به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایرنا، داستان کووید ۱۹ پس از ورود ویروس آن به بدن، عموما از یک تب و لرز ساده شروع می شود که با پیشرفت بیماری، به بستری شدن فرد مبتلا منجر می شود و در موارد حاد، ناقوس مرگ را به صدا در می آورد.
بی تردید، این داستان واقعی و پرتکرار عادی شدنی نیست و آمار صعودی مبتلایان و جان باختگان هم صرفا یک عدد و رقم نیست. در حقیقت، فارغ از تمامی تبعات منفی شیوع کرونا شامل پیامدهای اجتماعی و اقتصادی، شمار زیادی هموطن هر روز جان می بازند و یا در معرض انواع آسیب هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز اعلام کرد که با فوت ۴۶۲ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید ۱۹ در کشور به ۳۹ هزار و ۲۰۲ نفر رسید.
به گفته سیما سادات لاری، در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۱ آبان ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۷۸۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و سه هزار و ۳۳۹ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۱۵ هزار و ۶۸ نفر رسید.
پیگیری خبرنگاران ایرنا از تازه ترین وضعیت کرونایی استان ها هم نشان می دهد که از جمله در استان های خراسان جنوبی، هرمزگان ، آذربایجان غربی ، اردبیل ، البرز ، شهرستان های مهاباد در آذربایجان غربی، زاهدان در سیستان و بلوچستان ، تایباد و جوین در خراسان رضوی و سلسله در لرستان موارد بستری مبتلایان به کرونا سیر صعودی فزاینده ای دارد و در مهاباد هم سطح درگیری ریه بیماران کرونایی به نزدیک ۵۰ درصد رسیده که نسبت به ماه های نخست شیوع این بیماری افزایش محسوس یافته است. این وضعیت که می تواند خستگی و فرسودگی توان کادر درمان را به دنبال داشته باشد، نتیجه بی توجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی و جاصل سفرهای غیرضروری و برگزاری مراسم جشن و عزا و دورهمی های خانوادگی در این شرایط بحرانی است.
بر این اساس به گفته کارشناسان، اقدامات پیشگیرانه جهت مقابله با این ویروس باید افزایش یابد و لازم است مردم، سمن ها، ادارات و نهادها در این زمینه بسیار جدی عمل کنند و از همه ظرفیت های موجود در حوزه مقابله با این بیماری استفاده شود.
محدودیت های کرونایی جدید
سخنگوی وزارت بهداشت امروز همچنین از قرار داشتن چهار استان هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان در وضعیت نارنجی و زرد و قرمزپوشی ۲۷ استان دیگر خبر داد.
در همین حال، عبور اغلب استان های کشور از خیز سوم شیوع کووید ۱۹ و سیر صعودی شمار مبتلایان و فوتی ها، اعمال محدودیت های کرونایی جدید را اجتناب ناپذیر کرد به گونه ای که بیشتر مناطق کشور از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذرماه شیوه تازه ای از فعالیت روزانه را تجربه خواهند کرد.
تازه ترین تدابیر مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا شامل تعطیلی فعالیت تمامی گروه های شغلی به جز ارائه دهندگان خدمات سطح یک مانند داروخانه ها و نانوایی ها از ساعت ۱۸ به بعد در مراکز استان ها و شهرستان های پرجمعیت است. این محدودیت با هدف جلوگیری از تجمعات غیرضروری و برای حفظ سلامت شهروندان اعمال شده که با وجود دغدغه اقتصادی اصناف، ضروری است.
مشاهدات میدانی خبرنگاران ایرنا در شهرهای مختلف مازندران نشان می دهد که اصناف استان در نخستین روز اجرای محدودیت های جدید کرونایی همراهی نسبتا خوبی داشتند و تقریبا بیش از ۸۰ درصد مشاغل غیرضروری و خارج از سطح یک در برخی از شهرها مانند ساری از ساعت ۱۸ تعطیل شد.
فرماندار همدان نیز اعلام کرد که ۸۰ درصد کسبه و بازاریان به این قانون تمکین کرده اند.
شهر همدان ۳۰ هزار واحد صنفی دارد و به گفته حسین افشاری ، در بازدید از سطح شهر، مشاغل و کسبه مشمول طرح به خوبی مصوبه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا را رعایت کرده اند.
همچنین از مرکز استان خراسان شمالی گزارش رسیده است که بیش از ۹۵ درصد اصناف بجنورد با دستورالعمل محدودیت فعالیت بازار همراهی کردند
۹۰ درصد مردم و اصناف در مرکز استان مرکزی هم پروتکل های بهداشتی را رعایت کردند و به گفته فرماندار اراک، طرح تعطیلی سراسری گروه های شغلی ۲، سه و چهار در شهرستان اراک از ساعت ۱۸ عصر روز گذشته (سه شنبه) در این شهرستان اجرایی شد و در نخستین روز همکاری خوبی صورت گرفت و انتظار پیش بینی شده محقق شد.
حسین بختیاری تصریح کرد: صنوفی که در اجرای این طرح همکاری لازم را نداشته باشند، نخستین بار به آن ها تذکر داده می شود و بار دوم اخطار و برای سومین بار مهر و موم می شود و در این مسیر تعارفی با اصناف متخلف وجود ندارد.
در مرکز استان کرمانشاه هم محدودیت ها، ممنوعیت ها و تعطیلی های کرونایی تا روز دوشنبه ۲۶ آبان ماه تمدید شد و به گفته استاندار، مشاغل غیرضروری شهرستان کرمانشاه تا ۲۰ آذرماه از ساعت ۱۸ به بعد تعطیل است.
«هوشنگ بازوند» افزود: ۲۲ محدودیت و ممنوعیتی که از سوم آبان آغاز و یک بار تمدید شده بود برای بار دوم تمدید و چند محدودیت و ممنوعیت جدید هم به آن اضافه شده است.
محدودیت های جدید از دیروز در شهر اردبیل هم به اجرا درآمد و به گفته بهروز ندایی معاون سیاسی استاندار، ایجاد قرارگاه نظارتی با هدف رصد فضای عمومی استان و تشدید بازدیدها از صنوف بطور مداوم ادامه می یابد.
در مشهد هم دبیر ستاد مقابله با کرونا گفت: با اعمال محدودیت های جدید یک ماهه برای فعالیت شبانه برخی اصناف و فعالیت های عمومی در این کلانشهر ۲۷ تیم مشترک بر اجرای این محدودیتها و مصوبات نظارت می کنند.
احمد ریواده افزود: نمایندگانی از فرمانداری مشهد، مراکز پنجگانه بهداشت شهرستان، اتاق اصناف، اداره صنعت، معدن و تجارت و اداره اماکن نیروی انتظامی در ۲۷ تیم نظارتی مشترک حضور دارند.
محدودیت های کرونایی جدید در هشت منطقه اهواز آغاز شده و دستگاه های مختلف نیز نمایندگانی را در این مناطق مستقر خواهند کرد.
به گفته جمال عالمی فرماندار اهوار، برخی اصناف اهواز در ابتدای اجرای این طرح نمره منفی گرفته اند که ابتدا تذکر لازم به اصناف داده، و در صورتی که رعایت نکنند با آنها بر اساس قانون برخورد، و فروشگاه پلمب می شود.
اما در شیراز ، ظاهرا تعطیلی عصرگاهی مشاغل با ناخرسندی برخی مواجه شده است. به واقع، عصر دیروز برخی اصناف در شیراز داوطلبانه با تبعیت از ستاد ملی و استانی مدیریت بیماری کرونا و با هدف کمک به ریشه کن کردن این بیماری راس ساعت ۱۸ فعالیت خود را تعطیل کردند و به خانه رفتند. اما بازدیدهای میدانی خبرنگار ایرنا نشان داد که در گوشه و کنار کلانشهر شیراز بسیاری از فعالان صنفی تا پایان شب به فعالیت خود ادامه دادند.
در تهران هم تا ساعت ها پس از آغاز طرح، برخی از مغازه ها در چشم و همچشمی صاحبانشان با یکدیگر تعطیل نشد.