دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

اقتصاد /

"مجری پتروشیمی میانکاله" تسهیلات بانکی 58میلیون یورویی خود را هنوز بازنگردانده است! 

یکشنبه، 11 تیر 1402
کد خبر: 346548
ساعد نیوز: معاون حقوق عامه دادستان‌کل کشور گفت: مجری پتروشیمی میانکاله از سال 1394 بالغ بر 58میلیون یورو از بانک صادرات شعبه ساری تسهیلات گرفته که هنوز پس نداده و از بدهکاران بزرگ بانکی است که باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از تسنیم، سعید کریمی؛ مدیرکل دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست با حضور در برنامه تلویزیونی "تهران20" در رابطه با احداث پتروشیمی در میانکاله اظهار کرد: این پروژه از ابتدای سال 1400 در منطقه عمومی امیرآباد مازندران مطرح شد؛ در همان زمان بررسی‌های ما نشان داد که مشکلات زیست‌محیطی در این خصوص وجود دارد و نهایتاً سازمان حفاظت محیط زیست مجوز ارزیابی زیست‌محیطی را برای این پروژه صادر نکرد و تصمیم بر آن شد که این پروژه اجرا نشود.

وی ادامه داد: الآن دوباره مجری طرح در همان منطقه قبلی و در 4کیلومتری پناهگاه حیات وحش میانکاله شروع به ساخت پتروشیمی کرده و عملیات فنس‌کشی و بتن‌ریزی را آغاز کرده است که این کار خلاف قانون است و ما پیگیر توقف مجدد این پروژه هستیم. مکان فعلی ساخت پتروشیمی در فاصله 4کیلومتری میانکاله است که با آن مخالفت شده است؛ در استان محل دیگری به‌اسم گوهرباران برای ساخت مطرح شد که این منطقه در فاصله 20کیلومتری محل فعلی است که در آنجا هنوز اقدامی صورت نگرفته است.

مدیرکل دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست گفت:‌ سازمان با تمام قوا جلوی این پروژه ایستاده است و ما اقدامات قضایی لازم را انجام داده‌ایم. ما در ابتدا با دادستانی استان صحبت کرده‌ایم و ریاست عالی سازمان نیز با دادستانی‌کل کشور در این خصوص مکاتبه داشته‌اند.

کریمی تأکید کرد: در بند 6 سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب در حوزه محیط زیست آمده است که ضرورت بهره‌برداری باید متناسب با توان اکولوژیک منطقه باشد و این منطقه توان بارگذاری پتروشیمی را ندارد، ما این مورد را به مجری پروژه گوشزد کردیم اما همچنان گوش شنوا ندارد.

وی درباره مصوبه هیئت وزیران برای تولید پروپیلن (ایجاد زیرساخت‌های لازم برای احداث یک پارک اختصاصی تولید پروپیلن از گاز طبیعی (GTP) در منطقه امیرآباد مازندران) توضیح داد: مصوبه هیئت وزیران مربوط به سال 1399 است که موارد 4 و 5 آن اشاره به تولید پروپیلن دارد، ما درخواست ابطال آن را 2 بار به دولت داده‌ایم و ریاست سازمان حفاظت محیط زیست درخواست کرده‌اند که مواد 4 و 5 آن ملغی شود.

کریمی درباره ادعای غلامرضا شریعتی؛ نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه این پروژه مجوز ارزیابی زیست‌محیطی دارد، گفت: مجوزهای ما امضا، سربرگ و هولوگرام دارند، لذا اگر همچنین ادعایی دارند، مجوز را در اختیار رسانه‌ها قرار دهند.

در ادامه برنامه، غلامعباس ترکی؛ معاون حقوق عامه دادستان‌کل کشور اظهار کرد: موضع دستگاه قضا حمایت از تولید و کارآفرینی است اما در خصوص پتروشیمی میانکاله این پروژه بر اساس مصوبات شامل ارزیابی محیط‌زیستی است و سازمان حفاظت محیط زیست پس از 3 بار بررسی به این پروژه مجوز ارزیابی نداده است و مبنای این مخالفت هم این است که بر پناهگاه حیات وحش اثر منفی دارد.

وی ادامه داد: بنده با دکتر سلاجقه صحبت کردم و وی باز هم با این پروژه مخالفت و درخواست کرد که جلوی اجرای طرح گرفته شود و اراضی ملی در اختیار مجری نیز اعاده شود.

معاون حقوق عامه دادستان‌کل کشور گفت: به‌لحاظ کارشناسی نیز مرکز پژوهش‌های مجلس ایجاد پتروشیمی در این منطقه را صلاح ندانسته است. مجری طرح نیز از سال 1394 برابر اسناد و سوابقی که در اختیار داریم، بالغ بر 58 میلیون یورو از بانک صادرات شعبه ساری تسهیلات گرفته که هنوز پس نداده و از بدهکاران بزرگ بانکی است که باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.

ترکی با اشاره به مصوبه سال 1399 هیئت وزیران مبنی بر تولید پروپیلن در امیرآباد گفت: ما با مصوبه هیئت وزیران روبه‌رو هستیم که باید اصلاح شود تا جلوی این پروژه را بگیریم. ما برای کمک به سازمان حفاظت محیط زیست و دفاع از حقوق عامه در سال گذشته اجرای این طرح را متوقف کردیم. از نظر ما واگذاری زمین و مصوبه هیئت وزیران غیرقانونی بوده است، در زمان حاضر توپ در زمین دولت است و توقع ما این است که دولت جلوی مصوبه هیئت وزیران را بگیرد.

وی با اشاره با واگذاری غیرقانونی زمین به پتروشیمی میانکاله گفت: واگذاری زمین به پتروشیمی‌های مشابه مانند دنا و سبلان کمتر از 10 هکتار بوده اما در اینجا واگذاری 100 هکتار بوده است و این درحالی است که واگذاری اراضی دارای پروانه چرا ممنوع است.

در پایان برنامه مهدی اسماعیلی بیدهندی؛ استاد دانشگاه تهران در این خصوص اظهار کرد: این پروژه با توجه به حساسیت‌های محیط‌زیستی منطقه و با توجه به آلودگی‌هایی که دارد نباید در این منطقه ساخته شود و ادامه فعالیت‌های فیزیکی آن یک تخلف آشکار است.

وی افزود: توجیه اقتصادی که نماینده بهشهر مطرح کرده است و پافشاری آنها بر اشتغال‌آفرینی این صنعت در مازندران درحالی است که بر اساس داده‌های سازمان آمار، استان مازندران در سال 1401 از نظر نرخ بیکاری در رتبه 22 بین 31 استان کشور است و آن‌چنان مشکلی برای کار ندارد؛ در نتیجه بر اساس عدالت اجتماعی می‌طلبد که اگر قرار باشد پتروشیمی ایجاد شود در استان‌های دیگر باشد.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: همچنین در مازندران 52 درصد نیروی شاغل در بخش خدمات و 30 درصد در بخش صنعت هستند که این مورد نشان می‌دهد که پتانسیل این استان از نظر نیروی کار در بخش خدمات بیشتر از بخش صنعت است و الزامی به صنعتی کردن این استان وجود ندارد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 03 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
تبدیل پایان نامه به مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
شهره سلطانی، عمه خانم المیرا دهقانی در لحظه گرگ و میش: به خدا من تغییر جنسیت نداده‌ام؛ تا آخر عمرم همین هستم+عکس
گلایه تند پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا از موج گرانی‌ها در آنتن زنده تلویزیون: گرونی هم سقفی داره؛ رحم کنید به ما!+ویدیو
طرز تهیه میوه خشک روی شوفاژ و داخل فر/ چطور میوه‌های پاییزی را روی شوفاژ و یا داخل فرخشک کنیم بدون اینکه میوه سیاه بشه
راز موفقیت علی دایی از زبان خودش: همیشه حلال و حرام در زندگی من لحاظ شده، احترام به پدر و مادرم که همه زندگی من هستند