به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از مهر، محمد تقی نظرپور، در نشست هم اندیشی با معاونان اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور، گزارش جامعی از روند اجرایی افزایش حقوق مرحله دوم کارکنان وزارت عتف، (مصوبه افزایش ۵۰ درصد حقوق کارکنان، بهره مندی از امتیازات فصل دهم قانون خدمات کشوری) ارائه داد.
نظرپور با ارائه گزارش جامعی از روند پیگیری و انجام موضوع افزایش حقوق مرحله دوم کارکنان وزارت عتف، ضمن اشاره به ابلاغ مصوبه افزایش ۵۰ درصد حقوق کارکنان، موضوع بهره مندی از امتیازات فصل دهم قانون خدمات کشوری در تاریخ ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۸ توسط سازمان برنامه و بودجه کشور، گفت: براساس این بخشنامه مجوز افزایش امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری تا پنجاه درصد برای کارکنان دستگاه های اجرایی مشمول قانون خدمات کشوری از تاریخ یک اسفند ۹۸ صادر شد. به عبارت دیگر اساساً این بخشنامه به کارکنانی که بر اساس ماده یک قانون احکام دائمی برنامه های توسعه حقوق دریافت می کنند، نمی شود.
وی افزود: موضوع بخشنامه توسط مدیران و کارشناسان خبره ستاد وزارت عتف و کارشناسان تعدادی از دانشگاه های کشور بررسی شد تا امکان چگونگی تعمیم بهره مندی از بخشنامه مذکور به کارکنان وزارت عتف که تابع ماده یک قانون احکام دائمی برنامه های توسعه هستند، نیز صورت پذیرد که مقرّر شد وزارت متبوع طی مکاتبه با سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور موضوع را پیگیری نماید.
معاون اداری مالی وزارت علوم ادامه داد: در پاسخ به این مکاتبه، سازمان اداری استخدامی عنوان کرد، چنانچه حقوق و مزایای کارکنان مشمول ماده «یک» قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور در مقایسه با کارکنان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری در سطح پایین تری قرار داشته باشد، این سازمان در صورت تأمین اعتبار مورد نیاز از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور با اعمال افزایش های مورد درخواست موافق بوده و آمادگی انجام بررسی های لازم را در این زمینه دارد.
نظرپور تصریح کرد: پس از آن، مکاتبه دیگری با سازمان برنامه و بودجه کشور انجام شد که این سازمان نیز در پاسخ به نامه وزارت عتف چنین نوشت، مطابق با اعلام آن وزارتخانه مبنی بر تعهد تأمین بار مالی ناشی از این افزایش از محل اعتبارات اختصاصی و عمومی هزینه ای تخصیص یافته، صرفه جویی هایی قابل انجام و درآمدهای حاصل از فروش اموال و دارایی های منقول و غیرمنقول مازاد با رعایت ضوابط و مقررات مربوط از جمله طرح و تصویب موضوع در جلسات هیأت های امنا و پس از اطمینان از تأمین منابع مذکور اعمال افزایش های مصوب از نظر این سازمان بلامانع است.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم اضافه کرد: نتیجه بررسی کارشناسی تغییر احکام در جلسات هیأت های امنای ذیربط به تصویب رسید و بر این اساس مؤسسات ذیربط مجاز شدند تا برای افزایش فوق العاده جذب، فوق العاده شغل و فوق العاده ویژه (موضوع ماده ۲۰ آئین نامه استخدامی اعضای غیر هیأت علمی) به میزان ۳۰ درصد اقدام کنند. این اقدام به طور میانگین منجر به افزایش ۱۹ تا ۲۱ درصد رقم احکام حقوق اعضای غیر هیأت علمی شد. با این اقدام و براساس بررسی های صورت گرفته و مقایسه با سایر دستگاه ها، حقوق دریافتی کارکنان غیر هیأت علمی که تابع قانون هیأت های امنا هستند، پس از اعمال افزایش ضرایب فوق العاده های مورد اشاره (همان ۳۰ درصد) در بندهای قبل کمی بیشتر از کارکنانی است که از قانون مدیریت خدمات کشوری تبعیت می کنند.
نظرپور اظهار داشت: در حال حاضر مهمترین مطالبه کارکنان غیرهیأت علمی حوزه صف و ستاد وزارت عتف، برقراری هماهنگی بین حقوق و مزایای اعضای غیر هیأت علمی شاغل در ستاد، دانشگاه ها، مؤسسات پژوهشی و فناوری وابسته به این وزارت با حقوق و مزایای کارمندان غیر هیأت علمی مراکز دانشگاهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، زیرا هر دو مجموعه مشمول ماده «یک» قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور هستند که به منظور تحقق این مهم، درخواست کارکنان غیر هیأت علمی وزارت عتف و زیرمجموعه، مبنی بر همسان سازی حقوق و مزایای آن ها با حقوق و مزایای اعضای غیر هیأت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجدداً به سازمان برنامه بودجه کشور منعکس شد.
وی همچنین بیان داشت: به دلیل مشکلات ایجاد شده و عدم هماهنگی لازم در حقوق پرداختی به اعضای هیأت علمی و غیر هیأت علمی دو وزارت علوم و بهداشت؛ وزارت از معاون اول رئیس جمهور درخواست کرد تا کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان برنامه و بودجه کشور که تابع ماده یک احکام دائمی می باشند تشکیل و نسبت به یکپارچه سازی ضرایب حقوقی و مزایای مربوطه اقدام و پیشنهادات این کارگروه برای تصویب در دستور کار هیئت های امنای ذیربط قرار گیرد. معاون اول رئیس جمهور هم پیشنهاد این وزارت را به سازمان برنامه و بودجه کشور ارجاع و تاکید کرد "جلسه کارگروه پیشنهادی تشکیل و هماهنگی لازم انجام شود" که منتظر تشکیل این جلسه هستیم.
نظرپور با اشاره به اینکه در ادامه پیگیری ها، مجدداً درخواست تأمین اعتبار و افزایش تخصیص اعتبارات مصوب به منظور اجرایی نمودن افزایش ۵۰ درصد کارکنان غیر هیأت علمی مطرح شده است، گفت: اما به رغم مکاتبات متعدد، متأسفانه تا کنون هیچ نتیجه ای حاصل نشده است و در صورت افزایش تخصیص سال جاری ردیف اصلی ستاد وزارت، دانشگاه ها، مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری به میزان ۱۱۰ درصد اعتبار مصوب، این امکان فراهم خواهد شد تا در حد اعتبارات قابل تخصیص بدین منظور، در سال ۱۳۹۹ اجرایی شود.
نظرپور خاطرنشان کرد: مرکز هیأت های امنا در ستاد طی نامه ای نسبت به تهیه دستورالعمل اجرایی افزایش مورد نظر اقدام و به دبیران هیأت های امنا دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری وابسته به وزارت عتف ابلاغ کرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در مکاتبه اخیر وزارت عتف با سازمان برنامه و بودجه کشور پیشنهاد این وزارتخانه در خصوص چگونگی اعمال فرمول ۵۰ درصد افزایش برای کارکنان وزارت عتف ارائه شده و مورد موافقت این سازمان قرار گرفت و همچنین در ادامه پیگیری ها درخواست تسریع در تشکیل کارگروه یکپارچه سازی ضرایب حقوق و مزایای اعضای هیأت علمی و غیر هیأت علمی دانشگاه ها ارسال شد.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم خاطرنشان کرد: نامه پیشنهاد افزایش حقوق کارکنان توسط سازمان برنامه و بودجه، بعد از ارائه لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ به مجلس شورای اسلامی انجام شد اما متأسفانه با گذشت حدود ۱۰ ماه از سال جاری، تاکنون هیچ اعتباری برای تأمین هزینه های اجرای طرح فوق الذکر به ستاد وزارت علوم، دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی ابلاغ نشده است که امیدواریم هر چه زودتر اقدام مقتضی در این خصوص انجام شود.