به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از ایسنا، رئیس جمهور بر تلاش بیشتر برای ایجاد اشتغال، تامین بودجه های لازم در این زمینه، توجه ویژه به اشتغال جوانان تحصیلکرده و همچنین زنان سرپرست خانوار، سهیم کردن بخش خصوصی در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها و نظارت ویژه بر نحوه مصرف تسهیلات و اطمینان از صرف آنها در جهت ایجاد اشتغال تاکید کرد.
سید ابراهیم رئیسی عصر امروز سه شنبه در هشتاد و سومین جلسه شورای عالی اشتغال با تشکر از تلاش های همه دستگاه های مسئول در اشتغال آفرینی، با بیان اینکه ایجاد اشتغال از ضروریات رشد اقتصادی و افزایش تولیداست، بر تشکیل شورای اشتغال در استان ها تاکید و استانداران را مکلف کرد شخصا امور مربوط به ایجا اشتغال را پیگیری کنند.
رئیسی با بیان اینکه اشتغال یکی از جدی ترین دغدغه های خانواده ها و بیکاری از اصلی ترین دلایل بروز آسیب های اجتماعی است، بر اولویت ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار و فارغ التحصیلان تاکید کرد.
رئیس جمهور هدایت صحیح تسهیلات به سوی ایجاد اشتغال واقعی و پایدار را نکته مهم بعدی دانست و تصریح کرد: اتصال سامانه های اطلاعاتی و خدماتی دستگاه ها از جمله سامانه بانک ها به سامانه سازمان تامین اجتماعی، راهکاری موثر برای اطمینان بخشی از هدایت صحیح منابع و تسهیلات به سوی اشتغال آفرینی واقعی و پایدار است.
رئیسی با اشاره به وجود زمینه های ایجاد اشتغال بدون تسهیلات و با آموزش مهارت و توانمند کردن افراد، اظهار داشت: سازمان فنی و حرفه ای و هنرستان های زیر مجموعه آموزش و پرورش مسئولیت مهمی در این زمینه دارند.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش بر پرهیز از تعیین تکالیف مالی فراتر از توان بانک ها و یا تعیین تکالیف متزاحم برای آنها تاکید کرد و گفت: اگر تکلیفی برای بانک ها تعیین و از طریق رسانه ها اعلام شود که بانک ها نتوانند آنها را اجرا کنند، باعث ترسیم تصویری دوگانه از عملکرد مجموعه دولت و ایجاد حس ناامیدی و یاس در مردم می شود؛ باید به طور کامل از ایجاد یاس و ناامیدی برای مردم پرهیز کرد.
رئیسی همچنین خطاب به دستگاه های مسئول با تاکید بر اینکه، زمینه نقش آفرینی بخش خصوصی و تعاونی در تصمیم سازی ها، اجرا و نظارت را بیش از پیش فراهم کنند، افزود: سمن ها، گروه های مردمی و به ویژه تشکل های جهادی ظرفیت های بسیار خوبی در زمینه ایجاد اشتغال دارند که باید مورد توجه قرار گیرند.
رییس دولت ایجاد سالانه یک میلیون شغل را نیاز کشور، تکلیف قانونی و وعده دولت عنوان کرد و اظهار داشت: برای جبران عقب ماندگی هایی که در این زمینه از قبل وجود دارد، ایجاد اشتغال باید در اولویت کاری همه دستگاه ها باشد.
پیش از سخنان رئیس جمهور سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سخنانی با اشاره به آمارهای موجود نرخ بیکاری را کاهشی عنوان کرد و گفت: در ۷ ماهه ابتدایی امسال بالغ بر ۶۵۰ هزار شغل ایجاد شده است. همچنین علاوه بر کاهش نرخ بیکاری فارغ التحصیلان، شمار بیمه شدگان تامین اجتماعی نیز افزایش یافته است.
در این جلسه ۹ مصوبه به منظور تسریع و تسهیل ایجاد یک میلیون فرصت شغلی در سال به تصویب اعضا رسید.