آیا برای درمان واریس به جراح عروق مراجعه کنم؟

  پنجشنبه، 30 مرداد 1399 ID  کد خبر 98038
آیا برای درمان واریس به جراح عروق مراجعه کنم؟
ساعدنیوز: فوق تخصص جراح عروق، اختلالات ایجادشده در سرخرگ‌ها و سیاهرگ‌های (رگ‌های خونی) فرد را تشخیص، درمان و کنترل می‌کند. از جمله این اختلال‌ها می‌توان به درمان رگ‌های عنکبوتی، واریس پا، آنوریسم (که بسیار خطرناک است)، جراحی سرطان پانکراس، جراحی تومور کاروتید بادی و درمان نارسایی کلیه با متدهای نوین اشاره کرد.

فوق تخصص جراح عروق، اختلالات ایجادشده در سرخرگ ها و سیاهرگ های (رگ های خونی) فرد را تشخیص، درمان و کنترل می کند. از جمله این اختلال ها می توان به درمان رگ های عنکبوتی، واریس پا، آنوریسم (که بسیار خطرناک است)، جراحی سرطان پانکراس، جراحی تومور کاروتید بادی و درمان نارسایی کلیه با متدهای نوین اشاره کرد.

فلوشیپ جراحی عروق

تصویر

برای تبدیل شدن به فوق تخصص جراحی عروق، پزشک عمومی باید در ابتدا چندین سال دوره کارآموزی بگذراند. این دوره با ورود به دانشکده پزشکی و گذراندن دوره رزیدنتی آغاز می شود. پزشک ها پس از گذراندن دوره عمومی در دانشکده پزشکی باید 5 تا 7 سال دیگر هم دوره تخصصی و سپس فلوشیپ خود را بگذرانند. پس از آن جراحان عروق می توانند با شرکت در یک آزمون جامع که میزان تخصصشان را در زمینه تشخیص و درمان بیماری های عروقی می سنجد؛ مدرک بورد فوق تخصصی عروق را دریافت کنند.

جراح عروق چه بیماری هایی را درمان می کند؟

جراح عروق علاوه بر درمان واریس پا و گرفتگی عروق می تواند بسیاری از بیماری های مربوط به رگ های خونی بدن (به جز قلب و مغز) را معالجه کند. از جمله این بیماری ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آنوریسم (برآمدگی یا ضعیف شدن قسمتی از سرخرگ)
  • آترواسکلروز (سخت شدن دیواره سرخرگ در اثر تجمع پلاک در دیواره های رگ)
  • بیماری شریان کاروتید یا بیماری شریانی محیطی (در این بیماری سرخرگ هایی که خون را به سمت گردن و اندام های بدن می برند، تنگ یا مسدود می شوند).
  • اختلالات انقباضی مانند سندرم فندق شکن و سندرم خروجی قفسه سینه
  • دسترسی به دیالیز (برداشتن فیستول یا گرافت هایی که باعث می شود بتوان درمان دیالیز را روی بیماران کلیوی انجام داد)
  • ترومبوز سیاهرگی عمقی (تشکیل لخته خونی در رگ های عمقی زیر پوست)
  • رگ های عنکبوتی (تشکیل شبکه های کوچک رگ های خونی زیر پوست)
  • وارد شدن ضربه به سرخرگ ها و سیاهرگ های فرد در اثر جراحت یا تصادف (تروما)
  • رگ های واریسی (رگ های بزرگ، ورم کرده و پیچ خورده که باعث ایجاد درد در پاها می شود)
  • زخم های وریدی، سرخرگی و دیابتی (این زخم ها در اثر گردش ضعیف خون به خصوص در ناحیه پا ایجاد شده و بهبود نمی یابند).
  • درد ماهیچه پشت ساق پا

بهترین جراح عروق کیست؟

زمانی که شما برای درمان بیماری خود به جراح عروق مراجعه می کنید، مهم است که به پزشکی مراجعه کنید که در زمینه ی مشکل شما تجربه ی کافی را داشته باشند. انتخاب پزشکی که بورد تخصصی دارد نیز بسیار مهم است. بورد تخصصی نشان دهنده ی این است که جراح عروق در آزمون های دقیق تشخیص و درمان بیماری های عروقی، قبول شده است و علم او با روش های درمانی بیماری های عروقی روز دنیا، مطابقت دارد.

تصویر

بهترین متخصص عروق کسی است که علاوه بر مهارت و توانایی کافی در درمان واریس و بیماری های عروقی بتواند در موقعیت های غیر اورژانسی نیز پاسخگوی نیاز بیماران باشد به خصوص در شرایط کنونی کرونا که رفت و آمد برای بسیاری از افراد مخصوصا بیمارانی که در شهرستان ها زندگی می کنند، بسیار سخت شده است.

امروزه بسیاری از پزشکان فوق تخصص عروق با ارائه مشاوره آنلاین رایگان در وب سایت خود سعی بر حل کردن و ارائه ی مشاوره به بیماران، پیش از مراجعه به پرشک را دارند. هر چقدر که پاسخگویی پزشک شفاف تر و واضح تر باشد، مشخص است که اهمیت بیشتری به شما می دهد.

از آنجا که بسیاری از افراد قبل از مراجعه به پزشک، در اینترنت به دنبال یافتن بهترین متخصص عروق پا برای درمان واریس پا هستند، به چند وب سایت در این زمینه اشاره می کنیم که پاسخگوی نیاز شما به صورت آنلاین نیز هستند:

وبسایت دکتر آرش توفیق (https://dr-tofigh.com)

دکتر آرش توفیق فوق تخصص جراحی عروق و درمان تخصصی واریس پا از کشور فرانسه

وبسایت دکتر محمد حسین نجفی (https://drmatloub.com)

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

وبسایت دکتر رضا مطلوب (https://drmatloub.com)

دکتر رضا مطلوب فوق تخصص جراحی عروق، تروما و اندوواسکولار

وبسایت دکتر فریبا هندسی (https://drhendesi.com)

دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و آنژیوگرافی رادیال

تشخیص بیماری عروقی

فوق تخصص عروق در مرحله اول با شما صحبت کرده و راجع به تاریخچه پزشکی، سبک زندگی و نشانه هایی که دارید؛ از شما سوال خواهد کرد. علاوه بر معاینه و شرح حال گرفتن از بیمار، آزمایش هایی نیز برای او تجویز می شود. پزشک عروق ممکن است در صورت نیاز از شما بخواهد تا آزمایش های دیگری نیز انجام دهید مثل:

1-تست شاخص بازو_قوزک پا

تصویر

این آزمایش برای بررسی شدت بیماری شریانی محیطی انجام می شود. در روند این آزمایش، فشار خون هر دو بازو و هر دو قوزک فرد اندازه گیری شده و با هم مقایسه می شود.

2-اولتراسوند

اولتراسوند برای تشخیص بسیاری از بیماری ها به کار می رود. در روند این آزمایش از امواج صوتی برای تشکیل تصاویری از رگ های خونی استفاده می شود. دکتر عروق معمولا برای تشخیص آنوریسم، بیماری شریان کاروتید و واریس انجام این آزمایش را تجویز می کند.

درمان بیماری های عروقی

دکتر فوق تخصص جراحی عروق متناسب با نیاز هر بیمار برای او، برنامه درمانی خاصی طراحی می کند. با توجه به بیماری فرد، این برنامه های درمانی می توانند شامل موارد زیر باشند:

الف- کنترل و درمان خانگی گرفتگی عروق

  • تغییر سبک زندگی مانند ترک سیگار، فعالیت بیشتر و مصرف غذاهای سالم
  • مصرف داروهایی که خطر تشکیل لخته های خونی را کاهش می دهند

ب- روش های جراحی و غیر تهاجمی درمان عروق

تصویر
  • اَبلیشن (در این روش رگ های خونی آسیب دیده کاملا بسته می شود)
  • آنژیوپلاستی (در این روش با استفاده از بالن سرخرگ ها و سیاهرگ های مسدود باز می شوند)
  • استنت گذاری (در این روش با استفاده از یک لوله از جنس مش فلزی، سرخرگ یا سیاهرگ باز نگه داشته می شوند. به این ترتیب جریان خون به راحتی می تواند در رگ ها جریان یابد)
  • کامپرشن تراپی یا درمان فشرده سازی (در این روش پوشیدن جوراب های خاصی برای بیمار تجویز می شود. با پوشیدن این جوراب ها می توان میزان درد و تورم را کنترل کرد و میزان جریان خون را افزایش داد).
  • اسکلروتراپی یا انجام تزریق هایی که با اطمینان رگ های عنکبوتی و واریسی را از بین می برند.
  • ترومبولیز یا انحلال لخته (در این روش لخته های خونی خطرناک با استفاده از تزریق یا کاتتر از بین می روند)
  • انجام عمل جراحی برای ترمیم یا از بین بردن رگ های خونی آسیب دیده

ملاقات با جراع عروق

قبل از ملاقات با پزشک عروق که گاهی با نام متخصص عروق پا نیز شناخته می شود، فهرستی از نشانه های بیماری، داروها و سوال هایتان را بنویسید. برخی از سوال هایی که می توانید مطرح کنید، شامل موارد زیر است:

  • تشخیص بیماری من چیست؟
  • گزینه های درمانی من چیست؟
  • این دارو چه تاثیری دارد؟ آیا عوارض جانبی دارد؟
  • تا چه مدت باید درمان را ادامه دهم؟
  • چند وقت یک بار باید دوره درمانی تکرار شود؟
  • آیا دوباره می توانم به زندگی عادی بازگردم؟

شاید این سوال ها به نظر ساده بیایند اما مطرح کردن آن ها بی فایده نیست. می توانید از جواب های پزشک یادداشت برداری کنید یا با شخص دیگری به قرار ملاقات خود با او بروید تا اگر مطلبی را فراموش کردید، بتوانید دوباره آن ها را به یاد آورید. اگر احساس کردید پزشک باید مطلبی را دوباره برایتان توضیح دهد یا آن را ساده تر بیان کنید؛ نترسید و از او بخواهید دوباره آن ها را برایتان شرح دهد. فهمیدن نکات مربوط به بیماری و درمانتان اهمیت دارد.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
پربازدید شدن نمای بیرونیِ منزل شخصی رهبر معظم انقلاب+عکس/ نمایی سیمانی با آیفونی قدیمی و درب خانه ای ساده و بدون زرق و برق (541 نظر) همسر رهبر معظم انقلاب: ما در خانه‌مان دکوراسیون به معنای متداول آن،فرش و پرده‌های قیمتی و مبلمان نداریم (448 نظر) رهبر معظم انقلاب خطاب به پدر عروسشان: تمام زندگی ما غیر از کتابهایم، یک وانت لوازم کهنه است پولی برای خرید خانه پسرم ندارم /صداقت و ساده زیستی رهبری ... (208 نظر) نگاهی به رسم جالب هر شبِ خانواده رهبر معظم انقلاب قبل از خواب (183 نظر) تدارکات ساده رهبر معظم انقلاب برای پذیرایی کردن از مهمانانش+عکس/از قند و چای گرفته تا بشقاب کوچک از شیرینی نارگیلی برای کسانی که قند دوست ندارند (122 نظر) نوزاد بانمک و خوشگل المیرا شریفی مقدم مجری خوش اخلاق صداوسیما سر سفره ساده عید/ پروفیل یک مادر مهربون+عکس (31 نظر) خلاقیت پدر ایرانی در ثبت اولین عکس متفاوت از پسرش حماسه ساز+عکس/کل آتلیه های شهر زیر سوال رفت...🤣 (19 نظر) نگاهی به میز عزایِ ساده برادر جوان و مجرد مهدی یغمایی در خانه پدری اش که لحظاتی پیش خواننده داغدار منتشر کرد+عکس (14 نظر) شیلا خداداد: من یک پکیج نیستم همیشه آماده باشم با موهای رنگ شده و ناخن لاک زده+ویدئو/نچرال پسند بودن خانوم بازیگر... (13 نظر) خلاقیت منحصر بفرد و نوآورانه شهرداری همدان در نصب مجسمه های شاه و سرباز هخامنشی در حال بیرون آمدن از خاک+ویدیو / احسنت به این ذهن (10 نظر) رخت عزای متفاوت فرزاد حسنی، داوود سریال قطب شمال در مراسم تشییع مادرش/ روحش شاد و یادش گرامی+عکس (9 نظر) چهره غمزده علیرضا کمالی، احسان سریال لحظه گرگ و میش در مراسم تشییع حسام محمودی/ برای مُردن خیلی جوون بود+عکس (9 نظر) (عکس) خلاقیت یک هنرمند خوش ذوق با سنگ های موجود در طبیعت/هزار آفرین به این ذهن خلاق (7 نظر) نگاهی به کیک تولد قلبی شکل مادر عینکی سردار آزمون ؛ انتخاب کیک سوپر استار فوتبال منحصر بفرد است (6 نظر) حضور رهبر انقلاب پای صندوق رأی بدون عصا و ایستاده و سرحال در سن 85 سالگی / چون تو را نوح است کشتیبان، غم مخور (6 نظر)
منتخب روز   
سکانسی از سریال پُرحاشیه این روزها؛ زمین خوردن ثریا در سریال در انتهای شب/ شما چه حِسی داشتین؟ تئوری رنگ قرمز ناگهانی در دکوراسیون منزل ؛ به دیزاین خونتون یه چیز قرمز اضافه کنین تا تاثیرشو ببینین (عکس) استایل کُت و شلواری محمود احمدی نژاد در خیابان/ ذکر گفتن آقای سیاست مدار در حال پیاده روی بازی های مادرانه مینا مختاری همسر بهرام رادان با پسر تُپُل و مُپلش/ چه شیطون شده جان کوچولو ویدئویی از خانه ابدی آیت الله آل هاشم و گریه های جگر سوز پدر روحانی شهید/ روحش شاد و یادش گرامی مجید واشقانی پرسپولیس را با خاک یکسان کرد/ افشاگری آقای بازیگر از تاکتیک پرسپولیس برای قهرمانی در حضور پورعلی گنجی افشاگری عادل فردوسی پور از گول مالیدن سر خواهر برادر کوچکترش/ از شما خیلی خیلی بعید بود!! شعری که استاد شهریار با خواندن آن اشک ریخت و تا آخر به صورت گریان ادامه داد/ طفل بودم دزدکی پیر و علیلم ساختند سکانس غَش آور از سریال 3 در 4 با هنرنمایی علی صادقی/ ایشون اول نمک بودن بعدا دست و پا در آوردن! زنی که قهرمان زلزله کاشمر شد! / این است زن شجاع ایرانی ...