دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

بازار / رپورتاژ آگهی /

10 نکته کلیدی نگهداری و بازرسی دوره‌ای جعبه‌های آتش‌نشانی 

پنجشنبه، 24 آبان 1403
جعبه‌های آتش‌نشانی یکی از تجهیزات اصلی ایمنی مقابله با حریق به شمار می‌آیند. این جعبه‌ها شامل تجهیزات ضروری نظیر شلنگ‌های آتش‌نشانی و دیگر ملزومات مرتبط با خاموش کردن آتش هستند. به منظور اطمینان از عملکرد صحیح این تجهیزات در مواقع ضروری، نگهداری و بازرسی دوره‌ای آنها بسیار ضروری است. در این مقاله به بررسی نکات کلیدی در این زمینه خواهیم پرداخت.

بازرسی منظم جعبه آتش نشانی

جعبه‌ آتش‌ نشانی باید به صورت برنامه‌ریزی شده و منظم بازرسی شوند. این بازرسی‌ها می‌توانند به صورت ماهانه یا هر سه ماه یک‌بار انجام شوند. در این بازرسی‌ها باید به سلامت کلی جعبه و ملحقات آن و وجود تجهیزات لازم توجه شود.

حال سوال پیش می آید که :

  • آیا دستورالعمل استفاده از جعبه آتش نشانی بر روی آن نصب شده است؟

برچسب‌گذاری مناسب بر روی جعبه‌های آتش‌نشانی و نصب تابلوی دستورالعمل استفاده از جعبه های آتش نشانی و نحوه استفاده از تجهیزات درون آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. انجام دوره‌های آموزشی برای کارکنان و ساکنین ساختمان‌ها در زمینه استفاده صحیح از تجهیزات آتش‌نشانی می‌تواند به افزایش ایمنی کمک کند.

  • جعبه فایرباکس از نظر ظاهری در قسمت لولا و قفل سالم و به راحتی باز می شود ؟

در ساخت برخی فایرباکس ها برای کاهش بهای تمام شده آن از لولا های پلاستیکی و ضعیف استفاده می شود. لولا باید توانایی نگهداری درب جعبه را به خوبی داشته باشد ، اگر لولا ضعیف باشد درب به زودی دفرمه و از محل صحیح خود خارج میشود.جعبه ای که درب آن به خوبی بسته نشود باعث آن می گردد تا ملحقات داخل جعبه در معرض باد و باران و رطوبت قرار گیرند و از عمر آنها کاسته شود.

  • جعبه های آتش نشانی قدیمی شامل قفل بوده و در برخی مواقع کلید بر روی آن گم شده است، حال سوال این است که امکان باز کردن درب جعبه در زمان نیاز به سهولت و سرعت ممکن است ؟

در این رابطه نیاز می باشد که قفل دربهای قدیمی با قفل های جدید که بدون کلید و آسان بازشو (قفل باکی) است تعویض گردند.

  • آیا قرقره نگهدارنده شیلنگ آتش نشانی نصب شده در جعبه به راحتی 90 درجه باز و در شفت می چرخد؟

  • آیا آسیب یا خوردگی آشکاری به شلنگ وارد شده است؟ شیلنگ سالم و بدون سوراخ یا پارگی است؟

معمولا نحوه اتصال کوپلینگ به شیلنگ از طریق سیم پیچی صورت می گیرد که این امر به دلیل ضد زنگ نبودن سیم، بر اثر رطوبت ایجاد شده به دلایل مختلف باعث زنگ زدگی و پوسیدگی ناحیه اتصال تجهیزات به یکدیگر می شود.

دلیلی دیگر که باعث پوسیدگی در شلنگ آتش نشانی می شود، خشک نکردن صحیح آن بعد از آبگیری در شیلنگ است.نیاز است که بعد از هربار استفاده از لوله های پارچه ای و برزنتی (لوله = شیلنگ آتش نشانی) از وسط تا شده و در ارتفاع آویزان شود تا آب درون آن به طور کامل تخلی شود، سطح لوله ها نیز باید شسته و تمیز گردند تا از کپک زدگی داخل و سطح آن جلوگیری گردد.

  • آیا نازل سالم است و دستگیره آن(اهرم) به راحتی در جهت های مختلف ( پاشش های مختلف در نازل های دو یا سه حالته) حرکت می کند؟

باید در نگهداری نازل ها نیز توجه ویژه شود. قطعاتی که بصورت مکانیکی حرکت می کنند نیاز به گریس کاری جهت روان حرکت آنها دارند، همچنین باید دقت شود از ضربه خورن آن بر روی زمین جلوگیری شود، چرا که باعث شکستگی و ترک بر روی آن می شود و این هنگام استفاده در حریق بسیار خطرناک است.

  • آیا شیلنگ به خوبی روی قرقره شلنگ قرار گرفته است؟

نحوه قرار دادن شیلنگ آتش نشانی بر روی قرقره نیاز به آموزش دارد ، با اینکه کار بسیار ساده ایست.(جهت آموزش به سایت پندار ایمن سازان صنعت بخش مقالات مراجعه فرمایید)

  • آیا شیلنگ آتش نشانی به شیر و نازل وصل است؟

یکسر لوله آتش نشانی توسط کوپلینگ به شیر متصل می شود و یکسر دیگه آن باز توسط کوپلینگ به نازل متصل می شود. واسط بین کوپلینگها قطعه ای است به نام هیدرانت. هیدرانت کمک می کند که رزوه شیر تبدیل به رزوه کوپلینگ شود.

اگر این قطعات بصورت آماده از قبل داخل جعبه آتش نشانی نباشند، هنگام استفاده اضطراری ممکن است افراد نتوانند آنها را به هم متصل کنند و این عملکرد جعبه آتش نشانی را مختل می کند.

نگهداری محیطی جعبه آتش نشانی

محل قرارگیری جعبه‌های آتش‌نشانی باید به‌گونه‌ای باشد که دسترسی به آنها در مواقع اضطراری آسان باشد. از قرار دادن موانع یا اشیاء اضافه در جلوی جعبه‌ها خودداری کنید تا در مواقع نیاز، امکان دسترسی سریع و آسان وجود داشته باشد. همچنین، جعبه‌ها باید در مکان‌های خشک و دور از رطوبت نگهداری شوند تا تجهیزات داخلی دچار آسیب نشوند.

ثبت سوابق بازرسی جعبه های آتش نشانی

همیشه یک ثبت دقیق از بازرسی‌های انجام‌شده و هرگونه تعمیرات یا تعویض تجهیزات داشته باشید. این سوابق می‌تواند به شناسایی الگوهای مشکلات و اطمینان از رعایت فواصل زمانی مناسب بررسی‌ها کمک کند.

همکاری با متخصصان جعبه های آتش نشانی

بهتر است برای انجام بازرسی‌های تخصصی و تعمیرات مورد نیاز با مراکز معتبر و متخصصان آتش‌نشانی همکاری کنید. آنها می‌توانند به شما در تشخیص مشکلات و پیشنهاد راه‌حل‌های مناسب کمک کنند.برای این امر میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید. ما در شرکت پندار ایمن به همراه تیم متخصص ایمنی و آتش نشانی که داریم جهت بازرسی و بازدید جعبه های آتش نشانی می توانیم به شما کمک کنیم. جهت خرید تجهیزات و یا خدمات ایمنی و آتش نشانی کافیست در گوگل پندار ایمن سازان صنعت را جستجو کنید و یا باشماره های 02182804125 و 09106868009 تماس بگیرید.

نتیجه‌گیری

نگهداری و بازرسی دوره‌ای جعبه‌های آتش‌نشانی امری حیاتی در حفظ ایمنی ساختمان‌ها و افراد است. با رعایت نکات مذکور، می‌توان از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کرده و اطمینان حاصل نمود که در مواقع اضطراری تجهیزات آتش‌نشانی به درستی و مؤثر عمل می‌کنند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز پنجشنبه 01 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
5 میلیارد دستمزد مهران مدیری که تکذیب نشد! هر قسمت از این برنامه 5 میلیارد آب خورد+فیلم
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
ویدیو| اندوهی که در هر بیت طنین‌انداز است/ دکلمه شعر "غم باسدی قلیانیمی" با صدای ماندگار «استاد شهریار»
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
مراحل سابمیت مقاله
شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
نگاهی به میز عزای ساده و بدون تجملات مادر محسن کیایی، مجری برنامه صداتو ، شمع مشکی با سینی کیک و عکس یادبود/ روحش شاد و یادش گرامی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟