به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از اقتصادنیوز، دکتر علیرضا رئیسی با بیان اینکه ایران از معدود کشورهایی است که مسئولان هفته ای دو روز درباره بررسی این بحران جلسه برگزار می کنند، به وضعیت شیوع ویروس کرونا در دنیا اشاره و اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی، آفریقایی و حتی ویروسی که در ژاپن مشاهده شده، موارد ابتلا و مرگ و میر، تغییر الگوی رفتاری ویروس و میزان سرایت افزایش یافته است.
وی ادامه داد: تاکنون بیش از چهار میلیون نفر در انگلیس درگیر ویروس کرونا شده اند و بیش از 135 هزار نفر در این کشور فوت کرده اند؛ آمار مرگ و میر در پی ابتلا به کرونا در آمریکا از مرز پنج هزار نفر عبور کرده است و وضعیت شیوع بیماری در سایر کشورها هم خوب نیست.
روند مرگ و میر مبتلایان کرونا در کشور همچنان نزولی است
رئیسی با بیان اینکه روند مرگ و میر مبتلایان در کشور همچنان نزولی است، عنوان کرد: آمار مرگ و میرها دو رقمی است و بین 50 تا 60 نفر است؛ پس از شیوع بیماری میزان بستری ها بعد از دو هفته افزایش و آمار فوتی ها پس از چهار هفته افزایش پیدا خواهد کرد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه اقدامات انجام شده در اوایل آذرماه منجر به کاهش میزان ورودی بیمارستان ها شد و اکنون تاثیر خود را نشان داده است، گفت: میزان کاهش فوتی ها مربوط به رعایت پروتکل ها طی چند هفته گذشته است.
خیز بیماری کرونا در برخی استان ها
وی به آغاز خیز بیماری در برخی استان ها اشاره و خاطرنشان کرد: اکنون بالاترین میزان شیوع را در استان خوزستان شاهد هستیم و حتماً نیاز است که همه مردم و مسئولین مراقبت بیشتری داشته باشند تا از خیز بیماری جلوگیری شود. متاسفانه اکنون 9 شهر آبادان، اهواز، بندرماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، کارون، هویزه، شادگان و شوشتر در استان خوزستان تغییر وضعیت داده و قرمز شده اند؛ باید پروتکل ها دقیق و سختگیرانه اجرا شوند تا بتوانیم خیز بیماری را کنترل کنیم.
رئیسی با بیان اینکه روند بیماری در آذربایجان غربی هم رو به افزایش است، بیان کرد: خوشبختانه خیز بیماری در هرمزگان تا حدود زیادی کنترل شده است اما نیاز است که مراقبت ها ادامه یابد. روند شیوع بیماری در استان مازندارن که صعودی بود خوشبختانه طی دو هفته گذشته در حال کنترل است؛ از 15 شهر نارنجی در استان، 8 شهر تغییر رنگ داده و به زرد تبدیل شده اند و 7 شهر نارنجی هستند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه استان گلستان وگیلان هم همچنان به مراقبت شدید نیاز دارند، از روند رو به افزایش بیماری در استان بوشهر خبر داد.
کاهش تعداد شهرهای آبی در کشور
وی تصریح کرد: اکنون در مجموع 9 شهر قرمز، 39 شهر نارنجی، 228شهر زرد و 172 شهر آبی در کشور داریم که متاسفانه از تعداد شهرهای آبی کاسته و به تعداد شهرهای نارنجی و زرد اضافه شده است.
رئیسی به تعداد شهرهای نارنجی اشاره و مطرح کرد: چهار شهر در آذربایجان شرقی، پنج شهر در آذربایجان غربی، دو شهر در اصفهان، پنج شهر در خوزستان، یک شهر در خراسان جنوبی، یک شهر در کرمان، سه شهر در کهگیلویه و بویراحمد، سه شهر در گلستان، هفت شهر در گیلان و هشت شهر در مازندران در وضعیت نارنجی هستند که نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: روند بیماری در استان قزوین هم رو افزایش است، یک مورد ویروس انگلیسی منجر به فوت در این شهر را شاهد بودیم که این زنگ خطر است و باید بسیار مراقبت کنیم؛ همه اطرافین بیمار تست داده اند که نتایج آزمایش آنها فردا آماده خواهد شد و درپی آن نوع ابتلای اطرافیان بیمار بررسی می شود.
ضرورت مراقبت از مرزها و قرنطینه مسافران خارجی
وی در ادامه تاکید کرد: در هرصورت باید از مرزها مراقبت کنیم و همه دوستان و آشنایان مسافری که از خارج وارد کشور می شود باید پروتکل ها را جدی بگیرند و قرنطینه را رعایت کنند؛ فردی که وارد کشور می شود حتی اگر علائم بیماری را ندارد حداقل باید 14 روز در خانه قرنطینه و علائم او به شدت رصد شود.
رئیسی در ادامه به آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور اشاره و بیان کرد: خوشبختانه واکسیناسیون برای گروه هدف آغاز شده و با عدالت کامل در حال انجام است و امروز و فردا هم ادامه پیدا خواهد کرد. شب گذشته هم محموله 100 هزار دوزی واکسن وارد کشور شد؛ در هفته های آینده هم ان شاالله محموله های دیگری وارد کشور می شوند و روند واکسیناسیون براساس سند ملی واکسیناسیون که مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا است، ادامه خواهد داشت.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: تاکنون هیچ یک از افرادی که واکسن کرونا دریافت کرده اند عارضه خاص و جدی نداشته اند به جز عوارض معمولی همچون درد در محل تزریق و تب که هر واکسن دیگری هم ممکن است به همراه داشته باشد؛ امیدوارم با رعایت پروتکل ها مانع از خیز چهارم بیماری شویم.