(تصاویر) متراکم‌ترین شهر جهان که مردمش از روی پشت‌بام تردد می‌کردند

  شنبه، 14 بهمن 1402 ID  کد خبر 373828
(تصاویر) متراکم‌ترین شهر جهان که مردمش از روی پشت‌بام تردد می‌کردند
ساعد نیوز: مناطق شهری مناظر پر جنب و جوشی هستند که ویژگی معمولشان ساختمان‌های متراکم و رفت و آمد و ازدحام در خیابان‌ها است. با این حال، یک شهر بیش از همه شهرهای دنیا این ویژگی‌ها را داشت: شهرک محصور کاولون (Kowloon Walled City).

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعد نیوز به نقل از فرادید، این منطقه منحصربفرد که در قلمرو تحت تکفل بریتانیا در هنگ‌کنگ واقع شده بود، با مساحتی که صرفا 2.6 هکتار بود، ده‌ها هزار نفر از مردم که اغلب کارگران بودند را در خود جای داده بود.

در دهه 1980، شهر دیواری کاولون تا 35000 نفر جمعیت داشت و یک جامعه نسبتا بزرگ را در فضایی بسیار جمع و جور در خود جمع کرده بود.

این منطقه شامل 350 ساختمان بود که توسط صدها کوچه باریک به هم متصل شده بودند. این شهر به «شهر تاریکی» نیز معروف بود و این نام به دلیل کمبود شدید نور طبیعی در آنجا به آن داده شده بود.

اما این شهر منحصر به فرد چگونه به وجود آمد و چرا در نهایت ویران شد؟ این داستان جذاب شهری است که زمانی به عنوان پرجمعیت‌ترین مکان روی زمین شناخته می‌شد.

تاریخ اولیه شهر کاولون

تاریخچه شهر «محصور» را می‌توان تا سلسله سونگ (960-1279) ردیابی کرد؛ در آن زمان اینجا یک پاسگاه نظامی برای مدیریت تجارت نمک در منطقه بود.

به مدت صدها سال بعد تغییرات چندانی اتفاق نیفتاد تا اینکه در سال 1842، در زمان سلطنت امپراتور چینگ دائوگوانگ، جزیره هنگ کنگ بر اساس معاهده نانکینگ به بریتانیا واگذار شد.

در نتیجه، مقامات چینگ نیاز به بهبود قلعه برای حکومت بر منطقه و بررسی نفوذ بیشتر بریتانیا احساس کردند. سازه‌های جدید، از جمله دیوار یک دفاعی بلند، در سال 1847 تکمیل شدند.

کنوانسیون گسترش قلمرو هنگ کنگ در سال 1898 بخش‌های دیگری از هنگ‌کنگ را نیز به مدت 99 سال به بریتانیا واگذار کرد، اما شهر محصور شده را که در آن زمان تقریباً 700 نفر جمعیت داشت، مستثنی کرد.

به چین اجازه داده شد تا زمانی که علیه حاکمیت بریتانیا بر هنگ کنگ مداخله نکند، مقامات خود را در آنجا نگه دارد.

در طول سال‌ها، چین این قطعه کوچک زمین را محکم نگه داشت. پس از جنگ جهانی دوم، حتی با وجود اینکه قسمت اعظم آن آسیب دیده بود، مردم برای پناه بردن به این منطقه هجوم آوردند.

آنها می‌دانستند که اگر مقامات بریتانیایی هنگ‌کنگ آنها را ترک کنند، می‌توانند به حمایت دولت چین اعتماد کنند. چینی‌ها از هزاران پناهنده دفاع کردند و هر گونه تلاش برای بیرون راندن آنها ناموفق بود.

با گذشت زمان، کمپ پناهندگان شروع به تبدیل شدن به چیزی ماندگارتر کرد و تبدیل به یک سکونتگاه دائمی شد.

معماری شهر

علیرغم تکامل خود از یک قلعه کوچک به یک منطقه محصور شهری، شهر کاولون طرح اولیه خود را حفظ کرد. دژ اولیه یک منطقه شیبدار را اشغال می‌کرد و زمینی به مساحت 2.6 هکتار (6.4 هکتار) به ابعاد تقریباً 210 در 120 متر را در بر می‌گرفت.

در دهه‌های 1960 و 1970، فعالیت‌های ساخت‌وساز افزایش یافت و شهر را به منظره‌ای تبدیل کرد که تحت سلطه ساختمان‌هایی با 10 طبقه یا بیشتر بود. با این حال، به دلیل نزدیکی فرودگاه کای تاک، واقع در 800 متری جنوب شهر، ساختمان‌ها به ارتفاع حداکثر 14 طبقه محدود شدند.

کوچه‌های متعدد شهر که اغلب فقط 1 تا 2 متر (3.3 تا 6.6 فوت) عرض داشتند، فاقد روشنایی و زهکشی مناسب بودند. به تدریج شبکه پیچیده‌ای از راه پله‌ها و گذرگاه‌ها در سطوح بالایی پدیدار شد که به فرد اجازه می داد تا کل شهر را از شمال به جنوب «بدون تماس با زمین» طی کند.

ساخت و سازها در داخل شهر بدون ضابطه اجرا می‌شد و در نتیجه حدود 350 ساختمان با پایه‌های ضعیف و حداقل امکانات ایجاد شد.

از آنجایی که آپارتمان‌ها بسیار کوچک بودند (یک واحد معمولی 23 متر مربع)، تراکم فضای شهر با طبقات بالایی عریض‌تر، بالکن‌های قفس‌مانند و اضافات روی پشت بام به حداکثر رسیده بود.

پشت‌بام‌های شهر مملو از آنتن‌های تلویزیون، بند رخت، مخازن آب و زباله بود و می‌شد با استفاده از یک سری نردبان‌ها از روی هرکدام به سایر پشت‌بام‌ها عبور کرد.

اعداد رسمی سرشماری، جمعیت شهر محصور شده را 10004 نفر در سال 1971 و 14617 نفر در سال 1981 تخمین زدند، اما این ارقام معمولاً بسیار کم در نظر گرفته می‌شدند. یک بررسی کامل دولتی در سال 1987 تصویر واضح‌تری به دست داد: حدود 33000 نفر در داخل شهر محصور شده زندگی می‌کردند.

بر اساس این بررسی، شهر محصور در سال 1987 دارای تراکم جمعیتی حدود 1255000 نفر در هر کیلومتر مربع بود که آن را به پرجمعیت‌ترین نقطه در جهان تبدیل می‌کرد.

زندگی در شهر کاولون

ساکنان در مواجهه با شرایط سخت زندگی، جامعه‌ای نزدیک به هم تشکیل دادند و در مواجهه با چالش‌ها از حمایت متقابل یکدیگر برخوردار شدند. در خانواده‎ها، زنان معمولاً خانه داری می‌کردند، در حالی که مادربزرگ‌ها از نوه‌ها و بچه‌های خانه‌های مجاور مراقبت می‌کردند.

پشت بام‌های شهر علاوه بر مکان‌های عبور و مرور، به‌عنوان مکان‌های مهم تجمع، به‌ویژه برای کسانی که در طبقات بالایی زندگی می‌کردند، به کار می‌آمدند.

والدین از آنها برای استراحت استفاده می‌کردند و بعد از مدرسه، بچه ها اغلب در آنجا بازی می‌کردند یا تکالیف خود را انجام می دادند.

در دهه 1950، تعداد زیادی فاحشه‌خانه، سالن‌های قمار و محل‌های استفادۀ تریاک در شهر کاولون وجود داشت. حضور جنایتکاران به حدی فراگیر شد که پلیس فقط در گروه‌های بزرگ وارد منطقه می‌شد.

تا اینکه در سال‌های 1973 و 1974، بیش از 3500 یورش پلیس منجر به دستگیری بیش از 2500 نفر شد و از اینجا نفوذ باندهای تبهکار شروع به کاهش کرد. حمایت عمومی، به ویژه از سوی ساکنان جوان، به موفقیت این حملات کمک کرد و به تدریج مصرف مواد مخدر و جرایم خشن را کاهش داد.

در سال 1983، فرمانده پلیس منطقه اعلام کرد که میزان جرم و جنایت در شهر کاولون تحت کنترل است. در حالی که جنایات شهر در سال‌های بعد کاهش یافت، اما هنوز این منطقه به دلیل فراوانی پزشکان و دندان‌پزشکان بدون مجوز که بدون ترس از پیگرد قانونی کار می‌کردند، شهرت داشت.

علیرغم تاریخچه آن به عنوان مرکزی برای فعالیت های مجرمانه، اکثر ساکنان در داخل دیوارهای آن با آرامش زندگی می کردند. کارگاه‌ها و مشاغل کوچک متعددی رونق گرفتند و برخی از ساکنان گروه‌هایی را برای سازماندهی و بهبود زندگی روزمره تشکیل دادند.

چرا و چگونه شهر کاولون ویران شد؟

مقامات هنگ کنگ برای مدت طولانی می‌خواستند این شهرک را به یک پارک عمومی تبدیل کنند و در دهه 1990، آنها این فرصت را پیدا کردند.

 تصویری از تخریب شهر

زمانی که اجاره 99 ساله بریتانیا در هنگ کنگ به پایان رسید و این قلمرو به چین بازگشت، شهر دیواری کاولون اهمیت سیاسی خود را از دست داد. تصمیم برای تخریب این شهر در سال 1984 از طریق اعلامیه مشترک چین و بریتانیا گرفته شد. دو دولت رسماً در 14 ژانویه 1987 طرح تخریب شهر محصور را اعلام کردند.

 بخشی از پارکی که در حال حاضر جای شهر کاولون را گرفته است

برای ایجاد راهی برای تخریب، کمیته ویژه‌ای از اداره مسکن هنگ کنگ طرحی را برای جبران خسارت به 33000 ساکن و کسب و کار ارائه کرد که در مجموع حدود 350 میلیون دلار آمریکا بود. پس از چهار ماه برنامه‌ریزی، تخریب در 23 مارس 1993 آغاز شد و در ماه آوریل سال 1994 به پایان رسید.

منطقه‌ای که زمانی شهر محصور شده در آن قرار داشت، اکنون پارک شهر کاولون نام دارد. این پارک 31000 مترمربعی در آگوست 1995 تکمیل و به دولت محلی تحویل داده شد. نام مسیرها و آلاچیق‌های پارک به نام خیابان‌ها و ساختمان‌های شهر محصور شده است. آثاری از شهر محصور شده مانند پنج سنگ کتیبه‌ای و سه چاه قدیمی نیز در این پارک به نمایش گذاشته شده است.

بسیاری از نویسندگان، فیلمسازان، طراحان بازی، و هنرمندان تجسمی از شهر محصور شده برای انتقال حس شهرنشینی ظالمانه یا جنایت بی بند و بار استفاده کرده اند. برای مثال در فیلم Bloodsport محصول 1988 با بازی ژان کلود ون دام، شهر محصور شده محل برگزاری مسابقات هنرهای رزمی است.

برچسب ها: شهر عجایب

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
نگرانی همسر رهبر معظم انقلاب از نداشتن شام برای پذیرایی کردن از مهمان آقا/ وقتی آن شب، در سفره غذا چیزی جز سینی نان و پنیر نبود... (80 نظر) الهام چرخنده: من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (76 نظر) خلاقیت خنده دار قصاب شیرازی برای کشاندن مشتری به مغازه حماسه آفرید!/ هنر نزد ایرانیان است و بس +عکس😆 (57 نظر) عاشقانه های زیبا و دلنشین الهام چرخنده و همسر روحانی‌اش در شهر و حرم امام رضا(ع)/ ایشالا خوشبخت باشین+عکس (56 نظر) پسر الهام چرخنده: دیگر مادری به این اسم ندارم+عکس (53 نظر) صحبت های خنده دار آقای قرائتی: یه آخوندی تو کشتی هر چی از کنار دستیش سوال کرد جواب نداد گفت من از عمامه و نژاد آخوند بدم میاد اونم عمامشو پرت کرد تو دریا و گفت بخاطر این پنبه... +ویدئو😂👌 (43 نظر) پنجمین سالگرد ازدواج سوگل طهماسبی با صدای بهنام بانی و این چنین برگزار شد+ویدیو/ خوشبخت بشین و عشقتون مانا😍 (40 نظر) نگاهی به چهره نچرال و متفاوت بازیگران و هنرمندان بدون آرایش+عکس/ الهام حمیدی، هدیه تهرانی، بهاره رهنما، لیلا اوتادی و... (35 نظر) خلاقیت خنده دار یک مادر ایرانی برای تزئین موز مهمانی حماسه آفرید/ مامان نگو هنرمند بگو+عکس (30 نظر) کیک تولد خاص و چند بعدی جورجینا برای تولد رونالدو با طرح ورزشی مورد علاقه اش / مبارکا باشه+عکس (30 نظر) رونمایی از همزاد و بدل ترکیه ای رویا نونهالی، داور برنامه عصرجدید/ انصافا مو نمیزنن+عکس (28 نظر) رونمایی از همزاد و بدل ترکیه‌ای فاطمه گودرزی، توران سریال لحظه گرگ و میش +عکس/ یکی از یکی معروف تر و هنرمند تر (24 نظر) صحبت های خنده دار آقای قرائتی: شب اول عروسی دوماد اومده پیش عروس میگه توحید و نبوت یعنی چی اونم گفته والا نمیدونم شب اول قبرمونه یا عروسیمون+ویدئو😂👌 (23 نظر) نگاهی به حیاط دلباز و شاهانه ویلای میلیاردی علی پروین در منطقه خوش آب و هوای تهران +تصاویر/ برای خودش یک باغه (22 نظر) نگاهی به خونه زندگی زیبا و دلباز پدر ناهید کیانی، قهرمان تکواندوی ایران در المپیک/ سلیقه مامانش حرف نداره+عکس (20 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
راز مهم برای جوش نزدن پوست صورت‌تان؛ با رعایت این نکات ساده پوستی شفاف و صاف داشته باشید
پدر فوتبالیست معروف در روز روشن در خیابان کاردآجین شد +جزئیات/ زلزله در رسانه های ورزشی
فال روزانه امروز جمعه 26 مرداد ماه 1403
فال شمع روزانه امروز جمعه 26 مرداد 1403
فال ابجد روزانه جمعه 26 مرداد 1403
فال قهوه با نشان روز جمعه 26 مرداد ماه 1403
فال حافظ با تفسیر جمعه 26 مرداد 1403 + فیلم
تصادف مرگبار تریلر با 11 خودرو در خیابان استخر تهران +ویدئو
رونمایی از دختر فوتبالیست مشهوری که در رشته پزشکی تحصیل می کند +تصاویر و جزئیات/ ورزشکاری که با کنکور به آرزویش رسید!
چند توصیه طلایی برای مسافران پیاده‌روی اربعین: از حنا بستن قبل از سفر تا ماساژ زبان با لیمو
جواب دندان شکن و هوشمندانه مقام معظم رهبری به گستاخی یک افسر جوان: سال‌ها بود که چانه خودم را ندیده بودم و حالا الحمدلله می‌بینم!
بهترین ایده ها برای تغییر دکوراسیون منزل با کمترین هزینه ها
روستای تاریخی حیرت انگیز و سرخ در کاشان؛ ابیانه، بهشت گمشده در استان اصفهان و مقصدی پر از آرامش برای گردشگران+عکس
فوت و فن خانه‌داری؛ 10 ترفند موثر و طلایی برای کاهش گرد و غبار موجود در خانه
رئیس جمهور اختیارات لازم برای رفع فیلترینگ را دارد/فیلترینگ دیگر قابل تداوم نیست
منتخب روز   
واکنش معنادار و عجیب پسر مسعود پزشکیان به استعفای ظریف + عکس یکی از غمگین ترین سکانس های شهرزاد/ مرگ جمشید خان پلاکاردی از محمدرضا شاه در دستان مردم به شکل دراکولا با شاخ های شیطانی+عکس/ نوشتن لقب هایی در شان چهره منفور پهلوی نگاهی به قاب دو نفره چهره‌های سیاسی با مادرشان؛ از حسن روحانی و خاتمی تا هاشمی رفسنجانی و جهانگیری+عکس/ جای خالی تصویر رئیس جمهور شهید با مادرشان با این قاب پر شد! شباهت معنادار و پُرمفهوم درب ورودی خانه رهبر معظم انقلاب و امام خمینی(ره)+عکس/ دری آهنی و کوچک با ساده ترین و بدون تجملات ترین حالت ممکن چهره غمزده و عرض تسلیت صمیمی جمشید هاشم پور به شهاب حسینی در مراسم تشییع پدر جوانش/ روحش شاد و یادش گرامی+عکس (فیلم) فیلمبرداری بی‌شرمانه رضا پهلوی از معاشقه دخترش لب دریا! 😳😳😳 / حاشا به غیرتت! احساسی ترین سکانس سریال عاشقانه جیران /ناصر الدین شاه: حکیم ازت میخوام ثمره این عشق رو نجات بدی قشنگترین سکانس سریال شهرزاد / فرهاد: عشق هر ناممکنی رو ممکن میکنه سکانسی فراموش نشدنی از سریال عاشقانه شهرزاد / وقتی شهرزاد و قباد برای اولین بار باهم تفاهم دارن (عکس) تصویری معنادار از تکیه رهبر انقلاب بر اسلحه هنگام سخنرانی / علی به وقت حماسه عصا به دست نمی‌گیرد ... سکانس پربازدید از سریال زخم کاری ؛ جواد عزتی و مهراوه شریفی رو در روی هم / مهراوه شریفی نیا: کِی دلت برا من تنگ میشه؟