معرفی رشته مدیریت و بازرگانی دریایی
اگر شما از آن دسته افرادي هستيد که هيجان تجارت و جاذبه هاي مسحور کننده دريا را با هم مي خواهيد بايد گفت رشته مديريت و بازرگاني دريايي همان چيزي است که به دنبالش هستيد.
مديريت و بازرگاني دريايي از جمله رشته هاي حوزه مديريت است كه به صورت ويژه به موضوع بازرگاني از طريق دريا مي پردازد.
دانشگاه هاي معدودي كه رشته مديريت و بازرگاني دريايي را ارائه مي دهند هدفشان تربيت كارشناساني است كه با تسلط بر امور گمركي و قوانين بازرگاني بين الملل و حمل و نقل دريايي ، بتوانند در زمينه هاي تجارتي فعاليت كنند و يا خدمات مورد نياز شركت هاي بازرگاني را ارائه دهند.
رشته مدیریت و بازرگانی دریایی، شباهت زيادي با رشته مديريت بازرگاني دارد با اين تفاوت كه تمركز آن در حوزه بازرگاني و تجارت، بر روي حمل و نقل دريايي و تجارت خارجي است.
هدف این رشته تربیت کارشناس بازرگانی دریایی برای خدمت در ارگانهای دریایی، حمل و نقلی، تجارت خارجی و برنامهریزی کلان جمهوری اسلامی و دیگر شرکتها و مؤسسات خصوصی و دولتی مرتبط با امور مدیریت بازرگانی دریایی کشور است. این رشته دارای سه گرایش مناطق ویژه، گمرکی و بندر و کشتیرانی میباشد که هر گرایش تنها 18 واحد اختصاصی دارد. گفتنی است که این رشته از بین داوطلبان گروههای آزمایش ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو میپذیرد.گرایش مناطق ویژه دانشجویان این گرایش با اصول و انواع مناطق ویژه تجاری و صنعتی مرزی و دریایی از نقطه نظر اهداف، تولید، اشتغال، مالکیت، منافع، سرمایهگذاری خارجی، عملکرد و ساختار اینگونه مناطق آشنا میشوند و علل پیشرفت اقتصادی کشورهای صنعتی پیشرفت و در حال توسعه را مطالعه میکنند تا بتوانند راههای پیشبرد و توسعه و جذب سرمایهگذاری را در مناطق ویژه فراگیرند.
گرایش رشته مدیریت و بازرگانی دریایی
- گرایش گمرکی
- گرایش بنادر و کشتیرانی
- گرایش مناطق ویژه
موقعیت شغلی رشته مدیریت و بازرگانی دریایی
دانشجویان مهندسی کشتی بنا بر سفارش ارگان های خاصی همچون "شرکت کشتی رانی جمهوری اسلامی ایران" پذیرفته می شوند و از همان ابتدا بورسیه نهادهای دریایی می باشند و در نتیجه آینده شغلی آنها تضمین است. در مورد موقعیت شغلی فارغ التحصیلان مهندسی کشتی سازی نیز باید گفت تنها اگر کارخانه کشتی سازی "صدرا" در بوشهر با تمام ظرفیت خود راه اندازی شود، نیاز به 300 الی 400 فارغ التحصیل مهندسی کشتی سازی دارد. کارخانه "نکا" در شمال و "اروندان" در خلیج فارس نیز از دیگر کارخانه های مهم کشتی سازی ایران هستند. علاوه بر کارخانه های فوق مهندس کشتی ساز می تواند در سازمان بنادر و کشتی رانی، وظیفه ساخت سکو های شناور را برعهده گرفته یا به عنوان مهندس ناظر بر حـُسن اجرای طرح های اجرایی نظارت کند و بالاخره در صنایع دریایی به کارهای تحقیقاتی بپردازد. فارغ التحصیلان گرایش دریانوردی نیز بورسیه ارگان های دریایی کشور هستند و پس از آن که بر روی آب های خارج از کشور دوره کارآموزی خود را گذراندند، در ناوگان ارگان بورس دهنده مثل "کشتی رانی جمهوری اسلامی ایران" و "شرکت ملی نفت کش" مشغول به کار می شوند.
4 سال پیش
4 سال پیش