به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،دوره نوجوانی می تواند بسیار سخت باشد و افسردگی در نوجوانان به مراتب نبست به بقیه افراد بیشتر است. در حقیقت، تخمین زده می شود که از هر پنج نوجوان یک یا هر پنج نفر در بعضی از دوران های نوجوانی خود دچار افسردگی می شوند. اما، در حالی که افسردگی قابل درمان است، اکثر نوجوانان هرگز درمان پیدا نمی کنند.
افسردگی نوجوان، جدا از حالت خستگی است و یک مشکل جدی برای سلامتی نوجوانان می باشد که بر هر جنبه های زندگی یک نوجوان تأثیر می گذارد. خوشبختانه، این افسردگی قابل درمان است و والدین می توانند در این راه به فرزندان خود کمک کنند. محبت، راهنمایی و پشتیبانی می توانند راهنمای مناسبی برای والدین در درمان نوجوانان افسرده باشد.
اگر شما فرزندی نوجوان یا در آستانه ی رسیدن به سن نوجوانی دارید، و یا اگر در اطرافیانتان نوجوانانی هستند که دوستشان دارید حتما این مطلب را تا انتها بخوانید و آن را با سایرین به اشتراک بگذارید.
نکته ی بسیار مهمی که در بحث افسردگی نوجوانان مطرح است این است که نشانه های این افسردگی با نشانه های معمولی که از افسردگی می شناسیم می تواند متفاوت باشد؛ مثل پرخاشگری. نوجوانی که با معلم یا والدین خود یا هر کسی که برایش چارچوب و قانونی تعریف می کند با پرخاش رفتار می کند می تواند مبتلا به افسردگی باشد.
در حالی که همه ی ما تا صحبت از افسردگی می شود فردی را کز کرده در گوشه ی اتاق متصور می شویم که آرام و بی صدا اشک می ریزد! پس پیش از هر چیز آگاهی داشتن از نشانه های افسردگی در نوجوان به ما در تشخیص به موقع آن کمک خواهد نمود.
اما گام بعد از تشخیص، درمان است. باید توجه داشت که نوع درمان با توجه به شدت نشانه ها متفاوت است. زمانی که میزان نشانه های افسردگی در نوجوان بالاست، مراجعه به روانپزشک توصیه
می شود. باید توجه داشت که خانواده ها نباید نسبت به استفاده از داروهایی که روانپزشک معتمد و متخصص تجویز می کند مقاومت داشته باشند. همانطور که هنگامی که فرزند شما دچار سرماخوردگی می شود و شما به او داروهایی که پزشک تجویز کرده را می دهید تا روند بهبود حالش با سرعت بیشتری طی شود، باید نسبت به تخصص روانپزشک هم اعتماد کافی داشته باشید. گاهی لازم است که با مصرف دارو نشانه های بیماری را کنترل کرد و سپس با استفاده از روش های درمانی دیگر مانند روان درمانی به درمان بیماری پرداخت.
با توجه به شیوع این بیماری به والدین توصیه می شود که نشانه های آن را بشناسند تا به موقع بتوانند نسبت به درمان و کمک گرفتن از یک متخصص اقدام کنند. بعلاوه آگاهی بخشی در مورد راه های جلوگیری از ایجاد این بیماری در نوجوانان نیز یکی دیگر از مسائلی است که در کاهش شیوع این بیماری تاثیر به سزایی خواهد گذاشت.