به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، آزمون لیسانس به پزشکی هر ساله در اسفند ماه، زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود تا فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی که نتوانسته اند در رشته پزشکی پذیرفته شوند، شانس خود را دوباره امتحان کنند.
در واقع هدف از این نوع پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی تهران، جذب دانش آموختگان مقطع کارشناسی با توانمندی های بالا در رشته پزشکی به منظور ارتقای سطح دانش آموختگان این رشته و افزایش انگیزش در فراگیران دوره دکتری عمومی پزشکی است.
تمامی فارغ التحصیلان دارای مدرک کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته در یکی از رشته های گروه های آزمایشی علوم تجربی و علوم ریاضی و فنی ، می توانند در این آزمون شرکت کنند.
ظرفیت پذیرش این آزمون در سالهای گذشته حدود ۱۰-۱۵ نفر بوده است.
منابع و مواد امتحانی آزمون لیسانس به پزشکی سال ۹۶
سوالات آزمون از دروس دوره علوم پایه دانشجویان پزشکی طرح می شود. دروس مدنظر عبارت اند از :
- فیزیولوژی(ضریب ۳)
- میکروب شناسی شامل باکتری شناسی
- ویروس شناسی و انگل شناسی پزشکی(ضریب ۳)
- آناتومی(ضریب ۳)
- بیوشیمی(ضریب ۲)
- بافت شناسی و جنین شناسی(ضریب ۲)
- ایمونولوژی (ضریب ۲)
- زبان عمومی(ضریب۲)
- ژنتیک (ضریب ۱)
- روانشناسی (ضریب ۱)
- تغذیه (ضریب ۱)
- فیزیک پزشکی (ضریب ۱)
- دروس اصول خدمات بهداشتی و بهداشت و تنظیم خانواده (ضریب ۱)
- دروس اصول اپیدمیولوژی و مبارزه با بیماری ها و آمار مقدماتی(ضریب ۱)
جدیدترین آیین نامه پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع لیسانس :
- افراد واجد شرایط عمومی تحصیل رایگان در جمهوری اسلامی ایران باشند.
- افراد دانش آموخته مقطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته یکی از رشته های گروه های آزمایشی علوم تجربی و علوم ریاضی و فنی باشند.
- حداکثر سن در زمان ثبت نام آزمون ۲۵ سال تمام است. مدت زمان سربازی و طرح نیروی انسانی به حداکثر سن اضافه می شود.
- معدل کل دیپلم افراد باید ۱۸ و بالاتر باشد. در موارد اعلام نمره به شکل الفبایی نمره الف قابل قبول است.
- معدل مقطع کارشناسی افراد ۱۶ و بالاتر باشد.
دانشجویان مشمول آیین نامه استعدادهای درخشان در رشته های مورد پذیرش و برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی از بند ۴ و ۵ شرایط ورود به دوره معاف هستند. - داوطلبان باید واجد مدرک زبان انگلیسی مطابق جدول آیین نامه باشند. ارائه مدرک زبان انگلیسی جهت شرکت در مرحله دوم (مصاحبه و ارزیابی فراشناختی) الزامی است. در غیر این صورت از شرکت داوطلب در مرحله دوم جلوگیری می شود.
- قبولی در آزمون چند مرحله ای پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران
دارندگان مدال های طلای المپیادهای دانش آموزی از آزمون کتبی معاف هستند و بدون شرکت در آزمون کتبی صرفا با شرکت در آزمون مصاحبه و ارزیابی فراشناختی مورد ارزیابی قرار می گیرند و دارندگان مدال های نقره و برنز این رشته ها باید در آزمون کتبی شرکت کنند و حداقل ۹۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در آزمون کتبی را احراز کنند. (کسب حداقل نمره حدنصاب آزمون کتبی الزامی است.)
شیوه برگزاری آزمون ورودی لیسانس به پزشکی :
آزمون ورودی از دو آزمون کتبی (آزمون شبه MCAT در سطح کاربردی و با سنجش مفاهیم حل مسئله، تفکر انتقادی، دانش علوم طبیعی، رفتاری و اجتماعی و اصول لازم جهت تحصیل در رشته پزشکی) و مصاحبه و ارزیابی های فراشناختی تشکیل می شود.
آزمون کتبی هم حد نصابی و هم رقابتی است. از بین کسانی که حد نصاب قبولی را آورده اند حداکثر تا دو برابر تعداد پذیرش، از بالاترین نمرات برای ورود به مرحله مصاحبه و ارزیابی های فراشناختی دعوت می شوند. حداقل حد نصاب آزمون کتبی ۵۰ درصد کل نمره است.
در مرحله مصاحبه و ارزیابی های فراشناختی نیز داوطلب باید حداقل ۵۰ درصد نمره را کسب کند تا وارد رقابت و ارزیابی نهایی شود.
مصاحبه و ارزیابی های فراشناختی شامل بررسی توانایی های فراشناختی و تفکر انتقادی است که با استفاده از ابزارهایی نظیر مصاحبه ساختارمند و پرسشنامه های استاندارد و غیره انجام می گیرد.
جزئیات محتوا و شیوه برگزای آزمون پس از تصویب در شورای آموزشی دانشگاه ۶ ماه قبل از آزمون به اطلاع داوطلبان می رسد.
پذیرش نهایی حداکثر به تعداد نصف پذیرفته شدگان آزمون کتبی است.
پذیرفته شدگان نهایی به دوره پزشکی عمومی وارد می شوند و واحدهای گذرانده شده در مقطع قبلی، مطابق آیین نامه های مربوطه بررسی و در صورت پذیرفته شدن، افراد از گذراندن آنها معاف می شوند.
دانشجوی پذیرفته شده از مقطع کارشناسی در سایر موارد تابع برنامه آموزشی و آیین نامه آموزشی دوره دکتری عمومی پزشکی مصوب شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی است.
مدارك مورد نياز براي ثبت نام در آزمون لیسانس به پزشکی:
- برگ ثبت نام تكميل شده (درج شده در اين اطلاعيه- يك قطعه عكس 4*3 روي فرم ثبت نام الصاق گردد)
- مدرك معتبر كه نشان دهنده معدل كل مقطع ديپلم متوسطه باشد. (معدل پيش دانشگاهي مد نظر نميباشد)
- مدرك معتبر كه نشان دهنده معدل مقطع كارشناسي رشته هاي مورد پذيرش باشد.
- كارت پايان خدمت نظام وظيفه يا كارت معافيت دائم براي داوطلبان مرد.
مدرك پايان و يا معافيت از طرح براي مشمولان طرح نيروي انساني. داوطلباني كه مشغول گذراندن طرح نيروي انساني هستند در صورت قبولي، هنگام ثبت نام در دانشگاه ملزم به ترخيص از طرح مي¬باشند.
- مدرك زبان انگليسي
داوطلباني كه مدرك زبان ندارند ميتوانند به صورت مشروط در آزمون شركت كنند بديهي است در صورت قبولي ارائه مدرك زبان در هنگام ثبت نام در دانشگاه ضروري است و در غير اينصورت قبولي آنها كان لم يكن تلقي خواهد شد.
- تمام صفحات شناسنامه و كارت ملي
- عكس 4*3
- پرداخت مبلغ پانصد هزار ريال به صورت الكترونيكي
در صورتي كه داوطلب واجد شرايط شركت در آزمون نباشد مبلغ پرداختي جهت ثبت نام به هيچ وجه قابل استرداد نخواهد بود.
در صورت قبولي در آزمون با توجه به آموزش رايگان، ضروري است پذيرفته شدگان همانند سهميه آزاد برگ تعهد خدمت مربوطه را تكميل نمايند
شرايط ورود به دوره لیسانس به پزشکی :
- برخورداري از شرايط عمومي تحصيل رايگان
- دانش آموخته مقطع كارشناسي پيوسته و ناپيوسته كليه رشته هاي گروه علوم پزشكي و گروه هاي آزمايشي علوم رياضي و فني و علوم تجربي
- دارا بودن حداكثر 25 سال سن در زمان ثبت نام آزمون (متولدين 25 دي ماه 1370 به بعد). مدت زمان سربازي و طرح نيروي انساني به حداكثر سن اضافه مي¬شود.
- دارا بودن كارت پايان خدمت يا معافيت دائم از نظر نظام وظيفه (در مورد آقايان).
تبصره- كساني كه خدمت نظام وظيفه آنان حداكثر تا قبل از شروع نيمسال اول سال تحصيلي 97-1396 (زمان ثبت نام پس از قبولي) به اتمام ميرسد ميتوانند به صورت مشروط در آزمون شركت كنند. بديهي است در صورتي كه پذيرفته شدگان در آزمون تا زمان ثبت نام كارت پايان خدمت دريافت نكرده باشند، قبولي آنان كان لم يكن تلقي خواهد شد. دانشگاه هيچ مسئوليتي در مورد مكاتبه با سازمان نظام وظيفه و اخذ مجوز يا مهلت ندارد. دانشگاه هيچ مسئوليتي در مورد خسارات احتمالي كه از اين ناحيه به داوطلب وارد ميشود ندارد.
- دانش آموختگان و دانشجويان مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري عمومي از دانشگاههاي سراسري و آزاد و غيره حق شركت در آزمون را ندارند.
- دارا بودن معدل كل ديپلم بالاتر از 17
- دارا بودن معدل مقطع كارشناسي بالاتر از 16
- دارا بودن يكي از مدارك زبان انگليسي به شرح زير:
نام مدرك زبان | حد نصاب قبولي |
TOEFL | 500 |
IELTS | 6 |
MSRT | 50 |
MHLE | 50 |
داوطلباني كه مدرك زبان ندارند ميتوانند به صورت مشروط در آزمون كتبي شركت كنند. لكن ارائه مدرك زبان جهت شركت در مرحله دوم(مصاحبه و ارزيابي فراشناختي) الزامي مي¬باشد.
- قبولي در آزمون ورودي به صورت چند مرحله اي و شامل آزمون كتبي، مصاحبه و ارزيابي فرا شناختي ميباشد.
- دانشجويان مشمول آيين نامه استعدادهاي درخشان و برگزيدگان المپيادهاي علمي دانشجويي از احراز شرط معدل ديپلم 17 و بالاتر و معدل كارشناسي 16 و بالاتر معاف ميباشند. دانشجويان مشمول این بند، موارد زیر را نیز در بر می گیرد :
الف) برگزيدگان آزمون سراسري گروه علوم تجربي تا رتبه 500 كشوري در آزمون سراسري كنكور (با معرفي سازمان سنجش آموزش كشور).
ب ) دارندگان مدال طلا، نقره و برنز كشوري از المپيادهاي علمي دانش آموزي (با معرفي وزارت آموزش و پرورش)
ج ) برگزيدگان حائز رتبه هاي اول تا سوم نهايي جشنواره رازي، جشنواره هاي خوارزمي (در زمينه علوم پزشكي) با معرفي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي و گروه غير پزشكي با معرفي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري.
د ) مالكان ابداع يا اختراع ثبت شده با تائيد معاونت تحقيقات و فن آوري وزارتخانه هاي مربوطه .
ه ) دانشجويان نمونه كشوري گروه پزشكي با معرفي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي و رشته هاي غير پزشكي با معرفي وزارت علوم تحقيقات و فناوري.
و) دانشجويان پژوهشگر برجسته به تاييد شوراي پژوهشي دانشگاه و براساس دستورالعملي كه از سوي معاونت تحقيقات و فناوري وزارت تدوين و به دانشگاه ها اعلام گرديده است.
ح) برگزيدگان المپيادهاي علمي دانشجويي با تاييد مركز رشد استعداهاي درخشان و معاونت هاي آموزشي دانشگاهها.
6 سال پیش
7 سال پیش