به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعد نیوز، باستانشناسان در شهر بندری دورِس در آلبانی یک استخر سرپوشیده رومی 1600ساله کشف کردهاند که نخستین نمونه از نوع خود محسوب میشود.
دورس، قدیمیترین مرکز تاریخی و اقتصادی در آلبانی است که به عنوان یک دروازه دائمی بین شرق و غرب پدید آمده است. ساکنان ایلیریا، در بین قرنهای هفتم و ششم ق.م، آن را با عنوان اپیداموس میشناختند. یونانیها در سال 672 ق.م شهر را به استعمار خودشان درآوردند و آن را دراکیوم یا «شهری میان دو تپه» نامگذاری کردند.
رومیها حوالی 230ق.م بر شهر سلطه پیدا کردند. مورخ رومی، کاتالوس، این شهر را با عنوان «میخانه آدریاتیک» معرفی کرده است. سیسرو که در حدود 57ق.م به دورس پناهنده شد، آن را به خاطر سبک زندگی رنگارنگ و فعالانه مردمانش، شهری «ستودنی» توصیف کرده است.
باستانشناسان دورس با بقایای رومیها بیگانه نیستند اما آخرین کشف آنها شگفتزدهشان کرده است.
قبل از آنکه بنای یک مدرسه در دورس پیریزی شود، باستانشناسان مشغول کاوش در محوطهای در دورس بودند که یک محله رومی باستانی متعلق به اشرافزادگان را پیدا کردند. موسسه میراث فرهنگی ملی اعلام کرد که کاوشهای باستانشناسان که یک محوطه به مساحت 1200مترمربع را شامل میشود، منظرهای منحصربهفرد از سازمان شهری این ناحیه به دست داده که گمان میرود بخشی از یک شهر بوده باشد.
در میان خرابههای یک ویلای رومی باستانی، ردی از یک استخر سرپوشیده با موزاییکهایی که به خوبی تاکنون سالم مانده بودند نیز پیدا شد.
موسسه توضیح داد:
«بقایای یک استخر سرپوشیده متعلق به سکونت رومیها کشف شد که نخستین مورد از نوع خود است که در آلبانی کشف میشود. تمام سطح آن با نقاشیهای رنگارنگ دیواری در سطح کار یک هنرمند تزیین شده است.»
این موسسه خاطرنشان کرده که مهمترین ویژگی این ساختمان وجود موزاییکهایی با موتیفهای هندسی از جنس مرمر، سنگ، شیشه و کاشیهای سرامیکی است که تاکنون به خوبی حفظ شدهاند.