معرفی مجموعه علوم زمین
از آنجایی كه كشور ایران دارای منابع معدنی بسیار غنی اعم از مواد سوختی و یا ذخایر فلزی و غیرفلزی و ... میباشد و همچنین بر روی كمربند فعال زلزله قرار گرفته است، اهمیت پرداختن به شناخت زمین و پدیدهای مربوط به آن را بسیار زیاد نمایان میكند.
کارشناسی ارشد زمین شناسی، پایه علوم دیگری نیز میباشد از جمله مهندسی معدن، جغرافیا و ... و میتوان گفت كه با این علوم به صورت كامل در ارتباط است.
در این رشته دانشجویان باید توانایی لازم و كافی بر روی درسهایی مثل ریاضی، فیزیك و شیمی داشته باشند. یك زمینشناس هم در دوران دانشجویی وهم بعد از اتمام درس با محیطهای طبیعی مثل كوهها، جنگلها و بیابانها در ارتباط است و علاوه بر داشتن تسلط برروی دروس باید از توانایی جسمی مناسب هم برخوردار باشد.
گرایش های کارشناسی ارشد مجموعه علوم زمین
این رشته دارای 11 گرایش در مقطع کارشناسی ارشد سال 96 میباشد:
1ـ پترولوژی
2ـ زمین شناسی اقتصادی
3ـ زمین ساخت (تكتونیك)
4ـ آبزمین شناسی
5ـ چینه نگاری و دیرینه شناسی
6ـ رسوبشناسی و سنگهای رسوبی
7ـ زمین شناسی نفت
8ـ زمین شناسی مهندسی
9ـ زمین شناسی زیست محیطی
10ـ زمین شیمی
11- سنجش از دور زمین شناختی
موقعیت شغلی مجموعه علوم زمین
فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی رشته زمین شناسی قادرند نقشههای زمین شناسی، معدنی و جغرافیایی را مطالعه نموده و اطلاعات آن را استخراج نمایند و با گروههای اکتشاف معدن، آبیابی و بهره برداری از آبهای زیرزمینی، همکاری داشته یا در کارهای صحرایی و کارگاهی مهندسین ژئوتکنیک و ژئوفیزیک فعالیت داشته باشند و کانونهای خطر همانند مناطق زلزلهخیز، آتشفشانی و ... را مشخص نمایند. با توجه به تواناییهایی که فارغالتحصیلان رشته زمینشناسی دارند، وزارتخانههای صنایع و معادن، نفت، نیرو، راه، جهاد کشاورزی، علوم و آموزش و پرورش ، همچنین شرکتها و مؤسساتی مانند ذوبآهن، سازمان زمین شناسی کشور، شرکتهای مرتبط با فعالیتهای سد سازی، آبیابی، حفر تونل، راهسازی، اکتشافات آب و نفت و معادن، بخشهای مرتبط با تهیه نقشههای زمین شناسی و معدنی، آزمایشگاههای سنگ شناسی و زمین شناسی و در مجموع، کلیه مراکزی که در ارتباط با موضوع زمین فعالیت میکنند، میتوانند زمینههای اشتغال و فعالیت فارغالتحصیلان رشته زمین شناسی باشند.