آیا فهم اینکه پتروشیمی، میانکاله را نابود خواهد کرد نیاز به توضیح دارد؟

  چهارشنبه، 31 فروردین 1401 ID  کد خبر 201830
آیا فهم اینکه پتروشیمی، میانکاله را نابود خواهد کرد نیاز به توضیح دارد؟
اصرار مقامات محلی و برخی متنفذین سیاسی و اقتصادی در مازندران بر احداث پتروشیمی در منطقه حفاظت شده میانکاله در این استان داد تمام فعالان سیاسی، اجتماعی و محیط زیستی را درآورده است. ادامه این پروژه با وجود دستور مستقیم رئیس جمهور مبنی بر توقف آن، جای بسی تأمل دارد.

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعدنیوز، احداث پتروشیمی یکی از صنایع بسیار آلوده با پساب های مرگبار در یکی از بکرترین مناطق محیط زیستی ایران نشان می دهد که آینده زیست محیطی کشور هیچ جایگاهی در برنامه ریزی مسئولین امر ندارد. علیرغم دستور مستقیم رئیس جمهور بر توقف احداث پروژه پتروشیمی میانکاله، گزارش مردم محلی حکایت از ادامه فعالیت ها در سایت کارگاهی دارد. با این وجود، افکار عمومی نسبت به این قانون شکنی آشکار حساسیت فوق العاده ای پیدا کرده است و طبیعتاً اصرار مقامات محلی و نیز برخی متنفذین بر احداث این غول آلاینده در کنار تالاب میانکاله ثمری جز هرز رفتن سرمایه اجتماعی کشور به همراه نخواهد داشت.

در این میان، اعتراضات چهره های سرشناس دانشگاهی مثل استاد صادق زیباکلام به این مسأله تحسین برانگیز است.

صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و یکی از برجسته ترین کنشگران اجتماعی ایران معاصر در اعتراض به این پروژه در صفحه اینستاگرام خود نوشت:

"درکِ اینکه ایجاد پتروشیمی چه بلایی بر سرِ میانکاله خواهد آورد بنظر نمیرسد آنقدرها پیچیده باشد که نیاز به تشریح و بحث و مجادله داشته باشد. هیچ جور نمیتوان تصّور کرد که امام جمعه محترم بهشهر، برخی نمایندگان مجلس استان مازندران ویا مقامات محلی ندانند که چه بر سرِ طبیعتِ میانکاله خواهد آمد.اینکه علیرغم نابودی محیط زیست همچنان بر ایجاد پتروشیمی اصرار می ورزند مبین همان داستان تلخ همیشگی است.
مسئولین بمنظور تبلیغات و ایجادِ محبوبیت سیاسی برای خودشان اقدام به انجام پروژه ای مینمایند بدون در نظر گرفتن تبعات و آثار بلند مدت مخرب آن طرح بر محیط زیست. بگذریم که درمورد پتروشیمی میانکاله، جدای از تراژدی همیشگی قربانی شدن محیط زیست بپای ایجاد یک واحد صنعتی، یا کشیدن جاده یا تبدیل باغات و فضای سبز به مسکونی و نظائر اینها، پایِ زدوبند و مفاسد اقتصادی هم در میان است.

چه تعداد سد سازی، احداث فرودگاه، ایجاد صنایع یا پروژه های کلان دیگر را میتوان سراغ گرفت که جدایِ از آثار زیانباری که بر محیط زیست داشته اند، از منظر اقتصادی هم هیچ توجیه ای نداشته اند. فقط یک نمایش تبلیغاتی برای مقامات محلی یا نمایندگان آن منطقه بوده که در انتخابات بعدی رای آورده و مجدداً راهی مجلس شوند. بُعدِ زدوبندهای مالی و اقتصادیِ پشتِ پرده را هم که کنار بگذاریم، واقعیت آنست که اصرارِ مقامات محلی بمنظور ایجاد پتروشیمی در میانکاله، تکرار همان تراژدی قربانی کردن محیط زیست و آثار وتبعات بلند مدت پروژه بپای بهره برداری های سیاسی کوتاه مدت است. از بین رفتن محیط زیست و سایر تبعات منفی بلند مدت احداث پتروشیمی در میانکاله، فدای سر ایجاد محبوبیت برای مقامات محلی که براه خواهد افتاد : "ماچگونه ما شدیم"


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها