ساعدنیوز
ساعدنیوز

ایمنی پس از واکسیناسیون کرونا چقدر طول می‌کشد؟/ آیا به تزریق دوز تقویت کننده نیاز داریم؟

  سه شنبه، 09 شهریور 1400 ID  کد خبر 165404
ایمنی پس از واکسیناسیون کرونا چقدر طول می‌کشد؟/ آیا به تزریق دوز تقویت کننده نیاز داریم؟
ساعد نیوز: در این مطلب به چند سوال رایج درباره سطح ایمنی ایجاد شده پس از دریافت واکسن کرونا و احتمال نیاز به دوز تقویت کننده پاسخ داده‌ شده است.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، یک عامل مهم در دستیابی به ایمنی گله ای در برابر سارس-کوو-۲ (ویروسی که باعث کووید-۱۹ می شود) مدت زمانی است که واکسن ها از شما محافظت می کنند.

اگر واکسن در مدت زمان طولانی به خوبی کار کند، محافظت بهینه از بخش قابل توجهی از مردم و در نتیجه سرکوب یا از بین بردن کامل بیماری آسان تر می شود. با ادامه واکسیناسیون کرونا، توجه افراد به طور فزاینده ای به تزریق تقویت کننده معطوف شده است که در صورت کاهش آن، باید چاره ای اندیشید. اما آیا دوز سوم مورد نیاز است؟ و اگر چنین است، زمان مناسب آن چه هنگام است؟

ایمنی در صورت عفونت طبیعی در بدن تا چه اندازه است؟

وجود آنتی بادی ها در برابر سارس-کوو-۲ به عنوان شاخص ایمنی استفاده می شود و سطوح بالاتر نشان دهنده حفاظت بیشتر است. هنگامی که سطح آنتی بادی به زیر یک آستانه خاص کاهش یافت یا به طور کامل ناپدید شد، فرد در معرض عفونت مجدد قرار می گیرد.

در ابتدا، دانشمندان مشاهده کردند که سطح آنتی بادی افراد بلافاصله پس از بهبودی از کووید-۱۹ به سرعت کاهش می یابد؛ با این حال اخیرا ما علائم مثبتی از ایمنی طولانی مدت را مشاهده کرده ایم، به طوری که سلول های تولید کننده آنتی بادی در مغز استخوان هفت تا هشت ماه پس از عفونت با کووید-۱۹ شناسایی شده اند؛ علاوه بر این دانشمندان شواهدی از سلول های T حافظه (نوعی سلول های ایمنی) بیش از شش ماه پس از عفونت مشاهده کرده اند.

مطالعه روی بیش از ۹۰۰۰ بیمار کرونایی بهبود یافته در آمریکا تا نوامبر ۲۰۲۰ نشان داد که میزان عفونت مجدد تنها ۰.۷ است. این یافته ها با مطالعه کمی جدیدتر که نشان می دهد عفونت مجدد پس از کووید-۱۹ بسیار نادر است، حداقل در کوتاه مدت، بسیار نزدیک است.

در حالی که به نظر می رسد به دنبال عفونت کووید-۱۹ سطح حفاظت پایداری وجود دارد، اما اگر به کووید مبتلا شده اید، واکسیناسیون هنوز هم ارزشمند است.

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد واکسیناسیون پس از بهبودی در مقایسه با ایمنی «طبیعی» در برابر عفونت یا مصونیت ناشی از واکسیناسیون منجر به افزایش سطح ایمنی می شود. به نظر می رسد افرادی که دارای به اصطلاح «ایمنی ترکیبی» هستند، طیف متنوعی از آنتی بادی ها را نشان می دهند.

ایمنی ناشی از دریافت واکسن ها چقدر طول می کشد؟

واکسن هایی که در استرالیا و اکثر کشور های غربی علیه کووید -۱۹ به کار گرفته می شوند، از دو دسته هستند؛

آن هایی که توسط آسترازنکا و جانسون اند جانسون تولید می شوند واکسن های ناقل ویروسی هستند که از آدنوویروس (که باعث سرماخوردگی می شود) برای تقویت سیستم ایمنی بدن برای پاسخ به سارس-کوو-۲ استفاده می کنند.

واکسن های تولید شده توسط فایزر و مدرنا از فناوری مبتنی بر mRNA استفاده می کنند. RNA پیام رسان دستورالعمل های موقت برای ساخت پروتئین سنبله کروناویروس را به سلول های شما می دهد و به سیستم ایمنی بدن می آموزد که در صورت مواجهه با ویروس از شما محافظت کند.

برای واکسن های ناقل ویروس، علیرغم آزمایش های در حال انجام، اطلاعات کمی در مورد مدت زمان پاسخ آنتی بادی در دسترس است. مطالعات اولیه اثربخشی را برای یک تا دو ماه نشان داد، اما مدت زمان حفاظت و اینکه آیا به تقویت کننده نیاز است یا خیر، نیاز به ارزیابی بیشتری دارد.

واکسنی مشابه آسترازنکا علیه کروناویروس مرتبط (سندرم تنفسی خاورمیانه یا MERS) سطح آنتی بادی پایدار را در یک دوره پیگیری ۱۲ ماهه نشان داد. این امر به حفاظت پایدار در برابر ویروس های کرونا مشابه امید می دهد.

واکسن های فایزر و مدرنا، اولین واکسن های مبتنی بر فناوری mRNA هستند که برای استفاده انسان تایید شده اند؛ بنابراین هنوز تحقیقات مهمی برای ارزیابی ماهیت و مدت ایمنی آن ها ایجاد می شود.

جالب اینجاست که «مراکز جوانه زایی» در غدد لنفاوی افرادی که با واکسن فایزر واکسینه شده اند، شناسایی شده است. این ها به عنوان سایت های آموزشی برای سلول های ایمنی عمل می کنند و به آن ها یاد می دهند که سارس-کوو-۲ را بشناسند که نشان دهنده پتانسیل محافظت طولانی مدت است.

مطالعات اولیه تنها کارآیی کوتاه مدت را مورد ارزیابی قرار داد، اما تحقیقات اخیر فعالیت آنتی بادی قوی را در شش ماه نشان داده است.

آیا واکسن های فعلی در برابر گونه دلتا محافظ هستند؟

در گونه های مختلفی مانند دلتا که درصد انتقال بالایی داشته و به طور بالقوه خطرناک تر هستند، احتمالا تمایل به دریافت دوز تقویت کننده واکسن را افزایش می دهند. همه واکسن ها نسبت به دلتاکرونا به میزان قابل توجهی کاهش می یابد، بنابراین هرگونه کاهش حفاظت در طول زمان می تواند مشکل سازتر از ویروس اصلی سارس-کوو-۲ یا انواع دیگر باشد.

نسخه چاپی اخیر (مطالعه ای که هنوز مورد بررسی مجدد قرار نگرفته است) نشان داد که محافظت در برابر نوع دلتا با واکسن های فایزر و آسترازنکا طی سه ماه کاهش یافته است.

این تحقیقات در انگلیس نشان داد که واکسن در جلوگیری از ایجاد بار ویروسی بالا در افراد ۱۴ روز پس از دوز دوم موثر بود، اما در ۹۰ روز به ۷۸ درصد کاهش یافت. آسترازنکا نیز در ۱۴ روز ۶۹ ٪ در برابر ویروس همان اندازه موثر بود و پس از ۹۰ روز به ۶۱ ٪ کاهش یافت.

این مطالعه نشان می دهد افراد واکسینه شده مبتلا به دلتا هنوز مقادیر زیادی ویروس (بار ویروسی) را حمل می کنند. دوز های تقویت کننده سوم برای کاهش این عفونت های موفقیت آمیز و انتقال بعدی مهم خواهند بود.

اگرچه مطالعه بریتانیایی بیشتر به عفونت ها و نه بستری شدن یا مرگ و میر پرداخته است، اما داده های سراسر جهان همچنان نشان می دهد که افراد واکسینه نشده اکثریت قریب به اتفاق بیماران مبتلا به بیماری های جدی را تشکیل می دهند؛ با این وجود دانشمندان در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه تضعیف ایمنی می تواند بر محافظت در برابر پیامد های جدی تر کووید-۱۹ تاثیر بگذارد.

برخی واکسن ها نتایج مثبتی از آزمایش دوز سوم برای افزایش ایمنی گزارش کرده اند، بنابراین تعدادی از کشورهای جهان به دنبال تقویت ایمنی با تزریق دوز سوم هستند. البته این اقدام برای ارائه دوز های سوم در برخی از کشور های با درآمد بالا نگرانی های اخلاقی را ایجاد کرده است، زیرا بسیاری از افراد در سراسر جهان هنوز نمی توانند به دوز اول یا دوم دسترسی داشته باشند؛ این در حالی است که تعدادی از کشور ها در پاسخ به افزایش گونه دلتا، دوز های تقویت کننده را برای افراد در معرض خطر مجاز اعلام کرده اند؛ این شامل افراد مسن و کسانی است که سیستم ایمنی آن ها مختل شده و برای مبارزه با افزایش خطر بیماری های شدید و کاهش حفاظت نیاز به دریافت دوز تقویتی هستند.

پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
چهره دلنشین و معصومانه رهبر معظم انقلاب در کلاس ششم ابتدایی+عکس/ رهبری اینجا 12 ساله بودند و معمم (259 نظر) قامت رعنای رهبر انقلاب در لباس خادمی شاه خراسان+عکس /حقا که تو از سلاله ی فاطمه ای... با خنده خود به درد ما خاتمه ای (113 نظر) بنر جالب شهرداری اصفهان برای حمایت از سگ ها در سطح شهر/ بهتر از این نمیشد مردمو قانع کرد! (24 نظر) پذیرایی منحصربفرد رهبر معظم انقلاب از مهمانان؛ چای، شیرینی نارگیلی و یک پارچ آب به جای آب معدنی! (41 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز یک نانوای ارومیه‌ای برای کمک به همشهری ها/ باریکلا به این شعور و درک بالا+عکس (14 نظر) عرص ارادت احساسی روحانی، هاشمی و احمدی نژاد به رهبر معظم انقلاب در عیادت از ایشان در بیمارستان+عکس/ صف کشیدن روسای جمهور برای احوالپرسی با حضرت آقا (15 نظر) خلاقیت خنده دار مادر ایرانی برای عرض تسلیت به همسایه حماسه آفرید/هنر نزد ایرانیان است و بس! (11 نظر) تعریف و تمجید و شوخی خنده دار رهبر معظم انقلاب با اشعار یک شاعر درباره عشق و عاشقی دو درخت کاج+ویدیو/ بچه دار هم شدن (7 نظر) نگاهی به کیک تولد 1 سالگی و 4طبقه آروکو پسر سپهر حیدری و آرام خانوم/ کیک نیست کاخه برا خودش+ عکس (9 نظر) نگاهی به میز عزای لوکس و تجملاتی زنداداشِ پزشکِ رابعه اسکویی با رونمایی از عکس‌های آتلیه‌ای مرحومه+ویدیو/ روحش شاد چقد جوون بود (10 نظر) هنرنمایی های شگفت انگیز نقاش خوش ذوق خیابانی در زیبا سازی شهر/ دستت طلا هنرمند+ عکس (9 نظر) تبریک برادر عروس رهبر معظم انقلاب بابت تولد سومین فرزندِ پسرِ رهبری+عکس/ ماشالا خدا حفظش کنه (8 نظر) (فیلم) خاطره جالب روحانی معروف از آوازخوانی در حضور رهبر معظم انقلاب و آیت الله جوادی آملی / آقا فرمودند آوازشو بیشتر کن ... (8 نظر) رونمایی از نوزاد خوشگل و بامزه سحر ولدبیگی +عکس / عاشقانه های سحر و نیما فلاح ارزش صد بار دیدن رو داره👌 (3 نظر) صحبت های خنده دار آقای قرائتی در مورد زلیخا: من نمی تونم روی زلیخا را زمین بیاندازم 😅+ویدئو (7 نظر)
دیگران می‌خوانند   
تعطیلات آخر هفته خاص و دلپذیر هادی چوپان در جوار حرم امام رضا(ع)/ آمدم ای شاه پناهم بده...+عکس تغییر چهره و ظاهر متفاوت دونگی، بازیگر کره‌ای محبوب ایرانی ها/ هان هیو جو دزد دریایی شد؟+عکس کشف بناهای ماقبل‌تاریخی که «مسیری به جهان پس از مرگ» بودند+عکس حمله حمیدرضا آذرنگ بازیگر نقش خلیل در نون خ 5 به میثاقی و تازه کردن داغ خیانت آقای گزارشگر به استادش عادل فردوسی پور از مهاجرت عمو پورنگ به شبکه نمایش خانگی تا پیگیری بازی های سپاهان توسط مورینیو در حواشی داغ امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403 تمایل دلی سردار آزمون برای پیوستن به تراکتورسازی+ویدیو/ اگه زنوزی توی این تیم باشه باید بجنگم رونمایی از نام جدید و خفن ورزشگاه اختصاصی تیم خیبر خرم آباد +جزئیات خلاقیت متفاوت عربستانی ها برای هدیه دادن به به زائران حج امسال/ این سوغاتی یک قابلیت جالب دارد+عکس (ویدئو) خلاقیت جدید دبی برای تولید اسکناس سوغاتی از طلا/ یک قدم جلوتر از علم برای جذب توریست دلتنگی ضجر آور و جگرسوز همسر مرحوم مهرداد میناوند در آرامگاه ابدی‌اش +عکس سرگذشت عجیب «سنگ سرنوشت»؛ از پلّکان تا نماد سلطنت +عکس (تصویر) با پیرترین مهره‌دار زنده‌ی دنیا آشنا شوید تصویری از خانه ابدی مادر فرزاد حسنی مجری سر شناس/ روحش شاد و یادش گرامی گفتگوی درگوشی جواد نکونام با محسن فروزان جنجال به پا کرد/ پای یک تبانی بزرگ در میان است؟ +فیلم مراقبت های بعد از اکستنشن مژه چیست؟ چگونه ماندگاری اکستنشن را بیشتر کنیم؟ 7 ثانیه فرصت دارید پس با تمام توان تلاش کنید تا شاید بتوانید سنجاب کوچولو را در میان روباه‌ها پیدا کنید تیکه سنگین علیرضا بیرانوند خطاب به فرزاد فرزین: روی پرسپولیسی صداتو بلند نکن دورهمی دلپذیر و پرجمعیت خانوادگی مهدی طارمی در خانه ساده و باصفا +عکس قدیمی (ویدئو) آسیب‌های جبران‌ناپذیر هندزفری که از آن بی‌خبرید علی دایی در کنار همسر دوم و دختر کوچک و نازنینش +عکس (ویدئو) حامد آهنگی با معادل‌سازی سمی و خنده‌دار کلمات به زبان فارسی در برنامۀ وقتشه اولین عکس زیبا و دونفره ماهچهره خلیلی و همسرش با لباس محلی قبل از ازدواج/ حیف جوونیش که سهم خاک شد! رونمایی از جیمی جامپ پرورترین ورزشگاه لیگ برتری ایران/ یک بادیگارد در حد یاسین چوکو محافظ لیونل مسی برای اینجا لازمه +فیلم (ویدئو) روش جدید درمان ناباروری در منزل!/ فقط کافیست احساسات خود را کنترل کنید... ژست با نمک شهرام قائدی و دختر کیوتش با لباس مدرسه/ چه رابطه پدر و دختری نازی😍 (عکس) انعطاف بدنی و آمادگی جسمانی حیرت‌آور بارانا بیرانوند که چشم ها را به خود خیره می‌کند / واقعا دم دختر کوچولوی بیرو گرم!!!! (ویدئو) راز کچلی جناب‌خان در برنامهٔ «صداتو» برملا شد/ محمد بحرانی با معلم عربی خود چه کرد؟ سنگ قبر 450 میلیون تومانی در بهشت زهرا رونمایی از فرزند پسر دیده نشده و بزرگ مرحوم مهرداد میناوند/ چقد شبیه پدرشه +عکس (ویدئو) ممانعت از ورود آناهیتا همتی به کلاس چون شهریۀ دانشگاهشو پرداخت نکرده بود (ویدئو) برج آنالما تاور یک آسمان‌خراش معلق با منظره‌های نفس‌گیر! (ویدئو) پزشکان برای صبحانه چه غذایی می‌خورند؟ (ویدئو) اندر مصائب غذا خوردن در خوابگاه! نگاهی به خانه پدری لاکچری و دوبلکس سردار آزمون+عکس/ چه خونه زندگی، چه مبلمان باکلاسی👌 کدام چهره‌های سیاسی لباس احرام بر تن کردند+عکس/ از رهبر انقلاب و سردار سلیمانی تا احمدی نژاد و رفسنجانی چهره دلنشین و معصومانه پارسا پیروزفر، مولانای فیلم مست عشق در کودکی/ زیبایی ذاتی و خیره کننده سوپراستار ایرانی+عکس خلاقیت جذاب و تحسین برانگیز شهرداری شیراز در نصب المان زیبا و فاخر/ اصیل و ایرانی پسند+عکس گوشه‌ای از خانه شیک و امروزی پیمان معادی با دکوراسیون لوکس و منحصر به فرد/ ساده ولی زیبا و خاص+عکس دلتنگی شدید فرزاد حسنی برای مادرش و گلباران کردن خانه ابدی مادر ساداتش+عکس/ روحش شاد چیدمان میز کنسول شیک و خاص خانه مدرن علیرضا بیرانوند با لوازم دکوری آنتیک/ خونه اس یا عتیقه فروشی؟
تیتر امروز   
ماجرای پادشاهی که 112 همسر داشت!
خلاقیت جالب دانشجویان آمریکایی برای اعلام انزجار از اسرائیل و رژیم صهیونیستی با الهام از ایرانی‌ها! + فیلم
تعطیلات آخر هفته خاص و دلپذیر هادی چوپان در جوار حرم امام رضا(ع)/ آمدم ای شاه پناهم بده...+عکس
از مهاجرت عمو پورنگ به شبکه نمایش خانگی تا پیگیری بازی های سپاهان توسط مورینیو در حواشی داغ امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403
رونمایی از نام جدید و خفن ورزشگاه اختصاصی تیم خیبر خرم آباد +جزئیات
گفتگوی درگوشی جواد نکونام با محسن فروزان جنجال به پا کرد/ پای یک تبانی بزرگ در میان است؟ +فیلم
تجدید دیدار وزیر ورزش با سرمربی سابق تیم ملی در خانه اش/ مدال ها و افتخارات محمد مایلی کهن در دیوار ساده خانه اش +عکس
فال قهوه با نشان روز چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه 1403
فال حافظ با تفسیر امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403+فیلم
فال روزانه امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه 1403
فال ابجد روزانه چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه 1403
فال انبیاء روزانه چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه 1403
تولد حیرت انگیز یک نوزاد عجیب الخلقه ایرانی با یک بدن اما دو سر و گردن در قم+عکس
افشاگری جنجالی در خصوص علی دایی: خودش به خودش آمپول می‌زد