به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، ترموستات پراید مثل هر خودروی دیگری برای در تعادل نگه داشتن دمای موتور استفاده می شود. ۹۵ درجه سانتیگراد ایده آل ترین و مناسب ترین درجه برای یک موتور روشن است. دمای موتور معمولا تحت تاثیر عواملی نظیر گاز دادن بیش از حد، رانندگی های طولانی بالا می رود. با بالا رفتن دمای موتور، موتور نمی تواند عملکرد کامل و مناسبی داشته باشد، در نتیجه به وجود آمدن رسوب و گازهای سمی کاملا طبیعی خواهد بود. برای انتخاب بهترین ترموستات برای پراید در تابستان باید کمترین درجه را در نظر بگیرید. اینگونه می توانید از نگهداری خودرو خود در فصل گرم مطمئن باشید.
علائم خرابی ترموستات پراید
عملکرد ترموستات پراید، روی دمای موتور خودرو تأثیری مستقیم دارد و اثرات مخرب آن بیش از مواردی است که در بالا برشمردیم. هر گاه در خودروی تان، چند مورد از نشانه های زیر را مشاهده کردید، ترموستات پراید شما خراب شده است:
دیر گرم شدن موتور خودرو و جوش آوردن آن به محض گرم شدن (این مورد جزو اولین نشانه های خرابی ترموستات است)
نامنظم شدن آمپر آب و جابه جایی سریع آن
افزایش مصرف روغن موتور
کاهش غلظت روغن موتور
افزایش مصرف سوخت
نشت آب یا مایع خنک کننده از قسمت زیرین خودرو
فرسایش سیلندرها
برخی افراد با بالا رفتن دمای هوا، فعالیت ترموستات را دچار تعلیق می کنند. به این دسته افراد باید گفت فرقی نمی کند که محیط زندگی شما آب و هوای سرد یا گرم داشته باشد، در هر صورت نباید ترموستات را از مدار کاری خود خارج کنید. شاید فکر کنید که کار کردن ترموستات پراید در این شرایط، بی فایده است و فقط موجب مستهلک شدن آن می شود. این تفکر، کاملاً اشتباه است.
کارکرد ترموستات در هر شرایطی، دمای موتور را متعادل می کند. به جای معلق کردن فعالیت ترموستات در شرایط آب و هوایی گرم، می توانید از ترموستاتی با درجه حرارت پایین استفاده کنید. ترموستات پراید یا هر خودروی دیگر، درجاتی متفاوت دارد. مدل های مختلف این قطعه، قابلیت باز شدن در دماهای متفاوت را دارند.
این نکته را هم در نظر داشته باشید که انتخاب ترموستات پراید کار سختی نیست، چرا که طراحی سیستم موتور تمامی خودروهای پراید شبیه به هم است و شما می توانید در شرایط آب و هوایی مختلف، ترموستات آن را جا به جا کنید. نوع ترموستات برخی خودروها بر اساس طراحی سیستم موتورشان انتخاب می شود و ایجاد هر گونه تغییری در قطعات آن ها، عملکرد غیر استاندارد ترموستات را در پی دارد.
عوامل خرابی ترموستات پراید
موارد زیر، عمده ترین دلایل خرابی و کاهش عمر مفید ترموستات است. اگر موارد زیر در عملکرد ترموستات پراید اختلال ایجاد نکند، تا مدت زمان زیادی به خوبی کار می کند.:
کارکرد طولانی
زنگ زدن آن (تمامی قسمت های تشکیل دهنده ترموستات، فلزی است)
نامرغوب بودن ترموستات پراید یا هماهنگ نبودن آن با سیستم موتور
استفاده از مایع خنک کننده نامناسب یا استفاده از آبی با املاح فراوان.
وارد شدن فشار بیش از حد به این قطعه
از بین رفتن خاصیت موم داخل ترموستات (داخل سیلندر ترموستات، با موم مخصوصی پر شده است که در دمای حدود ۸۰ درجه سانتی گراد به مایع تبدیل می شود و با فشاری که ایجاد می کند، ترموستات را باز می کند)
نکته: مایعی که در سیستم خنک کننده استفاده می شود، باید مخلوطی از آب و مایعات خنک کننده شیمیایی باشد. توجه داشته باشید اگر مقدار آب بیشتر باشد، میزان رسوبات و زنگ زدگی بیشتر می شود و اگر میزان مایع خنک کننده بیشتر باشد، مجرای سیستم خنک کننده، سوراخ و دچار نشتی می شود.
نحوه عملکرد ترموستات پراید
عملکرد ترموستات پراید مانند سایر ترموستات ها به شرح زیر است:
موتورها برای کار کردن باید به درجه معینی از دما برسند؛ ترموستات، مانع از رسیدن مایع خنک کننده به موتور می شود و کمک می کند تا موتور زودتر گرم شود. به خاطر داشته باشید که کار کردن موتور در دمای پایین، باعث فرسایش بالای قطعات آن می شود.
ترموستات، تعیین زمان شروع به کار سیستم خنک کننده و میزان سرعت گردش آب یا مایع خنک کننده در داخل این سیستم را بر عهده دارد. در این مواقع، ترموستات باز می شود تا مایع خنک کننده به سمت موتور جریان پیدا کند. به همان میزانی که ترموستات تشخیص می دهد و باز می شود، میزان و سرعت مایع خنک کننده هم تعیین می شود.
اگر باز یا بسته بودن ترموستات پراید بیش از حد به طول بکشد، موتور بیش از حد داغ یا سرد می شود و در عملکرد آن مشکل ایجاد می کند. اگر مایع خنک کننده استاندارد باشد، ترموستات پراید به راحتی خراب نخواهد شد.