شربت دیفین هیدرامین از خانواده ی آنتی هیستامین ها است که داروهایی از قبیل ( لورتادین ، سیترزین ، دیفین هیدرامین کامپاد ) می باشند.این سری داروها تاثیر مستقیمی بر سلولهای عصبی بدن گذاشته و عوارض ناشی از سر گیجه و خواب آلودگی را در بر دارد به صورتی که بر چسب شیشه ای شربت دیفین هیدرامین قید شده از کار با وسایلی که نیاز به هوشیاری دارند درحین مصرف شربت دیفین هیدرامین خودداری کنید این بخاطر اثرات داروی روی مغز به حدی است که باید مصرف کننده ی شربت دیفین هیدرامین جدی بگیرد آنتی هیستامین ها سیستم ایمنی بدن را که در مقابل گرد و خاک، گرده و بوی گل ها واکنش نشان می دهد آرام می کنند. در فصل آلرژی، خارش، عطسه، سرفه و آبریزش چشم و بینی دیده می شود. وقتی که باردار هستید آبریزش بینی بیشتر هم می شود.
ایمنی دیفن هیدرامین در دوران بارداری
شما تنها فردی نیستید که در طول دوران بارداری به دنبال تسکین آلرژی ها هستید. تا 15 درصد از زنان گزارش داده اند که در دوران بارداری از آنتی هیستامین هایی مانند دیفن هیدرامین استفاده نموده اند. تحقیقات پزشکی نشان می دهد که تا حد زیادی دیفن هیدرامین برای کودک در حال رشد شما بی خطر می باشد.مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های منابع معتبر توصیه نموده اند که دیفن هیدرامین در گروهی از داروهای آنتی هیستامین به نام H1 قرار دارد. این گروه از داروهای آنتی هیستامین، توسط بسیاری از مطالعات تحقیقاتی آزمایش شده اند و مشخص شده است که مصرف دیفن هیدرامین در بارداری کاملا بی خطر است.سایر داروهای آلرژی با نام تجاری در این خانواده از آنتی هیستامین ها عبارتند از سیتریزین و لوراتادین. داکسیلامین، یکی دیگر از آنتی هیستامین های گروه H1 است که معمولا برای کمک به بی خوابی در بارداری مورد استفاده قرار می گیرد و برای افراد بی خطر در نظر گرفته شده است.
به جای دیفن هیدرامین از چه دارویی می توان استفاده کرد؟
معمولا افراد از داروی دیفن هیدرامین در هنگام سرما خوردگی و تسکین آلرژی ها استفاده می کنند. ولی جایگزین های مناسبی وجود دارد که شما می توانید از آن ها بهره ببرید.برای کمک به تسکین علائم آلرژی، این داروهای خانگی ایمن را برای دوران بارداری امتحان کنید:
- استفاده از قطره های بینی نمکی
- استفاده از قطره چشمی نمکی
- شستن سوراخ های بینی با آب استریل
- ژل نفتی یا وازلین را در اطراف سوراخ های بینی خود بمالید
- غرغره آب نمک برای گلو درد یا خارش گلو.
عوارض جانبی مصرف دیفن هیدرامین در بارداری
استفاده از شربت دیفن هیدرامین در حاملگی حتی در صورتی که در گروه B قرار گرفته باشد باز هم اثرات منفی و بدی بر روی مادر و جنین می گذارد که در ادامه به معرفی آن ها پرداخته ایم.
- از اصلی ترین عللی که پزشکان مصرف شربت دیفن هیدرامین را در حاملگی توصیه نمی کنند پایین آمدن سطح هوشیاری مادران می باشد حتی در صورتی که مادر حامله ای به سرماخوردگی و یا هر نوع علامتی که نشانگر سرماخوردگی بوده مبتلا شده باشد باز هم پیشنهاد می شود به درمان خانگی پرداخته و از خوردن اختیاری شربت دیفن هیدرامین کامپاد خودداری نمایید.
- از مصرف داروهایی همچون دیفن هیدرامین کامپاد که دارای آنتی هیستامین می باشند جدا اجتناب نمایید و در صورت بروز نشانه های بیماری به پزشک خود مراجعه نمایید.
- داشتن حس سرگیجه، حالت تهوع و احساس خواب آلودگی که از رایج ترین نشانه های مصرف دیفن هیدرامین می باشد در دوران حاملگی امکان دارد شدت بیشتری به خود گیرد به همین خاطر به مادر حامله و جنینش صدمات شدیدتری وارد می کند.
- در سه ماهه اول حاملگی که سلول های مغز جنین در حال شکل گرفتن می باشند رژیم غذایی مادر اثرات مستقیمی بر روی پروسه رشد جنین گذاشته و تاثیرات منفی و نامناسب مصرف داروهایی نظیر شربت دیفن هیدرامین غیر قابل جبران می باشد.
- استفاده از شربت دیفن هیدرایمین کامپاد برای مادران باردار اگر در هفته های اول حاملگی بوده و یا مشکوک به بارداری هستند به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود اگر به سرماخوردگی مبتلا شدید از خوردن این دارو پرهیز نمایید.
مصرف دیفن هیدرامین در شیردهی
اگر پزشک گفت که کودک شما سالم است، می توانید در دوران شیردهی از دیفن هیدرامین استفاده کنید، اما بهتر است آن را فقط برای مدت کوتاهی مصرف کنید.دیفن هیدرامین در مقادیر بسیار کم وارد شیر مادر می شود. اگر چه بعید است که هیچگونه عارضه جانبی در کودک شما ایجاد کند، اما یک آنتی هیستامین خواب آور است، بنابراین می تواند باعث خواب آلودگی کودک شما شود.
اگر در حال شیردهی هستید یا قصد شیر دادن به نوزاد خود را دارید، با پزشک خود درباره مصرف آن صحبت کنید. پزشک ممکن است آنتی هیستامین های مشابهی مثل «لوراتادین» و «ستیریزین» را توصیه کند که در دوران شیردهی مناسب تر هستند.اگر نوزادتان مثل همیشه خوب غذا نمی خورد، به طور غیرمعمول خواب آلود به نظر می رسد، تحریک پذیر به نظر می رسد، یا اگر نگرانی دیگری در مورد کودکتان دارید، با پزشک، داروساز، ماما یا پزشک خود صحبت کنید.