دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / مجله خودرو / دانستنی های خودرو /

علائم خرابی سنسور فشار روغن خودرو (فشنگی روغن) 

یکشنبه، 30 بهمن 1401
روغن نقشی حیاتی در کارکرد پیشرانه دارد و باید به طور مداوم وضعیت آن را زیر نظر گرفت. از این رو در خودرو‌های قدیمی، نمایشگر درجه‌ای روغن و در خودرو‌های امروزی، چراغ روغن وجود دارد تا راننده هم بتواند به صورت لحظه‌ای و هم در صورت بروز مشکل، از وضعیت باخبر شود. در این مطلب از ساعد نیوز بهسنسور (‌فشنگی‌) فشار روغن و علائم خرابی آن می‌پردازیم.

در موتور درون‌سوز، سیستم روغن‌کاری بسیار دقیقی وظیفه رساندن روغن به بخش‌های مختلف را بر عهده دارد. فشار این روغن از طریق اویل پمپ تامین می‌شود و روغن در طی مسیر خود از طریق مجاری مخصوصی عبور کرده و خود را به بخش‌های مختلف می‌رساند و در نهایت مسیر را تا بازگشت به کارتل طی می‌کند.

فشار روغن در این سیستم باید به صورت پیوسته رصد شود چرا که کاهش فشار روغن باعث می‌شود در دورهای بالای کارکرد موتور، روغن کافی به بخش‌های مختلف و به ویژه بخش‌های بالایی موتور از جمله سرسیلندر و دیواره‌های سیلندر‌ها نرسد و این بخش‌ها به دلیل اصطکاک بالا آسیب ببینند و این وظیفه بر عهده فشنگی روغن است.

فشنگی روغن چیست؟

فشنگی روغن یا همان سنسور فشار روغن، یک قطعه کوچک است که در مسیر سیستم روغن‌کاری و عمدتا در نزدیکی فیلتر روغن نصب می‌شود و با کاهش فشار روغن از حد مشخصی به راننده هشدار می‌دهد. این هشدار معمولا به شکل روشن شدن یک چراغ در مقابل راننده است که نشان می‌دهد به هر دلیلی، فشار روغن مجموعه کاهش پیدا کرده و این مسئله ریسک آسیب به موتور را در پی دارد.فشنگی روغن البته جنبه هشدار دهنده دارد و نمی‌تواند دقیقا دلیل بروز این مشکل را بیان کند اما اخطار آن بسیار با اهمیت است باید به سرعت آن را مورد برسی قرار داد.

فشنگی روغن چگونه کار می‌کند؟

فشنگی روغن به گونه‌ای ساخته شده است که در حالت عادی کارکرد موتور و در زمانی که فشار روغن از حد مشخصی بالاتر است کار ویژه ای انجام نمی‌دهد و در حقیقت مدار آن قطع است اما در زمانی که فشار روغن کاهش پیدا می‌کند، با اتصال یک مدار الکتریکی، چراغ اخطار را روشن می‌کند.

داخل فشنگی روغن، یک دیافراگم قرار دارد که حرکت آن باعث قطع و وصل شدن پلاتین‌هایی در بالای این بخش می‌شود. در حالت عادی و وقتی روغن در سیستم جریان دارد، روغن از طریق یک سوراخ کوچک بر روی فشنگی، وارد آن می‌شود و فشار روغن دیافراگم را به بالا فشار داده و مدار قطع می‌شود و به همین دلیل چراغ نشان دهنده‌ها خاموش است.

اکنون وضعیتی را تصور کنید که به هر دلیل، فشار روغن داخل سیستم کاهش پیدا کرده باشد. در این شرایط دیافراگم کمی به جای خود بر می‌گردد و این حرکت کوچک، دو پلاتین بالایی دیافراگم را به هم متصل می‌کند و چراغ نشان دهنده‌های مقابل راننده روشن می‌شود که نشان از کاهش فشار روغن در سیستم است.

فشنگی روغن و نقش آن در سلامت موتور خودرو

سنسور تشخیص فشار روغن موتور از جمله تجهیزات حفاظتی به‌حساب می‌آید که با قرارگیری در مسیر شریان عبوری روغن موتور که به وسیله پمپ روغن کشیده می‌شود و به سر سیلندر موتور وارد شده بسته می‌شود و در نهایت به وسیله سوراخ کوچکی که روی سنسور‌‌‌‌های روغن وجود دارد، وارد آن شده و فشار روغن توسط فشنگ‌‌‌‌‌های دیزلی مخصوص اندازه‌گیری خواهد شد.

بر روی این سنسورها یک کنتاکت محافظ از جنس لاستیک قابل ارتجاع وجود دارد که به نسبت فشار روغن حرکت می‌کند و زمانی‌که فشار روغن از حدی که بر روی سنسور تنظیم شده است، کمتر شود، این کنتاکت عمل کرده و چراغ اخطار پشت فرمان با نماد ECU روشن می‌شود تا راننده خودرو از افت فشار روغن مطلع شده و سریعا به خاموش کردن موتور خودرو اقدام کند؛ زیرا در صورت افت بیش از حد فشار روغن، موتور خودرو در یک بازه زمانی کوتاه می‌سوزد.

چه دلایلی باعث کم شدن فشار روغن می‌گردد؟

بسیاری از افراد این سوال را در ذهن دارند که دلیل کم بودن فشار روغن موتور چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که موارد مختلفی در کاهش فشار روغن تاثیرگذار هستند که عبارتند از:

  • خرابی پمپ روغن

  • استفاده از روغن موتور نامناسب (این مورد ممکن است منجر به افزایش فشار روغن هم شود)

  • داغ شدن بیش از حد روغن

مقدار فشار روغن در موتور خودرو‌ها چقدر است؟

فاکتور‌‌‌‌های مختلفی در مقدار فشار روغن نشان داده شده توسط آمپر یا گیج روغن موثر هستند که میزان این فشار با توجه به نوع، ساختار موتور، نوع روغن و سردی یا گرمی آن متفاوت خواهد بود.

علائم خرابی سنسور فشار روغن

به‌طور کلی مقدار فشار روغن در موتور‌‌‌‌های کوچک و بزرگ بین 2 تا 10 بار متفاوت است. لازم به ذکر است که در ابتدای روشن شدن موتور، فشار روغن در بالاترین میزان خود است و پس از گرم شدن روغن، فشار آن کاهش می‌یابد که سنسور فشار روغن وظیفه اندازه‌گیری فشار روغن و حفاظت از خرابی موتور را برعهده دارد.

با توجه به احتمال سوختن موتور خودرو در صورت افت بیش از حد فشار روغن، آگاهی از طریقه خطایابی و رفع عیب افت فشار روغن برای رانندگان بسیار حائز اهمیت است.بدون تردید با روشن شدن چراغ روغن یا افت فشار یا افزایش بی‌سابقه فشار روغن در نمایشگر‌‌‌‌های درجه‌ای، باید سریعا خودرو را خاموش کرد و به بررسی بروز این عیب پرداخت. در چنین مواقعی باید سطح، کیفیت، چسبندگی، روانی و ویسکوزیته روغن را با گیج روغن چک کرد.

همچنین باید پمپ روغن، خنک‌کن روغن و سنسور روغن را چک کنید که برای تست سنسور روغن، می‌توانید سنسور را کمی شل کرده و با زدن یک استارت به موتور از سالم بودن آن مطمئن شوید که اگر از کنار سنسور، روغن بیرون زد یعنی سنسور خراب است؛ در غیر اینصورت موارد دیگر چون خنک‌کن، فیلتر روغن و … خراب هستند. در زمان افت فشار روغن، می‌توانید سیم‌کشی سنسور را بررسی کنید. به‌طور کلی از علائم خرابی سنسور فشار روغن، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روشن شدن چراغ اخطار روغن در صفحه پشت آمپر

  • روشن و خاموش شدن چراغ روغن در دور بالا


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 03 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
راز موفقیت علی دایی از زبان خودش: همیشه حلال و حرام در زندگی من لحاظ شده، احترام به پدر و مادرم که همه زندگی من هستند
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
مقصد های زیبا و بهشتی آیتک سلامت، کاپیتان چشم آبی تیم ملی والیبال برای سفر در اردبیل/ طبیعت شاهکار خداست😍+عکس
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز شنبه 3 آذر 1403 + جدول
کتابی نام‌آشنا که رهبر معظم انقلاب، خود و فرزندانشان را مدیون آن می‌دانند+ویدیو
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس
از مهتاب کرامتی چه خبر؟/ از شایعه زهرداری که هیچوقت اثبات نشد تا سابقه ازدواج کوتاهش با موزیسین معروف