مهم ترین و اولین گام برای شروع یک پروژه ساختمانی، طراحی نقشه ساختمان می باشد. نقشه کشی ساختمان پایه و اساس همه ی پروژه های ساختمانی می باشد، چون که، اقدامات اخذ جواز ، مدت زمان انجام دادن پروژه، محاسبه هزینه اجرا و انقضای قرارداد با پیمانکاران ساختمان اقداماتی هستند که، حتما باید بعد از اتمام نقشه کشی ساختمان انجام شوند. نقشه کشی ساختمان در تاریخ معماری جهان قدمتی چند هزار ساله دارد. از دیر باز، ایرانیان از نقشه های دقیق و پیشرفته برای ساخت خانه های خود و حتی شهر خود استفاده می کردند، امروزه با پیشرفت علم و نرم افزارهای کامپیوتری، نقشه کشی ساختمان به صورت پیشرفته و حرفه ای انجام می شود. به طوریکه، افرادی که فقط قصد بازسازی ساختمان خود را دارند، نیاز به نقشه دقیق و حساب شده از تمام جزئیات کار را دارند. طبقه بندی یا دسته بندی کردن کارها، نظم بیشتری را در انجام کارها ایجاد می کند، و از هدر رفتن زمان و دوباره کاری در انجام کارها جلوگیری می شود.
دو مرحله در طراحی نقشه ساختمان در آرین پاراکس وجود دارد که، به آن فاز یک و فاز دو می گویند. بررسی جزئیات و اجرای فنی یک پروژه، اقداماتی هستند که، در فاز 2 طراحی نقشه ساختمانی اجرا می شوند. ارائه برآورد کامل از نظر هزینه و زمان، اقداماتی هستند که، بعد از نقشه کشی ساختمان، پیمانکار به کارفرما ارائه می دهد. نقشه کشی ساختمان در همه ساختمان ها از جمله مسکونی، تجاری، فرهنگی، اداری، پایه و اساس هر کاری می باشد، و بسیار حائز اهمیت می باشد. حال که تا حدودی، به اهمیت نقشه ساختمان پی بردید، شرکتی در ارائه این خدمات به شما معرفی می کنیم. شرکت آرین پاراکس یکی از شرکت های معتبر نقشه کشی ساختمان می باشد که، این خدمات را بسیار دقیق انجام می دهد.
گام مهم در طراحی نقشه ساختمان
ساخت و ساز برگرفته از هنر و در عین حال صنعت می باشد. همه ی ما برای زندگی، انجام کار، و فعالیت های روزانه به مکانی مستحکم و امن نیاز داریم. ساختن این مکان مستحکم و امن نیاز به نقشه و طرح دارد. در صورت نداشتن طراحی نقشه ساختمان چنین مکانی میسر نمی شود. با پیشرفت علم و سازه های ساختمانی و معماری، نقشه کشی بر رشته های گوناگون، از جمله مهندسی معماری، مهندسی برق، مهندسی عمران و مهندسی مکانیک تقسیم بندی می شود. در نخستین مرحله از این کار، طراحی نقشه ساختمان یا پلان ساختمان می باشد. مراحل بعدی شامل تزئینات ساختمان، نقشه برق و مکانیک اجرایی در داخل و خارج ساختمان می باشد. این مراحل هر کدام زیر شاخه هایی را شامل می شوند. به طور مثال، در بخش معماری که در همه ی نقشه ها پایه و اساس است، همانطور که به مهندسین طراح نیاز است، به دکوراتور های داخلی برای ترسیم طرح کامل تزیینات و وسایل نیز، نیاز می باشد.
همچنین نیاز به مهندسین برق برای ارائه طراحی نقشه برق ساختمان می باشد که، به موقع طرح نقشه برق را اجرا کنند. در طراحی نقشه ساختمان با طراحی نقشه آپارتمان مسکونی نیاز به اقدامات دیگری از جمله اجرای ضوابط و استانداردهای شهرداری و دیگر نهادهای قانونی و همچنین آتش نشانی می باشد. نقشه کشی ساختمان به دو فاز یک و دو تقسیم می شود و اجرای اقدامات لازم در فاز یک پایه مراحل بعدی از جمله تهیه نقشه برق، تهیه نقشه فاز 2 و سازه و الکترونیک می باشد. از آنجایی که مشخصات و متراژ ساختمان ها متغیر میباشد، طراحی این مراحل نیز متغیر می باشد. امروزه با پیشرفت علم و علوم مهندسی، شاهد نرم افزارهای نقشه کشی، نظیر: اتوکد می باشیم که، باعث آسان سازی و دقت و سرعت عمل در انجام کارها شده است.
طراحی نقشه ساختمان مسکونی
اگر قصد طراحی نقشه ساختمان مسکونی را دارید، شاید تا این جا به این نتیجه رسیده باشید که باید ترتیب را در کار طراحی رعایت کنید. برای اینکه نقشه شما به بهترین شکل طراحی شود، باید اصول طراحی پلان را مورد توجه قرار دهید، تا بتوانید در طراحی پلان مناسب، موفق باشید. در این مطلب طراحی نقشه آپارتمان مسکونی و به طراحی صحیح آن می پردازیم، البته طراحی نقشه ویلاها و خانه های دوبلکس به همین صورت است. در اجرای طراحی پلان خانه ، همه ی مراحل باید به ترتیب باشند، به عنوان مثال کار طراحی آسانسور و باکس پله، نباید کنار اتاق خواب باشد زیرا طراحی مناسبی نخواهید داشت. اولین قدم در طراحی نقشه ساختمان یا طراحی نقشه آپارتمان مسکونی، بررسی نیازهای آن ساختمان می باشد، زیرا هر ساختمانی با توجه به نیازها و شرایطی که دارد، نقشه آن متفاوت می باشد. به طور کلی شما نمی توانید یک نسخه برای طراحی پلان همه ساختمان ها بپیچید، به همین دلیل استفاده از پلان های اینترنتی توصیه نمی شود. در طراحی نقشه ساختمان و طراحی نقشه آپارتمان مسکونی عوامل بسیار مهمی تاثیر گذار می باشد، از جمله:
• خواسته ها و نیازهای کارفرما
• محدودیت های طراحی
• متراژ زمین و ابعاد آن
• دسترسی های ساختمان و شکل آن
• محدودیت های طراحی و شرایطی که برای طراحی وجود دارد
• نوع کاربری ساختمان( ویلایی یا آپارتمانی)
و عوامل بسیاری دیگر که در این مقاله مجال گفتن نیست.
مراحل طراحی پلان آپارتمان مسکونی
در طراحی پلان آپارتمان مسکونی باید این موارد را در نظر بگیرید:
1. مرحله اول: جا دادن پلکان و آسانسور
در طراحی ساختمان مسکونی، مهم ترین مورد محل قرار گرفتن پله ها و آسانسور در پلان است. عوامل بسیار مهمی چون، تعداد واحدهای هر طبقه، فرم زمین و عرض زمین، تعداد پارکینگ مورد نظر در طبقه همکف تاثیر گذار می باشد
2. تفکیک یا جدا کردن فضای خصوصی از عمومی: بعد از تعیین کردن محل قرار گیری پله و آسانسور باید فضای عمومی را از خصوصی تفکیک کنیم
3. جا دادن آشپزخانه، اتاق خواب ها و حمام در ورودی پلان
4. ستون گذاری پلان ها: پس از انجام کلیات طراحی پلان، ستون گذاری پلان انجام می شود
5. اصلاحات نهایی بعد از طراحی فرم کلی پلان، مورد توجه می باشد
6. طرح مبلمان کردن پلان، آخرین مرحله در طراحی پلان می باشد.
شرکت معتبر نقشه کشی کیست؟
شرکت آرین پاراکس، دارای یک تیم اجرای بسیار کارآمد و قوی می باشد و یکی از شرکت های معتبر نقشه کشی ساختمان می باشد که، خدمات زیادی را در زمینه طراحی نقشه ساختمان در کاربری های مختلف و طراحی نقشه آپارتمان مسکونی در اختیار شما قرار می دهد. حتی اگر شما قصد بازسازی ساختمان خود را داشته باشید، شرکت آرین پاراکس (arianparax.com) کلیه خدمات باز سازی را با مهندسین و اعضای تیم کارآمد، از صفر تا صد برای شما انجام می دهد. همچنین، این تیم تخصصی در زمینه های طراحی ویلا خدمات بسیار متنوعی را در اختیار شما قرار می دهد. شما می توانید، با خیالی آسوده از صفر تا صد طراحی پلان ، محوطه سازی و اجرای پروژه خود را، به این شرکت بسپارید. همچنین این شرکت، خدمات متنوع بسیار زیادی را در زمینه دکوراسیون داخلی ادارات، محیط های کاری و حتی منازل ارائه می دهد. امیدوارم که در این مقاله به ضرورت نقشه کشی ساختمان و افرادی که این مسئولیت را قبول می کنند( در زمینه اجرا) پی برده باشید.