به گزارش ساعد نیوز و به نقل از مهر،مرکز خدمات آموزشی مصوبه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی (تاریخ ۲۳ آذرماه ۱۴۰۰) مبنی بر تایید مدارک متقاضیان انتقال از خارج از کشور را منتشر کرد
در این اطلاعیه آمده است: به دنبال اطلاعیه ۱۲ آذرماه ۱۳۹۹ در خصوص مهلت ثبت نام درخواست تا تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۹۹ جهت امکان پذیرش مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی مجدد و ترمیم نمرات انجام شده تا دی ماه ۱۳۹۹ (جهت ورودی های قبل از ژانویه ۲۰۱۹)، مقرر شد:
«کلیه مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی و نمرات ترمیمی (در رشته های تجربی و ریاضی)، که حداکثر در امتحانات دی ماه ۱۳۹۹ وزارت آموزش و پرورش، اخذ شده اند، قابل استناد برای درخواست های ثبت شده در سامانه انتقال به داخل (بدون لحاظ کردن تاریخ ثبت درخواست)، به منظور احراز شروط معدل طبق ماده ۵ آئین نامه انتقال مصوب ۲۰ دی ماه ۱۳۹۴ است»
این اطلاعیه تاکید کرده است: با توجه به ممنوعیت انتقال از ابتدای ژانویه ۲۰۱۹، این مصوبه شامل دانشجویان ورودی به دانشگاه های خارج از کشور بعد از تاریخ ۱۰ دی ماه ۱۳۹۷ (شروع به تحصیل، خروج از کشور و ویزا بعد از اول ژانویه ۲۰۱۹) نمی شود.
به گزارش مهر، ماده ۵: شرایط اختصاصی انتقال دانشجویان ایرانی از دانشگاه های خارج از کشور در مقاطع مختلف تحصیلی به شرح زیر است:
۵-۱: مقطع کاردانی
الف) میانگین کل نمرات امتحانات پایان دوره متوسطه ۱۲ ساله یا دیپلم ۱۱ ساله و دوره پیش دانشگاهی نباید کمتر از ۱۳ باشد.
ب) دانشجو باید حداقل ۱۸ واحد درسی در نظام واحدی یا معادل آن در نظام سالانه را با حداقل میانگین نمرات ۱۳ در مقطع کاردانی در دانشگاه مبداء گذرانده باشد.
۵-۲: مقطع کارشناسی پیوسته
الف) میانگین کل نمرات امتحانات پایان دوره متوسطه ۱۲ ساله یا دیپلم ۱۱ ساله و دوره پیش دانشگاهی نباید کمتر از ۱۴ باشد.
ب) دانشجو باید حداقل ۳۶ واحد درسی در نظام واحدی یا معادل آن در نظام سالانه را با حداقل میانگین نمرات ۱۴ در مقطع کارشناسی پیوسته در دانشگاه مبداء گذرانده باشد.
۵-۳: مقطع کارشناسی ناپیوسته
الف) میانگین کل نمرات امتحانات پایان دوره کاردانی نباید کمتر از ۱۳ باشد.
ب) دانشجو باید حداقل ۱۸ واحد درسی در نظام واحدی یا معادل آن در نظام سالانه را با حداقل میانگین نمرات ۱۴ در مقطع کارشناسی ناپیوسته در دانشگاه مبداء گذرانده باشد.
۵-۴: مقطع کارشناسی ناپیوسته
الف) میانگین کل نمرات امتحانات پایان دوره کارشناسی نباید کمتر از ۱۵ باشد.
ب) دانشجو باید حداقل ۱۶ واحد درسی در نظام واحدی یا معادل آن در نظام سالانه را با حداقل میانگین نمرات ۱۵ در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته در دانشگاه مبداء گذرانده باشد.
تبصره: انتقال دانشجویان دوره کارشناسی ارشد از دانشگاه هایی که فاقد مرحله آموزشی هستند و فقط مرحله پژوهشی دارند، ممنوع است.
۵-۵: مقطع دکتری عمومی (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی)
الف) میانگین نمرات کتبی دیپلم متوسطه نباید کمتر از ۱۶ و میانگین کل دیپلم متوسطه پایان دوره ۱۲ ساله و یا دیپلم ۱۱ ساله و دوره پیش دانشگاهی نباید کمتر از ۱۷ باشد.
تبصره: در صورت عدم احراز حدنصاب میانگین کل دیپلم، چنانچه متقاضی دارای مدرک تحصیلی کاردانی یا کارشناسی مرتبط با گروه پزشکی باشد، میانگین کل نمرات مقاطع مذکور به ترتیب ۱۶ و ۱۵ قابل قبول است.
تبصره: دارندگان مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری حرفه ای داخل کشور از شرط معدل دیپلم پیش دانشگاهی معاف هستند.
ب) دانشجو باید حداقل ۷۲ واحد درسی مرتبط در نظام واحدی یا معادل آن در نظام سالانه را با حداقل میانگین نمرات ۱۵ در دوره دکتری عمومی (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) در دانشگاه مبداء گذرانده باشد.
تبصره: کشورهایی که سیستم نمره دهی آنها هم طراز با سایر کشورها نباشد، حداقل میانگین کل نمرات واحدهای پذیرفته شده آنان در شورای انتقال تعیین می شود.
تبصره: انتقال دانشجویانی که در مقطع B.Pharm رشته داروسازی به تحصیل اشتغال دارند به رشته مذکور در دانشگاه های داخل کشور امکان پذیر نیست.
ج) برای انتقال همسر و فرزندان اعضای هیات علمی (دارای حکم رسمی قطعی یا آزمایشی از دانشگاههای داخل تابع وزارت بهداشت و وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی) و فرزندان مامورین ثابت و رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران شاغل به خدمت در خارج از کشور، ضمن رعایت سایر شرایط جهت متقاضیان دوره دکتری عمومی گذراندن حداقل ۳۶ واحد درسی در نظام واحدی و یا یکسال تحصیلی در نظام سالانه در دانشگاه مبداء لازم است.
تبصره: کسر تعداد واحدهای گذرانده شده تا سقف حداکثر ۵۰ درصد واحدهای موضوع بندهای ۱-۵ و ۲-۵ و ۳-۵ و ۴-۵ به شرط تایید شورای انتقال برای مشمولین بند ج قابل قبول است.