به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، در طول بارداری قلب دچار تغییراتی خواهد شد. عملکرد قلب زنان باردار که به بیماری های قلبی مبتلا باشند سخت خواهد شد و تحت تأثیر قرار می گیرد. زیرا در طی بارداری استرسی که تحمل می کنند باعث افزایش حجم خروجی خون از قلب، افزایش ضربان قلب، کاهش فشار خون و همین طور افزایش فشار خون می شود.
چه کسانی در دوران بارداری در معرض حمله ی قلبی قرار می گیرند؟
طبق مطالعات کلینیک مایو میزان دچار شدن زنان باردار به حمله ی قلبی در سال های ۲۰۰۲ الی ۲۰۱۴ حدود ۲۵ درصد افزایش یافته است. این کلینیک بر روی ۴۹ میلیون مورد زاد و ولد که در بیمارستان بایگانی شده است مطالعه کرده است. آن ها متوجه شدند که ۱۰۶۱ نفر از مادران باردار در هنگام زایمان دچار حمله ی قلبی شدند، ۹۲۲ نفر حتی قبل از زایمان به علت حمله ی قلبی در بیمارستان بستری بودند و حدود ۲۳۹۰ نفر دو ماه بعد از زایمان دچار حمله ی قلبی شدند.
محققان ان وای یو گفته اند که میزان حمله ی قلبی زنان باردار تا حدی زیاد شده است که اکثر آن ها تصمیم می گیرند که دیر تر بچه دار شوند. اما زنان باردار بین ۳۵ تا ۳۹ سال پنج برابر بیشتر از زنان بارداری که در ۲۰ سالگی خود هستند در معرض خطر حمله ی قلبی هستند. و همچنین این خطر در ۴۰ سالگی ۱۰ برابر افزایش پیدا می کند. زیرا بارداری یک آزمایش سخت مقاومت در برابر فشار و استرس است و مشکلات جانبی مانند مشکلات قلبی را ناگهان آشکار می کند.
علائم و نشانه های سکته ی قلبی در دوران بارداری
مهم ترین و رایج ترین نشانه های سکته ی قلبی موارد زیر هستند:
• درد قفسه ی سینه اصلی ترین نشانه ی سکته ی قلبی است. که معمولا فرد احساس فشار، سنگینی و درد و سوزش بر روی قفسه ی سینه اش حس می کند. این احساس درد ممکن است حالت تیر کشیدن داشته باشد یا یکنواخت باشد و یا این که فشار زیادی را روی قفسه ی سینه تان حس کنید.
• احساس گیجی و منگی، عرق سرد و حالت سرگیجه علائمی هستند که به همراه تنگی نفس، تهوع و استفراغ هم بروز می دهند. حتی برخی از زنان گفته اند که در مناطق گردن، پشت، گلو، فک و شکم هم احساس درد می کردند.
• کم آوردن و خسته شدن موقع انجام فعالیت های روزمره هم از دیگر نشانه ها است. حتی ممکن است بالا رفتن از پله ها هم سخت و خسته کننده شود و دچار تنگی نفس شوید.
• تنگی نفس یا به سختی نفس کشیدن هم از نشانه ی دیگر نارسایی قلبی است.
• ممکن است به مدت طولانی و روزمره احساس ناخوشی و کسالت کنید که تا بحال آن را تجربه نکرده اید. برخی ممکن است اول در قفسه ی سینه شان احساس درد کنند و یا احساس خستگی شدیدی کنند و سپس در چند ساعت بعد دچار حمله ی قلبی شوند.
دقت کنید که شناسایی سکته ی قلبی که هنگام انجام کاری پیش می آید ممکن است غلط انداز باشد زیرا ممکن است شما فکر کنید بخاطر حجم و فشار زیاد فعالیت های روزمره است.