به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز، حکایت تازیانه زدن خشایارشاه بر آب دریا که پادشاه هخامنشی در حمله به یونان، وقتی گرفتار طوفان دریا شد، فکر میکرد با تازیانه زدن بر آب میتواند جلوی توفان و قهر طبیعت را بگیرد.
خشایارشا یکم که در قرن پنجم بر امپراتوری ایران حکومت می کرد، با حمله نظامی خود به یونان که با نبردهای ترموپیل، سالامیس و پلاتیا مشخص شد، در تاریخ ثبت شد. به گفته مورخان، این تهاجم نه تنها به دلیل نبردهای آن شناخته شد. در 5 ق.م. ارتش خشایارشا به سمت هلسپونت (داردانل) پیشروی کرد که آسیا را از اروپا جدا می کرد. پادشاه ایران برای انتقال سریع ارتش خود به ساحل مقابل دستور ساخت یک پل پانتونی به طول 480 کیلومتر بر روی تنگه را صادر کرد. این پل ساخته شد، اما قبل از اینکه ارتش ایران از آن استفاده کند، طوفانی در دریا رخ داد و بنا را ویران کرد. خشایارشا خشمگین به سربازان خود دستور داد که دریا را به دلیل نافرمانی مجازات کنند. به دستور شاه دریا را 300 ضربه شلاق زدند و با آهن داغ سوراخ کردند تا از خشایارشا اطاعت کنند.
علاوه بر این، طبق اسناد تاریخی، مهندسانی که در ساخت پل پانتون شرکت داشتند، سر بریده شدند. هرودوت مورخ یونان باستان نوشت که این پل در نهایت ساخته شد. بیش از 600 قایق با طناب بسته شده بود که به ارتش خشایارشا اجازه داد تا به ساحل مقابل بروند.
معروف است که عبور از تنگه برای ایرانیان 7 شبانه روز زمان می برد. اما برای خشایارشا و ارتشش، همه چیز بیهوده است. ایرانیان از یونانیان شکست خوردند و هنگامی که به سمت پل عقب نشینی کردند متوجه شدند که دریا دوباره پل را ویران کرده است.