سردار سلامی: ضعیف بمانیم محو می‌شویم

  چهارشنبه، 10 بهمن 1403 ID  کد خبر 433779
سردار سلامی: ضعیف بمانیم محو می‌شویم
ساعدنیوز: فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه اگر ضعیف بمانیم محو می‌شویم، گفت: ما تاکید داریم که حتماً به دانش و توانمندی فناوری هوش مصنوعی که امروز به عنوان موضوعی از قدرت در جهان مطرح می‌شود، دست پیدا کنیم و البته، این فناوری برای ما ارزش‌های بسیار زیادی دارد.

به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از ایرنا، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی روز چهارشنبه در آیین رونمایی از نقشه جامع هوش مصنوعی، با تبریک سالروز بعثت نورانی پیامبر گرامی اسلامی و اعیاد شعبانیه، گفت: در هر مقطعی از تاریخ، به‌ویژه در تاریخ معاصر و دهه‌های اخیر، موضوع رقابت قدرت‌ها در جهان، مسئله‌ای حائز اهمیت بوده است. در حدفاصل سال‌های 1940 تا 1950 میلادی، به‌خصوص در پایان جنگ جهانی دوم، ظهور فناوری جدیدی، برگرفته از فرمول نسبیت انیشتین، تحت عنوان فناوری هسته‌ای، منجر به رقابتی بسیار ویرانگر و مخرب در زمینه سلاح‌های هسته‌ای شد.

سردار سلامی افزود: نتیجه دردناک این پدیده نوظهور، تهاجمات اتمی در 6 و 8 اوت 1945 به شهر‌های ناکازاکی و هیروشیما در ژاپن بود که این دو شهر بزرگ را در کسری از ثانیه ویران کرد. پس از آن، رقابت در فضا و فناوری‌های فضایی، موضوع موازنه قدرت در جهان شد و به سمت جنگ ستارگان پیش رفت تا از طریق دانش و فناوری‌های فضایی، سکو‌هایی برای نابود کردن بخش‌هایی از جهان ایجاد شود. البته، هنوز این موضوعات پیگیری می‌شوند.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به آنچه «لبه دردناک ظهور فناوری‌های جدید» خواند، گفت: همه فناوری‌هایی که توسعه پیدا می‌کنند، شمشیر‌های دو لبه هستند. هم می‌توانند برای سعادت بشر و نجات انسان از انواع بیماری‌ها، دردها، ناکامی‌ها و فقر‌ها موثر و نجات‌بخش باشند و هم می‌توانند برای انهدام و نابودی آرزو‌های بزرگ انسان به کار گرفته شوند و جهان را به فضایی غم‌آلود و حزن‌آور تبدیل کنند؛ همانطور که در گذشته تجربه شده است.

وی خاطرنشان کرد: فناوری‌های زیستی و دستاورد‌های بیولوژیک، همان‌گونه که موجب نجات انسان از بسیاری از بیماری‌ها می‌شوند و به سلامت انسان‌ها کمک می‌کنند، در سوی دیگر می‌توانند با تکثیر ویروس‌های ناشناخته، بیماری‌های وحشتناکی را در جهان منتشر کنند. همانطور که در انتشار ویروس کووید-19، صرفنظر از اینکه آیا این یک انتشار طبیعی بود یا یک پدیده بشرساخته، مشاهده کردیم که این موارد چقدر می‌توانند تاثیرات عمیقی بر زندگی انسان‌ها ایجاد کنند.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: فناوری‌های مربوط به ارتباطات و اطلاعات و ظهور ماهواره‌ها، شبکه‌های اجتماعی، اینترنت و فضا‌های مجازی، می‌توانند با انتقال آگاهی از یک نقطه به نقطه‌ای دیگر و فراهم آوردن ارتباطات کامل در زمان واقعی، سطح اطلاعات بشر را یکسان کنند و توازن دانش، آگاهی و بیداری انسان را ایجاد نمایند. از سوی دیگر، می‌توانند با انتشار پدیده‌های زشت و مضمونی که اخلاق، پاکی و طهارت اخلاقی بشر را محو می‌کنند، مورد استفاده قرار گیرند. تمام تلاش ما این است که از جنبه‌های مثبت این پیشرفت‌ها استفاده کنیم.

سردار سلامی یادآور شد: جهان تا زمانی که به موازنه قدرت نرسد، به عدالت نخواهد رسید. دلیل آن این است که وقتی یک جهان دوقطبی شکل می‌گیرد و یک جهان سلسله مراتبی از قدرت که در راس آن برخی از قدرت‌ها با توانمندی‌های بسیار، قادر هستند حیات بخش دیگری از سیاره زمین را در سیطره و تسلط خود درآورند، دیگر جهان نمی‌تواند محیطی امن، آرام، عادلانه و منصفانه باشد. ما اینها را در میدان تجربه کرده‌ایم.

وی ادامه داد: ما زخم‌های زیادی از ناترازی قدرت متحمل شده‌ایم و در بخش‌هایی از جهان به چشم دیده‌ایم. امروز هم متاسفانه شاهد این مسئله هستیم. قانونی که در جهان امروز برای تنظیم رفتار قدرت‌های مسلط، به‌خصوص آمریکا، حاکم است، قانون جنگل است؛ یعنی، قدرت با کسی است که غلبه می‌کند. بنابراین، باید در جهان، ناترازی، ناموازنه و نامعادله قدرت به معادله تبدیل شود و تعادل قدرت، موجب تعادل در رفتار و برقراری عدالت در همه زمینه‌ها خواهد شد.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: گاهی می‌بینیم که بیش از حد در مورد پیامد‌های منفی یک فناوری صحبت می‌شود و ما را از قدم گذاشتن در ساحت توسعه این گونه علوم برحذر می‌دارند. هوش مصنوعی یکی از همین علوم و دانش‌های نوپدید بشری است که معمولاً تلاش می‌شود باز هم در انحصار قدرت‌های خاصی قرار بگیرد. این انحصار، همان نابرابری و شکاف در قدرت را در جهان ایجاد می‌کند.

سردار سلامی افزود: منطق و فلسفه‌ای که ما به دنبال آن هستیم تا بر اساس آن خود را قوی کنیم، این است که در جهان امروز، ضعفا در جغرافیای سیاسی جهان جایگاهی ندارند. نقشه‌های سیاسی جهان بر اساس درجه قدرت تعیین می‌شود و درجه آزادی ملت‌ها نیز بر همین اساس شکل می‌گیرد.

وی با بیان اینکه ما اگر ضعیف بمانیم، محو می‌شویم، گفت: باید برای ماندن قدرتمند بود. استقلال و آزادی، دو مفهوم ارزشمند و آرمانی برای تمام جوامع بشری هستند. همه به این مفاهیم احترام می‌گذارند و دوست دارند که در سایه این دو معنا، زندگی امن و آرامی داشته باشند.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: اعتبار و منزلت ملت‌ها و جوامع، به سطح قدرتی است که از خود نشان می‌دهند. دانایی، دانش و فناوری در تمام زمینه‌ها، باعث ارتقاء منزلت معنوی یک جامعه می‌شود و به دنبال آن، کسب موقعیت سیاسی و ایجاد مزیت‌های راهبردی برای حرکت به سمت قله‌های تعالی را به همراه خواهد داشت.

سردار سلامی افزود: تعالی معنوی و رشد مادی و جسمانی یک جامعه با هم ارتباط دارند؛ همانطور که انسان با ترکیب موزونی از ماده و معنا هویت پیدا می‌کند، جامعه انسانی هم همین گونه است. ما اگر بخواهیم در معنویت، اخلاق، عدالت و آزادی به نقاط مرتفعی برسیم، باید در پیشرفت‌های علمی و فنی و در توسعه قدرت‌های فیزیکی هم به درجات بالایی برسیم.

برای پیگیری اخبار سیاسی اینجا کلیک کنید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها