایت کنیم، دوم اینکه موانع سر راه را برداریم. حمایت یعنی چه؟ یعنی حمایت قانونی اولاً، مقررات جوری باشد که تولید آسان بشود، برای تولیدکننده هم آسان بشود، هم باصرفه بشود. بعد حمایتهای مالی، مقداری که حالا بعهده دستگاههای دولتی است تأمین منابع ارزی و ریالی در آن حدی که جزو وظائف است و همچنین حمایتهای فرهنگی از تولید داخلی. حمایت فرهنگی از تولید داخلی یعنی اینکه ما تفهمیم کنیم به مردم که آنجایی که محصول داخلی وجود دارد باید مردم به سمت محصول داخلی بروند.
*متأسفانه زبان دولت در بیان آنچه که انجام گرفته زبان رسایی نیست؛ اتفاقاتی که افتاده اتفاقات خوب، به آن اندازهای که شایسته و حقش هست به آن اندازه در نظر مردم و ذهن مردم منعکس نشده. بنده میخواهم یک مقداری بگویم شاید کمک بشود به اینکه حقایق و واقعیتهایی که در مورد دولت هست برای آحاد مردم و افرادی که نظر و غرضی ندارند بیشتر آشکار بشود. آنچه که من میخواهم تکیه کنم این است که تعداد قابل توجهی از شاخصهای اقتصاد کلان رشد را نشان میدهد، پیشرفت را نشان میدهد. بعضی از دولتها طبیعتشان این است که فردا را قربان امروز میکنند این دولت نکرده این کار را. کارهای بزرگ و زیربنایی را انجام داده که اثرش ممکن است امروز ظاهر نشود به طور کامل، اما بالاخره ظاهر خواهد شد.