مالدیو در واقع یک کشور جزیره ای و کم عمق در اقیانوس هند و جنوب آسیا است. وجود ۱۱۹۲ جزیره مرجانی در این کشور یکی از جذابیت های آن شناخته می شود و تنها حدود ۲۰۰ جزیره مرجانی قابل سکونت و ۸۸ جزیره دیگر دارای اقامت های گردشگری می باشند. بهتر است بدانید که کشور مالدیو از نظر جمعیت و مساحت به عنوان کوچک ترین کشور قاره آسیا شناخته می شود زیرا جمعیت آن برابر با ۴۲۷۰۰۰ نفر است و دارای مساحتی بالغ بر ۲۹۸ کیلومتر مربع می باشد. به طور کلی مالدیو به دلیل جزیره ای بودن طبیعت زیبایی خواهد داشت و یکی از جذاب ترین مکان های دنیا برای غواصی شناخته می شود.
تاریخچه
بر اساس روایات تاریخی در این کشور یک روحانی ایرانی به نام یوسف تبریزی دین اسلام را به این کشور وارد کرده است. در سفرنامه ای که ابن بطوطه آن را نوشته بیان شده شخصی به نام ابوالبرکات بربری از مغرب آن ها را به دین اسلام دعوت نموده است. بهتر است بدانید که دریانوردان قدیم ایران و عرب را با لفظ دیباجات و دیبجات می شناختند و به همین نام نیز در نقشه ها به ثبت رسیده است. سال های زیادی بازرگانان عرب در راه دریانوردی به شرق دور در بنادر مالدیو پهلو می گرفتند. جالب است بدانید که به دیباجات جزایر پول نیز می گفتند زیرا معاملات کلانی از طریق صدف کوری که خرمهره نیز بدان گفته می شود و ارزش بازار پول آن محسوب می شود در این مکان یافت می شد و به همین خاطر امروزه صدف کوری نماد نهاد چاپ پول سرزمین مالدیو است.
دین و زبان رسمی مالدیو
دین رسمی مردم مالدیو اسلام است و پیروی از سایر ادیان در میان عموم ممنوع است و پیگرد قانونی خواهد داشت. زبان رسمی این کشور دیوهی می باشد که در واقع از دسته زبان های هندوآریایی بوده و با زبان سینهالی در یک خانواده قرار می گیرد. بهتر است بدانید که در کنار زبان رسمی سایر زبان های هندی و عربی نیز کاربرد دارند و از زبان انگلیسی نیز در محیط های آموزشی و گردشگری استفاده می شود.
فرهنگ مردم مالدیو
سه قوم سریلانکایی، عرب و شمال آفریقایی که از مسیر های تجاری اقیانوس هند عبور می کردند اکثریت مردم مالدیو را شکل می دهند. بهتر است بدانید که تبادل فرهنگ این قومیت ها مالدیو را از نظر فرهنگی بسیار غنی ساخته است. اگرچه سرزمین مالدیو همواره تحت تاثیر آداب و رسوم قومیت های دیگر بوده اما مردم آن یک هویت فرهنگی جدید و منحصر به فرد را در این کشور به وجود آوردند و به تدریج زبان دیوهی را در میان خود رواج دادند. پس از گذشت زمان و در نهایت سال ۱۱۵۳ بعد از میلاد مسیح مردم سرزمین مالدیو به اسلام گرویدند که این امر اصول و ارزش های جدید را وارد فرهنگ مردم این کشور نمود. همچنین مردم این کشور دارای پیشینه ای از اسطوره ها و افسانه های قدیمی هستند که آن را سینه به سینه و نسل به نسل به فرزندان خود منتقل می کنند.
غذاهای محلی مالدیو
- گارودیا: یک غذای سنتی شامل برنج و ماهی است که همراه فلفل تند و پیاز سرو می شود
- ماس هونی: یک وعده غذایی برای صبحانه، شامل ماهی دودی و نارگیل
- فیهونو ماس: ماهی با فلفل قرمز
- هدیکا: یک میان وعده که از ماهی درست شده و در روغن سرخ شده که در بیشتر رستوران ها یافت می شود
- باجیا: یک شیرینی شامل ماهی، نارگیل و پیاز
- گولها: شیرینی های توپی شکل از ماهی دودی
- کیمیا: ماهی سرخ شده رولتی
- کولهی بورکیبا: کیک ماهی ادویه دار
- تلولی ماس: ماهی سرخ شده با فلفل قرمز و سیر
ماه رمضان در مالدیو
ماه رمضان که قصد آمدن می کند، کشورهای مسلمان در هر گوشه ای از این جهان رنگ و بوی رمضانی به خود می گیرند و هرکدام آداب و رسوم مخصوص به خود برای سپری کردن این ماه را اجرا می کنند. این ماه از عقیده مسلمانان ماه مهمانی خدا است و برای این ماه بسیار ارزش می دهند. در ماله پایتخت مالدیو و جزایر اطراف آن نیز مثل بسیاری از مناطق مسلمان رعایت حال روزه داران واجب است و خوردن و آشامیدن پیش از افطار در ملا عام جایز نیست. روز که با پیچیدن صدای اذان مغرب در شهر تمام می شود، نوبت افطار می رسد. در زمان افطار رستوران ها و هتل های مختلف غذاهای متنوعی را برای میهمانان خود تدارک می بینند. گولا، شیرینی معروفی که مالدیوی ها روزه خود را با آن باز می کنند و کولی بورکیبا، غذای سنتی مالدیو که در رمضان طرفداران خاص خودش را دارد تقریبا در همه سفره های افطار یافت می شوند. پس از افطار نیز برنامه های مختلفی مثل اجرای موسیقی و جشن های خیابانی تا سحر خواب را از شهر دور کرده و رنگ و بوی زندگی به آن می دهد.
عید فطر
یکی از اعیاد بزرگ در مالدیو، عید فطر است که به آن «کودا» می گویند. با دیدن هلال ماه شوال صدای توپ در همه جای شهر می پیچد. صبح روز عید مردم در مساجد برای نماز جمع می شوند و پس از آن نیز به مهمانی رفته و به هم هدیه می دهند. در این روز زن ها روی دستان خود حنا می گذارند و مردان نیز لباس سفید می پوشند. تعطیلات عید فطر در مالدیو سه روز است و در این روزها ماله و جزایر محل برگزاری فستیوال های زیادی هستند که برنامه هایی نظیر اجرای موسیقی، رقص سنتی و بازی های دسته جمعی را در بر می گیرند.
سخن آخر
اگر جزو اولین کسانی هستید که قرار است از مالدیو معروف به بهشت دیدنی کوچک سفر کنید، باید بدانید که اگر برای مدتی به دنبال فضای آرامش بخش برای خود و خانواده تان هستید، سواحل آرام مالدیو بهترین گزینه سفری برای شما خواهند بود.