به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از نامه نیوز، عبدالرضا فرجی راد سفر پیشین ایران در نروژ: مقامات ارشد کشورمان تصميم گرفته اند که قطعا تا زمان انتخابات رياست جمهوري ايالات متحده هيچ صحبتي با مقامات آمريکا نداشته باشند و رسما نيز اعلام شده است. بر اساس اين معيار، مذاکره اي نيز صورت نخواهد گرفت اما اين به آن معنا نيست که در آينده اگر توافقات نسبي صورت گيرد، ايران در قالب 1+5 با آمريکا مذاکره نکند. در قالب 1+5 آنگونه که مطرح شده است اگر آمريکا به برجام بازگردد و طرفين برجام بخواهند جلسه اي داشته باشند قطعا بايد صحبت هايي انجام شود تا از اين وضعيت فاصله بگيريم. بنابراين اگر در آينده با آمريکا مذاکره شود در قالب برجام خواهد بود.
انتخابات آمريکا در اين عرصه مي تواند بسيار تاثيرگذار باشد زيرا بايدن اعلام کرده است که قطعا به برجام باز خواهد گشت. امروزه جوبايدن در نظرسنجي ها از ترامپ پيشي گرفته است اما اگر اين پيشي گرفتن نيز در انتخابات به سرانجام نرسد و بار ديگر ترامپ به رياست جمهوري انتخاب شود، قطعا در سياست هاي خود در قبال ايران تجديدنظر خواهد کرد و ممکن است آمريکا در کنار ساير کشورها با ايران ديدارهايي داشته باشد و ايران نيز بپذيرد به عنوان يک عضو اين گفت وگوها ديدارهايي داشته باشد.
بايد توجه کرد امروز در کاخ سفيد مسائل با اتکاء به يک راهبرد مشخص و اساسي پيش نمي رود. پمپئو طرحي را تدوين کرد تا سياست هاي آمريکا در قبال ايران براساس آن پيش رود اما ترامپ برخلاف آن نوشته ها به صورت مداوم با مقامات بسياري از کشورها ديدار کرد تا شايد بتواند به نحوي با ايران مذاکره کند.
ژاپن، فرانسه و روسيه تنها تعداد محدودي از کشورها بودند که ترامپ براي مذاکره با ايران به آنها رو انداخت. بنابراين تصميمات توسط شخص ترامپ گرفته مي شود و او راه خود را مي رود. ممکن است مشورت هايي انجام شود اما تصميم نهايي را خود ترامپ مي گيرد. او نيز الگوهاي خاص خود را دارد که برخي از آنها را با هواداران خود مطرح کرد و آن تفکرات خود را دنبال مي کند. آنها در ونزوئلا به قدري پيش رفتند که حتي يک رئيس جمهور ديگر را به رسميت شناختند و نزاع بالا گرفت اما پس از عدم موفقيت امروز بحث مذاکره با ونزوئلا را نيز مطرح کرده اند. اين امر درخصوص کره شمالي نيز اتفاق افتاد. فلذا اگر پمپئو 12 شرط براي ايران قرار مي دهد که بر اساس آنها مذاکره مي کنند، نمي توان مطمئن بود که ترامپ نيز آن 12 شرط را مدنظر قرار دهد. به همين دليل حتي اگر آمريکا 12 شرط خود را ساقط کند نيز بعيد به نظر مي رسد در کوتاه مدت مذاکره اي صورت گيرد؛ زيرا ايران خواهان رفتار متفاوتي بوده است. اگر دموکرات ها در انتخابات پيروز شوند، مذاکره ايران با آمريکا در قالب برجام بسيار نزديک و محتمل تر خواهد بود. در قالب برجام مذاکره کردن به نفع ايران است، زيرا مي تواند از توافق دوطرفه صرف محکم تر و مورداعتمادتر باشد.