یکی از مهمترین روشهای درمانی برای رفع مشکلات پوستی نواحی اطراف چشم تزریق مزوژل زیر چشم است، مزوژل، ژلی حاوی اسید هیالورونیک، مواد معدنی، کوآنزیمها، نوکلئیک، اسیدهای آمینه، ویتامینها و آنتیاکسیدان هاست که در فرآیند مزوتراپی مورد استفاده قرار میگیرد. اسیدهیالورونیک (HA) از مهمترین ترکیبات این محلول است. اسید هیالورونیک نوعی قند است که به طور طبیعی در پوست ما وجود دارد و آب را در خود نگه میدارد و به حفظ و آبرسانی آن کمک میکند.
درست مانند کلاژن و الاستین(Elastin)، مقدار اسید هیالورونیک طبیعی که در بدن ما اتفاق میافتد با افزایش سن کاهش مییابد. به همین علت شاهد بروز چین و چروک و تیرگی در نواحی مختلف بدن خصوصاً اطراف چشم هستیم.
این اسید در در همه چیز از سرمها گرفته تا ماسکهای ورقی پوست و حتی مواد تزریقی وجود دارد. مهمترین محلولی که حاوی این اسید است مزوژل است که به روش تزریقی به بهبود سلامت پوست در نواحی مختلف بدن کمک میکند.
سؤالات رایج
آیا در زمان بارداری یا شیردهی می توان مزوژل انجام داد؟
از آنجا که در این مورد تا کنون به اندازه کافی تحقیق و مطالعه نشده است، بهتر است جانب احتیاط را نگه داشته و از انجام مزوژل درمانی در دوران بارداری خودداری کرد. برای دوران شیردهی نیز به طور مشابه باید از انجام این فرایند اجتناب شود زیرا این که مواد مورد استفاده در مزوژل وارد شیر می شوند یا نه هنوز مشخص نیست.
نتایج حاصل از انجام مزوژل پس از چه مدتی مشخص می شود؟
• نتایج تزریق مزوژل بلافاصله دیده می شود ولی نتایج کامل پس از 48 ساعت مشاهده می شود.
• نتایج حاصل از تزریق مزوژل معمولاً بین 6 تا 9 ماه باقی مانده و سپس به تدریج اثر آن از بین می رود. برای این که نتایج مدت بیشتری باقی مانده و ظاهر پوست جوان تر و سالم تر به نظر برسد باید درمان تجدید شود.
• یک برنامه تزریق مزوژل در پوست شامل سه جلسه درمانی با فواصل 2 تا 4 هفته ای می شود.
آیا هیدراسیون پوست به روش مزوژل آسیب زا است؟
مزوژل درمانی یک فرایند قابل تحمل برای بیمار است. سوزن های مورد استفاده برای تزریق های زیبایی قطر بسیار کمی دارند بنابراین خیلی فرورونده نیستند و نسبت به تزریق های دیگر نیز درد کمتری دارند. بسته های یخ کوچک که غالباً پس از درمان مورد استفاده قرار می گیرند، درد را کاهش می دهند، گاهی اوقات نیز از بیحس کننده های موضعی استفاده می شود. برخی ژل های پرکننده، حاوی بیحس کننده های موضعی هم هستند.
آیا مزوژل درمانی، عوارض جانبی هم دارد؟
مزوژل درمانی یک فرایند کم ریسک است. غیر از تورم، کبودی و قرمزی اولیه پس از درمان، به ندرت ممکن است عوارض دیگری نیز داشته باشند. برخی عوارض جانبی نادر ناشی از انجام این فرایند عبارتند از عفونت، نکروز بافت و به جا ماندن اسکار روی پوست.
چه کسانی نباید از مزوژل استفاده کنند؟
مزوژل درمانی برای زنام باردار و زنانی که در دوران شیردهی هستند و همچنین افرادی که در 3 ماهه گذشته برای معالجه آکنه و جوش تحت درمان بوده اند یا سابقه بیماری های خود ایمنی یا آلرژی های چندگانه درند انجام نمی شود. پزشکان قبل از انجام این فرایند در مورد خطرات احتمالی و موانع انجام آن با شما صحبت خواهند کرد.
تفاوت مزوژل درمانی با تزریق ژل و مزوتراپی در چیست؟
مزوژل زیبایی برای هیدراته کردن و بهبود کیفیت پوست به زیر پوست تزریق می شود و اثر لیفت و برجسته سازی کمی دارند اما ژل های تزریقی سنتی برای افزایش حجم و بهبود ظاهرزیر پوست تزریق می شوند.
اکثر پزشکان عقیده دارند مزوژل نوعی مزوتراپی است که باعث کلاژن سازی در پوست می شود. با این تفاوت که در مزوژل غلظت هیالورونیک اسید ۱۵ درصد و غلظت هیالورونیک اسید در مزوتراپی، ۱ تا ۳ درصد است. غلظت بالای هیالورونیک اسید در مزوژل سبب ماندگاری بیشتر آب در فضای میان بافتی سلول ها می شود.
هزینه های تزریق مزوژل چقدر است؟
هزینه مزوتراپی زیر چشم بستگی به نوع معالجه و تعداد جلسات مورد نیاز دارد. از آنجا که مزوتراپی یک درمان زیبایی محسوب میگردد، عموماً شرکتهای بیمه، هزینه آن را پوشش نمیدهند.
بهتر است برای دستیابی به نتیجه دلخواه قبل از موعد تزریق، با پزشک خود ملاقات کنید تا دریابید که چه انتظاری دارید. بهتر است یک هفته قبل از عمل، از مصرف آسپرین (بافرین) و سایر داروهای ضد التهابی (NSAIDs) خودداری کنید. این داروهایِ مُسَکن میتوانند خطر خونریزی و کبودی در هنگام مزوتراپی را افزایش دهند.