10 تا از سخت ترین سازهای دنیا
ساز های بسیار زیادی وجود دارند که هرکدام علاقمندان خاص خود را دارند.اما یک سوالی که همیشه برای افراد علاقمند به شروع موسیقی پیش می آید،میزان سختی و آسانی فراگیری ساز می باشد. بی شک همیشه از شنیدن سازهای موسیقی لذت برده ایم اما آیا تا به حال به این فکر کرده ایم که نوازنده چه سختی هایی را متحمل شده تا چنین دلنشین با سازش هنرنمایی کند!؟
اینها موسیقی ماندگاری تولید میکنند که میتوانند روح بیمار را ارتقاء بخشند. این ابزارها به برقراری ارتباط بین ذهن و بدنتان کمک میکند و احساسی فوق العاده در شما ایجاد میکند. در این مطلب دشوارترین سازهای موسیقی برای یادگیری را به شما معرفی می کنیم.
-
ویولن (violin)
ویولن که به عنوان کوچکترین ساز زهی-آرشه ای شناخته می شود. سخت ترین ساز موسیقی جهان برای یادگیری ویولن است. نه تنها نحوه صحیح گرفتن ویلن بسیار سخت است، بلکه این ساز هیچ بند جدا کننده پرده برای هدایت انگشتان ندارد. دقت بسیار بالایی نیاز است تا بتوانید صدای خوشی از آن تولید کنید. برای نواختن ویولن بسیار باید دقیق باشید چرا که ذره ای جاگذاری اشتباه انگشت منجر به فالش شدن صدا خواهد شد. این ساز نیاز به تمرکز بسیار بالایی دارد و برای مهارت در نواختن آن نیاز به تمرینات روزانه و مستمر دارید. جنس ویولن از چوب است و دارای سیم های فولادی یا مصنوعی می باشد و در نواختن انواع موسیقی کلاسیک، جاز وراک و .. کاربرد دارد.. این ساز هم در گروه نوازی و هم تکنوازی کاربرد دارد و مدت زمان یادگیری دوره ابتدایی این ساز حدود دو الی سه سال است.
-
کر (French horn)
یکی از سخت ترین الات موسیقی دنیا ساز کر می باشد. این ساز مارپیچی شکل از دسته سازهای بادی برنجی است. دارای لوله ای طویل می باشد که ارتفاع آن توسط کلید های موجود بر روی ساز کنترل می شود. فشار هوای ورودی به ساز و کلیدهای آن تعیین کننده زیر و بم نت ساز می باشند. راه دیگر تنظیم زیر و بم نت در این ساز قرار دادن دست بر روی زنگ ساز می باشد. قطر لوله ساز در تمام نقاط یکسان نیست بلکه در دهانه ساز کمتر و با حرکت به سمت انتهای ساز گشاد تر می شود.
-
ارگان (Organ)
ارگان یک ابزار موسیقی با صفحه کلید است و از یک یا چند قسمت تشکیل شده است که هرکدام کیبوردهای مختلفی دارند و با دست ها یا پاها نواخته میشود. ارگان یک قطعه ی هنری نسبتا قدیمی است که تا قبل از انقلاب صنعتی به عنوان یکی از پیچیده ترین ابزارهای مکانیکی دست ساز انسان شناخته میشد. ارگان قلب و روح سنت موسیقی غرب بوده است. یکی از ویژگی های برجسته ی این ساز، توانایی آن برای تولید کوچکترین صداها تا قدرتمندترین آن است. پس تعجبی ندارد که Wolfgang Amadeus Mozart ارگان را شاه ابزارهای موسیقی نامید!
-
ابوا (OBOE)
ابوا نیز سازی بادی – چوبی است. یکی از دلایلی که این ساز در بین ۱۲ ساز سخت قرار می گیرد این است که در آوردن صدای دلخواه و ایده آل از ساز به مهارت و زمان زیادی احتیاج دارد. همچنین در حین نواختن نوازنده باید دائم انگشتان خود را تغییر دهد تا صدای ساز یکنواخت نشود. مدت زمان لازم برای آموزش مباحث اولیه ساز حدود ۲۰ ماه است. در گذشته این ابزار با نام های hautbois, hoboy یا French hoboy خوانده میشد. در میان انواع گوناگون سازها ابوا به دلیل صدای نافذ و مشخص آن، به راحتی قابل شنیدن است. نی به دلیل تاثیر زیادی که بر تولید صدا میگذارد، مهمترین قسمت ابوا میباشد.
-
نی انبان( bagpipe)
نی انبان جزء ابزار موسیقی aerophone است که نی های محصوری در آن قرار گرفته است. این وسیله از زمان اختراعش یک موسیقی مهیج در اروپا، قفقاز، اطراف خلیج فارس و شمال افریقا ایجاد کرده است. نی انبان 9 نوت دارد که باید در فشار ثابت نواخته شود. اگرچه تاریخ دقیق پیدایش نی انبان ناشناخته است اما گفته شده است که بابِلی ها در ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد نی انبان داشته اند. نحوه ی فوت کردن و تولید صدا از ساز نی کمی زمان بر است و به تمرین و حوصله زیادی احتیاج دارد. مدت زمان لازم برای آموزش مباحث اولیه ساز حدود ۱۸ ماه است.
-
چنگ (Harp)
چنگ یا هارپ یک ساز زهی است که با ضربه زدن انگشتان دست بر سیم های ساز صدا تولید می شود. این ساز نیز به خاطر حالت قرار گیری انگشت ها روی سیم و ضرورت کنترل پدال های آن با پا برای صاف یا تیز کردن صدا، کمی دشوار است. علاوه بر این هماهنگی لازم بین پا و دست هنگام نواختن به حوصله و زمان بیشتری نسبت به دیگر ساز ها نیاز دارد. این ساز در تک نوازی و گروه نوازی ها کاربرد دارد و مدت زمان یادگیری دوره ابتدایی این ساز حدود ۲۲ ماه است.
-
پیانو (piano)
نواختن پیانو از آنجایی سخت است که شما باید هر کدام از دستان خود را به علاوه پایتان را صورت مستقل حرکت دهید. در حالی که در سایر سازها شما تنها یک خط نت را می خوانید برای پیانو باید همزمان دو خط متفاوت را بخوانید و اجرا کنید. اگر چه این موارد باعث دشواری در یادگیری پیانو می شود اما همزمان لذت شنیدن قطعات را دو چندان می کند. یادگیری پیانوی دیجیتال برای مبتدیان کمی ساده تر است و تهیه آن نیز در مقایسه با پیانوی آکوستیک راحت تر است. در حقیقت پیانو یکی از معروف ترین ابزار موسیقی در جهان است که نام آن مخفف کلمه ی ایتالیایی pianoforte است که این کلمه از دو قسمت شامل: پیانو به معنی ملایم و فورته به معنی صدای بلند –رسا- تشکیل شده است و به خوبی منعکس کنندهٔ توانایی این ساز در تولید شدت های گوناگون صدا می باشد.
-
گیتار کلاسیک (CLASSICAL GUITAR)
گیتار یک ساز زهی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. گیتار در سبک های مختلفی مانند پاپ، کلاسیک، فلامنکو و… آموزش داده می شود. در سبک کلاسیک و فلامنکو علاوه بر قطعات و ملودی هایی که آموزش داده می شود، اصول صحیح نوازندگی گیتار و تکنیک های اصولی این ساز نیز گفته می شود. در این سبک برای تولید صدای با کیفیت باید انگشتان دست راست از نظر تکنیک بسیار ورزیده شوند، به همین خاطر پیشرفت در این ساز به تمرین و حوصله زیادی احتیاج دارد. همین امر سبک کلاسیک و فلامنکو را کمی کسل کننده و دشوار کرده است. مدت زمان لازم برای آموزش مباحث اولیه گیتار کلاسیک و فلامنکو حدود ۲۴ ماه است.
-
آکاردئون (ACCORDION)
آکاردئون از آن دسته سازهایی است که شنیدن آن بسیار دلنشین است اما همزمان با دیدن کلیدهای فروان آن به پیچیدگی آن نیز پی می برید. چیزی که باعث دشواری نواختن این ساز می شود پیش نیازهایی است که از قبل باید انجام دهید. شما باید تلاش زیادی کنید که هر دو دست شما با هم هماهنگ شوند و همزمان نیز جریان باد را در ساز تامین کنید. شاید دفعه بعدی که اگر کسی را در حال نواختن این ساز دیدید علی رغم لذت از شنیدنش به سختی آن بیشتر پی خواهید برد.این ساز در تک نوازی و گروه نوازی ها کاربرد دارد و مدت زمان یادگیری دوره ابتدایی این ساز حدود ۱۸ ماه است.
-
درام (Drums)
درام-طبل- جزء ابزارهای موسیقی ضربه ای است. آنها حداقل یک پوسته دارند که پوسته ی درام-drum skin- نامیده میشود. طراحی اولیه ی درام بدون تغییر مانده است و قدیمی ترین ابزار موسیقی جهان است. Diembe نوعی درام است که میتوان با یک درامر آن را نواخت در حالیکه انواع دیگر مثل bongo drums و timpaniبه 2 یا چند نوازنده نیاز دارد. نوازنده های جاز، درام هایی را ترجیح میدهند که تکان و طنین بالایی داشته باشد درحالیکه نوازنده های راک، درام هایی را ترجیح میدهند که صدای بلند وخشکی داشته باشد. قرن ها پیش از درام حتی در مراسم مذهبی نیز استفاده میکردند.