دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه / آموزش / رشته های دانشگاهی / کارشناسی ارشد /

آشنایی با رشته هنرهای ساخت و معماری و بازار کار آن 

چهارشنبه، 23 خرداد 1397
کد خبر: 8222
ساعد نیوز: معرفی رشته هنرهای ساخت و معماری و موقعیت های شغلی آن

معرفی رشته هنرهای ساخت و معماری

کارشناسی ارشد هنرهای ساخت و معماری دارای دو جنبه هنری و فنی است كه درسهای طراحی، زیبایی شناسی و نحوه زیبا كردن حجم‌ها ، نماها و پلان‌ها به هنر بر می‌گردد و دروسی مثل سازه‌های بتنی و فلزی، مقاومت مصالح، ایستایی، تاسیسات مكانیكی و الكتریكی به جنبه‌ فنی این رشته مربوط می‌شود. در کارشناسی ارشد هنرهای ساخت و معماری دروس هنری اهمیت بیشتری داشته و دروس علمی و فنی در راستای دروس هنری است. برای مثال یك معمار در طراحی خانه باید فضای آرامش‌بخشی را ایجاد كند تا باعث اضطراب ، خستگی و دلتنگی نگردد. كاری كه بیش از رعایت اصول فیزیكی مثل نور و صوت، نیاز به آشنایی با اصول زیبایی‌شناسی دارد. معماری تركیب، طراحی و پدیدآوردن فضای زیست انسان در طبیعت است؛ كه این فضا می‌تواند مسجد، بیمارستان، مسكن، مدرسه و یا هر فضای دیگری باشد كه شهر را به وجود می‌آورد.

کارشناسی ارشد هنرهای ساخت و معماری شامل سه گرایش مدیریت پروژه و ساخت، فناوری معماری و انرژی معماری می باشد .

گرایش های رشته هنرهای ساخت و معماری مقطع کارشناسی ارشد

1- مدیریت پروژه و ساخت

2- فناوری معماری (شامل گرایش های 1) معماری بیونیک و 2) معماری دیجیتال)

3- معماری و انرژی

موقعیت های شغلی رشته هنرهای ساخت و معماری

با توجه به تقاضای بالای صنعت ساخت و ساز، كمبود به تخصص مدیریت پروژه احساس می‌شود و اینكه تعداد بسیاری از فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط با صنعت ساخت كشور از قبیل مهندسی معماری، عمران، تأسیسات، طراحی شهری و ... در طول زندگی حرفه‌ای خود با كنترل، اجرا و مدیریت پروژه‌های عمرانی مواجه می‌باشند، آگاهی و اطلاع از روش‌های برنامه‌ریزی، كنترل و اجرای پروژه‌ها ضروری بوده و در كارایی آنها تأثیر قابل توجهی خواهد داشت. علاوه بر كارشناسان و مدیران فعال در بخش‌های مشاوره و پیمانكاری، شاغلین و تصمیم‌گیرندگان بخش‌های اجرایی و برنامه‌ریزی كشور نیز نیازمند آشنایی با روش‌های اداره پروژه‌های عمرانی در سطوح مختلف می‌باشند.

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در یكی از مشاغل اجرایی، پژوهشی و آموزشی، در سازمان‌ها و نهادهای دولتی، ارگان‌های برنامه‌ریزی، بنگاه‌های سرمایه‌گذاری، مهندسین مشاور، شركت‌های پیمانكاری و غیره، تصدی مسئولیت‌هایی از قبیل كارشناس، سرپرست و مدیر واحدهای اجرایی چه در مرحله ساخت و چه در مرحله برنامه‌ریزی را عهده‌دار گردند.

همچنین دانش آموختگان این رشته براساس توانایی‌هایی كه در روند آموزش كسب می‌كنند می‌توانند در راهبری و سرپرستی دفاتر مشاوره معماری، نظارت عمومی و عالی بر صحت انجام كار در عملیات اجرایی ساختمانی، مدیریت و هماهنگی اجرائی پروژه‌های معماری (تا حد بناهای متوسط)، همكاری با متخصصین در امور مربوط به برنامه‌ریزی مجتمع‌ها در مقیاس‌های متفاوت فعالیت كنند.

بازار كار مرتبط با گرایش تكنولوژی معماری در ایران را می‌توان در دو زمینه مورد بررسی قرار داد، زمینه اول در ارتباط مستقیم با این رشته می‌باشد كه به مصالح، روش‌های نوین و مهندسی معماری مربوط می‌شود؛ كه در این زمینه متأسفانه بازار كار این رشته خیلی وسیع نیست و تنها می‌توان به بازارهای خاص و محدود سازه‌های كششی، سازه‌های فضاكار، تكنولوژی عناصر مانند 3d panelها و كارهای مرتبط اشاره كرد. زمینه دوم مرتبط با بازار كار را می‌توان به صورت مشترك با دانشجویان معماری معماری معرفی كرد. دانشجویان تكنولوژی معماری می‌توانند در دفاتر مشاوره معماری فعالیت كنند. بیشترین فعالیت در این زمینه را می‌توان شركت در مشاوره معماری برای ساخت ساختمان‌هایی با تكنولوژی جدید معرفی كرد (كه البته در ایران محدود می‌باشد).

دارندگان مدرك مدیریت پروژه و ساخت می‌توانند در حیطه فعالیت‌های اجرایی در بزرگترین شركت‌های ایرانی و یا نمایندگی‌های خارجی مشغول به كار شده یا حتی صرفاً كار پژوهشی انجام دهند. از آنجا كه تعداد مدرسین در این رشته زیاد نیست، دانش آموختگانی كه قصد تدریس در دانشگاه را دارند، حتماً موفق به كسب این موقعیت خواهند شد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 11 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
سابمیت مقاله چیست؟
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟