به گزارش سرویس جامعه ساعدنیوز به نقل از خبرگزاری فارس، «هرخواستگاری که میآید، به دلم نمیشینه. نگرانم که سنم بالا برود. اکثرا مشکلم با ظاهرشونه بعضیهام اینقدر خجالتی و بیاعتماد به نفس هستند که همون اول کار میفهمم که این آدم به دلم نمیشیند اما با این وجود باز هم آشنایی را ادامه میدهم وقتی میبینم حسم همچنان همان است، جواب منفی میدهم. خیلی از خواستگارهایم آدمهای خوبی بودند و اطرافیانم همه تاییدشون میکردند ولی من به خاطر همین به دل ننشستن ردشان کردم.اطرافیانم بارها این حرف را به من میزنند که تو داری شورش را درمیاری و قرار نیست همان اول حسی داشته باشی به طرف. گاهی همین حرفهای اطرافیان این را حس را القا میکند که شاید زیاد سخت میگیرم.» این گفته یک دختر 27 سالهای است که بعضی از خواستگارهایش به دلش نمینشیند و حرفهای اطرافیانش او را دچار شک کرده که این موضوع چقدر در انتخاب همسر مهم است.
ظاهر برای خیلی از دخترها مهم است تا جایی که اگر ملاکهای دیگرشان را داشته باشد و ظاهر خواستگارشان مورد پسندشان نباشد، جواب منفی به او میدهند. اکثرا هم اینجور مواقع با نصیحت بزرگترها و پدر و مادرها مواجه میشوند که «قیافه بعد از یک مدت عادی میشود.» اما زیبایی و به دلنشستن نسبی است و استاندارد مشخصی ندارد و کاملا سلیقهای است. به خاطر همین تفاوت نظرهاست که ملاک به دل نشستن خواستگارتان فقط و فقط باید خودتان باشید. اما حالا این موضوع آنقدر مهم است که به خاطرش ملاکهای دیگر را نادیده بگیرید؟ از نظر خیلی از کارشناسان حوزه ازدواج به دل نشستن برای شروع یک زندگی بسیار مهم است آنقدری که اگر بعد از چند جلسه تمام ملاکها خوب بود اما طرف مقابل به دلتان ننشسته بود؛ نباید جلسات را ادامه دهید. اما نکته مهم این است که قرار نیست این موضوع با یکی دو جلسه دیدار یا یک عشق آتشین در یک نگاه ایجاد شود. بلکه باید هردوطرف به هم زمان و فرصت دهند.
باید حواستان باشد که این موضوع وسواسگونه نباشد. یعنی اینطور نباشد که شما یک فرد خیالی برای خودتان ترسیم کرده باشید و در خواستگارتان دنبال آن ویژگیهای ظاهری باشید یا او را با زن و مردهای فامیل مقایسه کنید. بعضی از دختر و پسرها مثل فاطمه 53ساله هستند که به گفته خودش فکر نمیکرد به این سن برسد و همچنان مجرد باشد چون در جوانی دچار وسواس در انتخاب ظاهر شده بود و منتظر عشق در یک نگاه نشسته بود. به همین خاطر در بین آشناها معروف به دختری شده بود که منتظر شاهزادهای با اسب سفید است. این افراد حتما باید یک بازنگری در معیارشان داشته باشند که شاید ظاهر خواستگارهایشان را با افراد دیگر مقایسه میکنند یا به دنبال زیباترین گزینه و خواستگارهای بعدی هستند. البته الگوگرفتن از رسانهها و فضای مجازی در این روزها هم نقش مهم و پررنگی در این «به دل ننشستن خواستگار» دارد.
حالا در ادامه چند راهکار را از نظر کارشناسان حوزه ازدواج باهم میخوانیم که در به دل نشستن خواستگار بیشتر کمکتان میکند. 1. فقط یک جلسه برای اینکه بفهمید طرف مقابل به دلتان نشسته است و او را پسندیدید کافی نیست. 2. اگر در جلسه اول به نسبت از ظاهر طرف مقابل بدتان نیامد، جلسات آشنایی را ادامه بدهید. 3. بعد از جلسه اول به ویژگیهای ظاهری مثل صورت، پوشش، صدا، مدل مو و… نمره بدهید. 4. منتظر عشق در یک نگاه نباشید. قرار نیست مثل فیلمها و کتابها در لحظه دلتان برای طرف مقابل بلرزد و بگوید «این همانی است که همیشه دنبالش بودم.» 5. جلسات دوم و سوم درباره مسائل مهمتر مثل ملاکها، خط قرمزها، شباهتها و… صحبت کنید تا ببینید چقدر شباهت با هم دارید و از سایر ویژگیهایش خوشتان میآید یا نه.
6. بعد از چند جلسه آشنایی، مجدد به همان معیارهای ظاهری نمره بدهید. 7. اگر نمرهها نسبت به جلسات اول بیشتر شده بود، امیدوار باشید که هرچقدر زمان بگذرد بیشتر طرف مقابل به دلتان مینشیند. 8. اما اگر هنوز همان نمرهها بود و با دانستن ملاک، معیارها، شباهت و… هنوز هم حستان مثل همان روز اول بود، هر چقدر فرآیند آشناییتان جلوتر برود، علاقهای حاصل نمیشود. پس به آشناییتان خاتمه بدهید. 9. اما نکته مهم در این مراحل این است که شما اسیر فانتزیسازی در ظاهر نشده باشید و خواستگارتان را با سلبریتیها، بلاگرها، تصویری خیالی در ذهنتان و… مقایسه نکنید. 10.اگر اسیر این فانتزیها هستید، حتما با یک مشاوره متدین و مجرب مشورت کنید.