بیوگرافی احسان خواجه امیری
احسان خواجه امیری خواننده موسیقی پاپ در 7 آبان 1363 در بیمارستان هشترودیان تهران متولد شد. او فرزند ایرج، خوانندهٔ قدیمی موسیقی سنتی ایران و فارغ التحصیل مهندسی کامپیوتر از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب است.احسان به دلیل متولدشدن در خانواده ای هنرمند، از 5سالگی آموختن موسیقی را شروع کرد. از هفت یا هشت سالگی کم کم به کلاس های سنتور و ویلن رفت و پیانو را از خواهرش الیکا یاد گرفت.
شروع فعالیت موسیقی احسان خواجه امیری
در 12سالگی برای برنامه کودک آهنگسازی کرد. کار حرفه ای خود را با آهنگسازی برای مجموعه مستند که موسیقی بی کلام بود آغاز کرد و مطرح ترین کارش در آن دوران آهنگسازی آلبومی به نام خاطرات زندگی برای پدرش بود. سازهای مختلف را امتحان می کرد و آموزش یک ساز را به اتمام نمی رساند. فقط می خواست آهنگساز شود و ورود خود را به عرصه خوانندگی یک شوخی می دانست. در سن 17 ساگی آلبوم من و بابا را روانه بازار کرد که کار مشترک او و پدرش استاد ایرج بود ٬که خود او موفقیت این آلبوم را تا حد زیادی مدیون حضور پدر می دانست. در 19 سالگی به پیشنهاد قاسم جعفری برای ساخت موسیقی سریال غریبانه انتخاب شد، و ترانه «هر چی آرزوی خوبه ...» بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
شهرت احسان خواجه امیری
خوانندگی تیتراژ سریال میوه ممنوع در سال 86 شروعی بسیار موفق برایش بود، اندکی بعد از سریال آلبوم سلام آخر را انتشار داد که در شناخته تر کردن او سهم بسیاری داشت.
ازدواج احسان خواجه امیری
خواجه امیری در سال 83 با همسرش آشنا شد که البته بعد از 5 سال با هم ازدواج کردند! این زوج در سال 93 صاحب فرزند پسری به نام«ارشان» شدند.
همسر احسان خواجه امیری، «لیلا ربانی» است. او در خصوص آشنایی و ازدواجشان می گوید: شایعه راجع به ازدواج ما واقعا زیاد بود. ما خیلی اتفاقی در سال 83 با هم آشنا شدیم و بعد از 5 سال آشنایی، ازدواج کردیم. خب ازدواج برای ما ترسناک بود. چون هر دوی ما سن و سال کمی داشتیم. روز عقد هر دو بهت زده بودیم و باورمان نمی شد.
لیلا ربانی متولد تیرماه است. خواجه امیری درباره او می گوید: خیلی کم پیش می آید تیرماهی ها بخواهند با کسی دعوا کنند. یکی دیگر از خصوصیات آنها جمع آوری وسایل قدیمی است. لیلا وسایلی را از دوران کودکی اش نگه داشته که پدر و مادرش هم باورشان نمی شود، هنوز آن وسایل را دارد.
جنجال اخیر احسان خواجه امیری
در هفته های اخیر خواجه امیری کنسرتی را در تهران برگزار کرد. در بخشی از آن به اجرای قطعه معروف «میوه ممنوعه» پرداخت. تیتراژی که شعرش را افشین یداللهی گفته بود. اما اجرای این قطعه کمی دردسرساز شد. خواجه امیری پس از اجرای این قطعه به کنایه گفت: ترانه «هفتاد سال عبادت یک شب به باد میره» من را یاد دوستان سوئیس رفته ای می اندازد که عبادتشان یک شبه به باد رفت.
این حرف او همه را یاد آزاده نامداری انداخت که چندی پیش انتشار عکس های جنجالی اش در فضای مجازی خبرساز شد و واکنش های متفاوتی را در پی داشت.
اما این حرف خواجه امیری هم واکنش های زیادی را به همراه داشت تا جایی که به عذرخواهی احسان خواجه امیری انجامید. او در اینستاگرامش نوشت:
سلام دوستان من دیشب یه شوخی کردم گفتم هم که دارم شوخی میکنم که کسی ناراحت نشه ولی با اینکه قصد بدی نداشتم اگه کسی و ناراحت کردم معذرت میخوام.
علایق فوتبالی
معمولا در خانواده ها بچه ها از خانواده شان پیروی می كنند من هم استقلالی بودنم را از مادر و دایی هایم به ارث برده ام. در همه جا هم با افتخار اعلام می كنم كه استقلالی هستم. البته امسال در دو بازی پرسپولیسی دوآتشه بودم. آن بازی هایی كه اگر پرسپولیس گل می زد به نفع استقلال تمام می شد. عجیب ترین بازی ای كه در زندگی ام دیدم دربی دومی بود كه استقلال از دقیقه 80، 3گل از پرسپولیس خورد. باور كنید گل اول را كه خوردیم گفتم باختیم و بد ماجرا این بود كه به همه ایران زنگ زده بودم و كری خوانده بودم اما بعد از بازی مجبور شدم خودم تلفنم را خاموش كنم! بین تیم های خارجی، در این چندوقت اخیر آنقدر بارسلونا خوب فوتبال بازی كرد كه هیچ كس نمی تواند طرفدار بارسلونا نباشد اما قبلا تیم محبوبم منچستر بود.
الگوی احسان خواجه امیری
خیلی از حركاتی كه زمانی محمداصفهانی انجام می داد الگو قرار می دادم. به نظرم كارهای او در شأن یك هنرمند واقعی است. آقای اصفهانی قبل از من خواننده بودند. دكتر همیشه یك سبك شعر را ادامه داد، در تلویزیون پلی بك نمی خواند و هركاری را قبول نمی كرد، درنهایت هم اعتقادات شان را دنبال می كردند من پرستیژ او را الگوی كارم قرار دادم.
دوستان صمیمی احسان خواجه امیری
همه بازیكن های استقلال دوست های صمیمی من هستند. گاهی فوتبال هم با هم بازی می كنیم. بین موزیسین ها هم با زانیار و سیروان خسروی رفاقت داریم. با سام درخشانی هم كه در همسایگی من است رفت و آمد دارم. اما به طور کلی اهل رفت و آمدهای خیلی عجیب و غریب نیستم.
گپی کوتاه با احسان و همسرش
لیلا: شایعه راجع به ازدواج ما واقعا زیاد بود. ما خیلی اتفاقی در سال 83 با هم آشنا شدیم و بعد از 5 سال آشنایی، ازدواج كردیم.
احسان: من دوست داشتم زودتر ازدواج كنم اما می ترسیدم.
لیلا: خب ازدواج برای ما ترسناك بود. چون هر دوی ما سن و سال کمی داشتیم روز عقد هر دو بهت زده بودیم و باورمان نمی شد.
احسان: سال اول كه با هم آشنا شدیم خانواده های ما هم رفت وآمد پیدا كردند و از ابتدا قرارمان این بود كه بعد از آشنایی بیشتر ازدواجكنیم.
احسان: من برای ازدواج با لیلا همه كلیات و جزئیات را با هم در نظر گرفتم.
لیلا: رفتار و شخصیت احسان باعث شد بخواهم با او ازدواج كنم و به نظرم رفتار خوب یك فرد از هر چیز دیگری برای زندگی مهم تر است. احسان «با خنده»: یعنی تیپ و قیافه من را نمی پسندی.
لیلا: احسان یك ترانه به من هدیه داده كه فقط من و خانواده ام آن را شنیده ایم. كاری است كه به نظر من از همه آهنگ های احسان احساسی تر است.
احسان: یك شب ساعت 12 شب آهنگ «هرچی آرزوی خوبه مال تو» را ساختم. زنگ زدم به لیلا. برایش پای پیانو آهنگ را زدم و خواندم. خیلی خوشش آمد. فردای آن شب هم از تلویزیون پخش شد.
لیلا: یادم می آید با صدای تلفن از خواب پریدم. وقتی آهنگ احسان پشت تلفن را گوش كردم حسابی احساساتی شدم. البته باید اعتراف كنم من اصلا آدم احساساتی نیستم، همیشه در كنسرت های احسان متعجب می شوم كه چرا مردم با صدای او اشك می ریزند. من هیچ وقت آنقدر احساساتی نمی شوم كه در چنین موقعیتی قرار بگیرم اما آن شب آهنگ احسان به طور عجیب و غریبی به دلم نشست.
احسان: به نظر من نقطه قوت همسرم در پشتكار اوست. هیچ وقت از كاری كه انجام می دهد خسته نمی شود. نقطه ضعف او را هم در ایده آل گرایی اش می داند. همیشه می خواهد همه چیز در كامل ترین شرایط باشد و به نظر من بعید است كه همیشه همه شرایط عالی و كامل باقی بماند.
لیلا: به نظر من بزرگ ترین ضعف احسان، عجول بودن اوست. فاصله ای كه بین تصمیم و كاری كه می خواهد انجام بدهد نباید بیشتر از دو دقیقه طول بكشد.
احسان: فكر می كنم خیلی از تصمیماتی كه تا به امروز گرفته ام، درست بوده و امروز نتیجه آن را گرفته ام. حتی تصمیماتی كه شاید در سن پایین و در زمان كم تجربگی گرفته ام، تا جایی كه خیلی از تصمیمات من به نحوی تبدیل به الگو برای بقیه موزیسین ها شده است.
لیلا: نقطه قوت احسان را هم در این می بینم كه هر كاری را تصمیم بگیرد انجام می دهد. اگر بگوید از فردا می خواهم عكاسی كنم از فردا خیلی خوب عكس می گیرد. اگر بخواهد صدابرداری انجام بدهد به خوبی از عهده آن برمی آید.
لیلا: خیلی كم پیش می آید كه من و احسان با هم دعوا كنیم اما گاهی به دلیل غد بازی هایمان با هم جروبحث داریم، متاسفانه هردوی ما آدم های غدی هستیم اما هروقت من آزرده می شوم احسان از دلم درمی آورد و ماجرا كشدار نمی شود.
احسان: مدیریت مالی ما در خانه به عهده كمد پایین اتاقمان است! به صورت مشترك هروقت پول لازم داریم از كمد پول برمی داریم.
لیلا: احسان رانندگی كردن را دوست ندارد بنابراین متناسب با سلیقه من اتومبیل مان را خریداری كردیم. درمورد دكور منزلمان هم سلیقه احسان به كار گرفته شد. من همیشه به سلیقه او اطمینان دارم. البته در خیلی از مواقع با هم خرید می رویم.
احسان : اصلا نمی توانم ترافیك شهر را تحمل كنم. از شلوغی شهر عصبی می شوم.
احسان : یكی از اتاق های خانه ام را تبدیل به استودیو كرده ام.
لیلا: آنقدر زمان هایی كه تنها در خانه می مانم زیاد است كه ترجیح می دهم استودیوی احسان در خانه باقی بماند.
آلبوم های احسان خواجه امیری
- من و بابا 1380
- برای اولین بار 1384
- سلام آخر 1386
- فصل تازه 1387
- یه خاطره از فردا 1389
- عاشقانه ها 1391
- پاییز، تنهایی 1393
- 30 سالگی 1395
تک آهنگ های احسان خواجه امیری
- سریال در مسیر زاینده رود (تیتراز ابتدایی [بی کلام] - خلاصم کن [ترانهٔ تیتراژ پایانی] - شادی مکن- آرزو دارم - تو بمان)
- فیلم سینمایی امشب شب مهتابه (امشب شب مهتابه - تشنه می مانم - ای کاش)
- سریال مثل هیچ کس (تیتراز ابتدایی - تیتراژ پایانی - رفتی که - عاقبت عشق)
- سریال میوهٔ ممنوعه (تیتراز ابتدایی[بی کلام] - میشه خدارو حس کرد[ترانهٔ تیتراژ پایانی] - آزاد آزادم - به من مؤمن نگو - هرچه دارم از تو دارم)
- مژده بده
- تیتراژ سریال از نفس افتاده
- تیتراژ سریال لبه تاریکی
- تیتراژ سریال زیرزمین
- حلقه شادی
- بم
- میشه
- صمیمانه
- شقایق
- عاشقم من
- گوشه تنهایی
- منم میشم مثل خودت
- شِکوه
- جوان
- دوستی (از ترانه های قدیمی پدرش)
- خاتون
- بهاره
- تحویل بهار
- خواننده تیتراژ پایانی سریال مادرانه رمضان سال 92
- تیتراژ سریال ماتادور سال 92
- گذشته ها
- تیتراژ ویژه برنامه آب و آتش (روز آتش نشانی)
- شهادت
- پرنده (از آثار قدیمی پدرش ایرج)
- تاوان، تیتراژ سریال آوای باران سال 92
- دروازه های دنیا، ترانه رسمی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی برزیل1393
جوایز خواجه امیری
- برندهٔ تندیس بهترین اجرای زندهٔ موسیقی پاپ، بخش کارشناسی(مشترکا «احسان خواجه امیری» و «محسن یگانه»)، از اولین جشنوارهٔ سالانهٔ موسیقی ما در سال 1391
- برندهٔ تندیس بهترین آلبوم موسیقی پاپ (برای آلبوم عاشقانه ها)، بخش کارشناسی، از اولین جشنوارهٔ سالانهٔ موسیقی ما در سال 1391
- برندهٔ تندیس بهترین قطعهٔ پاپ خارج از آلبوم موسیقی (برای قطعه «تاوان»)، بخش کارشناسی، از دومین جشنوارهٔ سالانهٔ موسیقی ما در سال 1392
- برندهٔ تندیس بهترین آلبوم موسیقی پاپ (برای آلبوم پاییز، تنهایی)، بخش مردمی، از سومین جشنوارهٔ سالانهٔ موسیقی ما در سال1393