عبداللّه نوری: دیدگاههای سنتی زنان را از حضور در جامعه محروم میکند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از جماران، حجت الاسلام والمسلمین عبدالله نوری، در پیامی به آیین نکوداشت دکتر زهرا شجاعی به تجلیل از وی پرداخت.
از جمله گامهای مؤثری که در ارتقاء و منزلت ایرانیان در جمهوری اسلامی برداشته شد، بازخوانی نقش زن در تاریخ گذشته ایران بود. انقلاب ایران با تصریحی که رهبری آن در فرآیند مبارزات سیاسی منتهی به بهمن 1357 بر نقش زنان داشت، موجبات احیاء برخی حقوق این قشر عظیم را فراهم ساخت. زنان با حضور فعال خویش در پیروزی انقلاب ضد استبدادی 1357 نقش آفرین شدند و این نقش فعال، در فرآیند دفاع مقدس به شکل دیگری در پشتیبانی از رزمندگان سرافراز باقی ماند. با پایان جنگ تحمیلی و با دفع خطر دشمن خارجی، به ضرورت احیاء نقش زنان در عرصه اجتماع توجه شد چرا که پس از پیروزی انقلاب 1357، متأسفانه نگاههای تنگ نظرانه موجب محدودیتهای گوناگون برای زنان در حوزههای مختلف و همچنین سبک زندگی گردید.
در دولت سازندگی این مهم مورد عنایت و بازخوانی قرار گرفت، از جمله در وزارت کشور به اقتضای تکالیف مهمی که بر عهدهی اینجانب در کسوت مسئولیت جدید قرار میگرفت، تصمیم بر آن شد که بیش از گذشته و به صورت اساسی و به دور از تبلیغات به نقشپذیری زنان و ارتقاء جایگاه ایشان در عرصه مدیریت کشور توجه شود. اولین نکتهای که در این زمینه ضروری میآمد این بود که از میان چهرههای برجسته، توانمند و نکتهدان زنان، شخصیتی برگزیده و این مسئولیت سنگین بر عهدهی او نهاده شود. از خلال مطالعات و بررسیهای شخصی و سازمانی با شخصیت فرهیخته و ممتاز سرکار خانم دکتر زهرا شجاعی آشنا شدم و هر چه از شروع همکاریمان گذشت به منزلت والا، مراتب علمی و دقت نظر و اندیشهی ایشان بیشتر پی بردم و این بانوی ارجمند را در میان شناخته شدگان مناسبترین شخصیتی دانستم که میتوانست مسئولیت هدایت، جذب، آموزش و ارائهی مهارتهای اجتماعی را برای بانوان کشور علیالخصوص دختران جوان که ذخیرههای بالقوه و ارزشمند جامعه بوده و هستند را بر عهده گیرد. این مهم بر دوش این بانوی با فضیلت به بهترین وجه قرار گرفت و سامان یافت و به تدریج تجربهی موفق ایشان برای دیگر دستگاههای اجرایی و مدیران کشور، مبنای تصمیمی نو شد و در دولت اصلاحات و دولتهای پس از آن به ظرفیتی تعمیم یافته تبدیل گردید تا آن جا که حضور کیفی و مؤثر زنان در دولت، عالیترین نهاد اجرایی، امری قطعی و اجتناب ناپذیر شد.
ناگفته نماند که خلأهای قانونی و یا فراقانونی ناشی از دیدگاههای بنیادگرایانه و یا سنتی همچنان در محروم کردن زنان از حضور در برخی عرصههای اجرایی و تصمیمگیری مانند خبرگان، شورای نگهبان، شورای عالی قضایی، ریاست جمهوری و ... وجود داشته و دارد و تا احقاق حقوق کامل و برابر راه بلندی در پیش است.
بیتردید عرصهی فعالیت و مشارکت زنان در جامعه مرهون تلاشهای پیشین و رنجهای فراوانی است که سرکار خانم شجاعی و امثال ایشان از گذشتههای دور در عصر غربت و تنهایی بر خود هموار کرده اند.
اقدامی که دوستان ارجمند در برپایی بزرگداشت و همایش تکریم سرکار خانم دکتر شجاعی به کار بستند در خور ستایش و تقدیر است و اینجانب به اعتبار شناخت بیش از 30 سال که از فضایل و صفات برجستهی اخلاقی و ایمانی و اندیشهورزی و تلاشهای ایشان در حوزهی فعالیتها و مشارکتهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی زنان دارم مراتب قدرشناسی و سپاس خود را به یکایک زنان فرهیخته که این گام ارجمند را برداشتهاند تقدیم میدارم... در پایان از خداوند بزرگ برای توفیقات معنوی و علمی و نقش ارجمند سرکار خانم شجاعی خیر و برکت روزافزون و صحت و تندرستی ایشان و همگان را خواستارم.