ساعدنیوز
ساعدنیوز

علائم بیماری MS در کودکان و روش های درمان

  یکشنبه، 29 تیر 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
علائم بیماری MS در کودکان و روش های درمان
 امکان دارد ام اس در کودکان کند تر از بزرگسالان پیشروی کند. اما افرادی که این بیماری را در کودکی یا بلوغ داشتند در سن پایین تری دچار معلولیت فیزیکی می شوند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،بیماری ام اس یا مالتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خودایمنی است که به میلین آکسونها در مغز و نخاع (سیستم عصبی مرکزی) حمله می کند. این حمله باعث آسیب رساندن یا نابود کردن میلین (میلین زدایی) آکسون یا بافت عصبی می شود. اسکلروز به معنای سخت شدن یا ضخیم شدن غیرطبیعی بافت است، که اغلب به علت التهاب است.

ام اس بسیار آهسته در سالهای طولانی (حدود ۲۵ سال) پیشرفت می کند.

مالتیپل اسکلروزیس اغلب در زنان ۲۰ تا ۴۰ ساله تشخیص داده می شود اما ممکن است در هر سنی و هر دو جنس رخ دهد. بدین معنا که در زنان اغلب بیشتر رخ می دهد.

معمولا، مالتیپل اسکلروز یا ام اس در کودکان و نوجوانان (MS اطفال) تشخیص نمی یابد؛ با این حال، متخصصین پزشکی حدود ۸ تا ۱۰ هزار کودک و نوجوان را در ایالات متحده با بیماری ام اس تشخیص داده اند.

علائم ام اس در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان ممکن است مشترک یا علائم اولیه مشابه باشد.

آیا MS در کودکان متفاوت است؟

اولین علائم این بیماری در کودکان متفاوت است. امکان دارد این بیماری بعد از یک اختلال عصبی به نام acute disseminated encephalomyelitis (ADEM) رخ دهد. بیشتر اوقات علائم ADEM مانند حمله سردرد، گیجی، کما، صرع، گردن گرفته، تب و خستگی مفرط بعد از چند هفته از بین می روند. اما بعضی از کودکان هنوز مشکلاتی خواهند داشت که مانند MS است.

امکان دارد ام اس در کودکان کند تر از بزرگسالان پیشروی کند. اما افرادی که این بیماری را در کودکی یا بلوغ داشتند در سن پایین تری دچار معلولیت فیزیکی می شوند. این بیماری می تواند چالش های بزرگ تری با توانایی فکر کردن و احساسات در کودکان و نوجوانان داشته باشند و امکان دارد عملکردشان در مدرسه، تصورشان از خود و روابطشان با همسن های خود تحت تاثیر قرار بگیرد.

عوارض MS در کودکان

علائم ام اس در کودکان مشابه عوارض این بیماری در بزرگسالان است و شامل موارد زیر می باشد:

  • مشکلاتی با ادرار و کاکرد شکم
  • ضعف
  • مشکلاتی در راه رفتن
  • تغییر شماره ی چشم
  • اسپاسم های عضلانی
  • تغییرات حسی مانند مورمور شدن یا بی حسی
  • رعشه

همچنین امکان دارد کودکان دچار حملات صرع و خستگی مفرط شوند. بزرگسالان مبتلا به این بیماری معمولا این مشکلات را تجربه نمی کنند.

درمان بیماری ام اس در کودکان چگونه است؟

درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، اما راه هایی وجود دارد که زندگی را برای این کودکان راحت تر می کند. در درمان این بیماری برای تمام مبتلایان آن سه هدف اصلی وجود دارد:

  • تا با حمله ها مقابله کند
  • از حمله های آتی جلوگیری کند
  • عوارض موجود را کاهش دهد

دارو های کورتیکواستروئید (Corticosteroid) التهاب موجود در مغز و ستون فقرات در حین حمله ها را کاهش می دهد. اصلی ترین آن متیل پردنیزولون (methylprednisolone) یا همان (Solu-medrol) است که شما می توانید توسط یک تزریق وریدی ۳-۵ بار در روز آن را مصرف کنید. گاهی پزشک ها قرص های کورتیکواستروئید را که پدنیسون نام دارند، برای مدت کوتاهی پس از تزریق وریدی تجویز می کنند.

با اینکه بیشتر کودکان این ماده را به راحتی در بدن خود تحمل می کنند، اما بعضی از آن ها اثرات جانبی آن را نیز تجربه می کنند. این عوارض شامل احساساتی شدن، افزایش فشار خون و قند خون و شکم ناآرام است. پزشکان می توانند این عوارض را در صورت بروز درمان کنند. اگر کورتیکواستروئید به تنهایی نتوانست کمک کند، امکان دارد پزشکتان با شما راجع به راه های درمانی دیگری از جمله ایمونوگلوبین داخل وریدی (IVIG) و تبادل پلاسما صحبت کند.

جلوگیری از حملات بیماری ام اس در کودکان

کورتیکواستروئید می تواند اثر حملات را کاهش دهد اما نمی تواند از آن ها جلوگیری کند. پزشکان دارو های دیگری را برای این کار تجویز می کنند. این دارو ها تعداد حملات را کاهش داده و از پیشرفت سریع بیماری جلوگیری می کند.

سازمان غذا و داروی آمریکا دارو های معمول بیماران مبتلا به MS را برای افراد زیر ۱۸ سال تایید نمی کند. اما پزشکان از بعضی از آن ها البته با دوز کمتر برای درمان عوارض بیماری ام اس در کودکان نیز استفاده می کنند. دارو های مورد نیاز برای کودکان شامل موارد زیر هستند:

• Interferon beta-1a (Avonex, Rebif)
• Interferon beta-1b (Betaseron)
• Glatiramer acetate (Copaxone)

فرزندتان این دارو ها را به صورت تزریقی دریافت می کند که یا به عضله و یا به زیر پوست زده می شود . پزشک یا پرستار شما می توانند به شما کمک کند که این فرایند برای فرزندتان راحت تر بگذرد. امکان دارد نوجوانان بتوانند خودشان این تزریقات را انجام دهند.

دانشمندان هنوز تحقیقات زیادی در رابطه با اثر این دارو ها بر کودکان و تفاوتش با تاثیر آن بر بزرگسالان انجام نداده اند. اما تحقیقات کمی که انجام شده نشان داده که به درستی اثر بخش هستند و برای کودکان خطری ندارند.

پزشکان همچنین می توانند عوارض خاصی که مرتبط با MS هست را هم درمان کنند. این عوارض شامل اسپاسم ها و گرفتگی های عضلانی، خستگی یا افسردگی است.

این دارو ها مانند تمامی دارو ها دارای عوارض جانبی هستند. متداول ترین آن ها که حاوی اینترفرون هستند، عوارضی شبیه به سرماخوردگی دارند. از جمله تب، لرز، درد های عضلاتی و سردرد که کمی پس از تزریق این دارو ها شروع می شوند. پزشک کودکتان می تواند این عوارض جانبی را با دادن دوز کم و افزایش به مرور آن کمرنگ کند. همچنین دارو های دیگری وجود دارد که برخی از این عوارض را ندارد.

اصلی ترین عارضه ی جانبی داروی Copaxone قرمزی و ورم نقطه ای است که در آن به فرزندتان تزریق شده است. کمپرس سرد می تواند به این مشکلات کمک کند.

روش هایی برای کاهش عوارض MS

عوارضی مانند خستگی، گز گز کردن یا بی حسی، گرفتگی عضلات و افسردگی ممکن است تا یک هفته پس از حمله از بین نرود. اما درمان های زیادی وجود دارد تا بتوانید از شر آن ها راحت شوید. از جمله درمان فیزیکی و کاردرمانی، مشاوره و دارو ها کمک زیادی به درمان میکنند.

همچنین تمام عوارضی که فرزندتان تجربه می کند نتیجه ی این بیماری نیست. کودکانی که به بیماری MS مبتلا هستند هم به بیماری های دیگر کودکان دچار می شوند. تب یا عفونت ممکن است برای مدتی عوارض MS را بد تر کند اما معمولا بعد از کاهش تب یا کنترل عفونت، این عوارض بهتر می شوند.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم (28 نظر) (ویدئو) بازگشت باشکوه و پرسروصدای مهران مدیری به تلوزیون/ هم‌خوانی گوش‌نواز وشنیدنی آهنگ یلدایی با علی زندوکیلی به سبک سنتی (26 نظر) خلاقیت مشاغل: ترفند خنده‌دار و هوشمندانه اوستای سیمانکار برای گرم نگهداشتن بدنش هنگام کار کردن در هوای سرد با حلبی روغن+ ویدیو/ همه با هم هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (25 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) یارانه هر لیتر بنزین در ایران؛ 40 هزار تومان/ فعلا قرار نیست بنزین گران شود (19 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
بیوگرافی و علت فوت ژاله علو بازیگر سریال مختارنامه و صداپیشه پیشکسوت سیندرلا، اوشین، سفید برفی و... / روحش شاد
یادداشت‌های روزانه مسعود: آدم می‌ماند پس چه کسی این همه فیلترینگ را اعمال کرده است؟
افزایش 4 میلیونی برای کدام دسته از بازنشستگان اعمال می شود؟
خبر فوری/ فاجعه باورنکردنی در بیمارستان چشم پزشکی تهران/ 9 بیمار نابینا شدند/ آلودگی عمدی عامل نابینایی بیماران شد؟
معاون اول دولت شهید رئیسی: سخن گفتن از استعفای پزشکیان بازی در زمین دشمن است
طلاق همسر بشار اسد و مسدود شدن اموالش؟/ حقیقت پشت ماجرا را بخوانید
حمله گازانبری سازندگی به وزیر ارتباطات: فقط تو اراده برای رفع فیلترینگ را نداری!
13 دلیل روشن شدن چراغ چک ماشین + راهکارهایی که باید بعد از روشن شدن چراغ انجام دهید
یونس محمود با خنده‌ای که عربستان را به آتش کشید / واکنش تهدیدآمیز عربستانی ها به این تمسخر چه بود؟
15 نکته طلایی در خصوص ثبت‌نام خودرو در طرح پیش‌فروش ایران‌خودرو که باید بدانید
ختم قرآن / تلاوت قرآن کریم؛ حزب 27- آیات 36 تا 73 سوره انعام + معنی و تفسیر آیات
مروری بر آهنگ های نوستالژیک فیلم و سریال های قدیمی/ هزاردستان، خانه به دوش، پایتخت، بزنگاه و...
قالیباف: ما بدون شک قابلیت دفاع و جنگیدن داریم
مقایسه خلاصه و مفید گوشی‌های میان رده سامسونگ / بخش سوم: مقایسه سه گزینه محبوب A14 ، A34 و A54 +ویدیو
20 تا از بهترین انیمیشن های کریسمسی دنیا + IMBD / از کارتون های جدید، "کلاوس" تا کلاسیک "گوزن بینی قرمز"
منتخب روز   
تصویر دیده نشده از نوه‌های دوقلوی استاد محمدرضا شجریان/ سام و سپهر مثل سیبی که از وسط نصف شدن نوستالژی روز/ پذیرایی ویژه زیزیگولو از دوستاش/ خونه پر شده از زیزگولوهای رنگارنک😍/ فقط آسی پولیکا گفتن مرم سعادت نگاهی به گریم سنگین و وحشتناک محبوب ترین بازیگران زن ایرانی؛ نعیمه نظام دوست، مریم سعادت، آزاده صمدی، آزیتا حاجیان, لیلا اوتادی، لیلا حاتمی و... عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور حمید گودرزی و الناز شاکردوست بازیگران اولین سریال شبکه خانگی «قلب یخی» بعد از 14 سال در 47 سالگی و 40 سالگی (عکس) نگاهی به خودروی 6 چرخ غول‌آسای محمدرضا گلزار با رنگ سفارشی نئون متالیک؛ آفرود سوار حرفه‌ای با استایل بی‌نظیر! قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371 (ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای غافلگیرکننده آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید انگشتر فیروزه‌ای رهبر معظم انقلاب، یادگاری ماندگار برای پسر شهید سیدحسن نصرالله+ویدیو (ویدئو) محاله این ویدئو از علی ضیا و مادرش رو ببینی و اشک تو چشمات جمع نشه/ امروز، همه آرزوم این بود که مامانمو ببینم آلبوم امروز/ حضور بازیگران در جشن یلدای مدرسه دخترانشان با استایل یلدایی/ یکتا ناصر، آرزو افشار و همسر مهران غفوریان شباهت حیرت‌انگیز و باورنکردنی بهنوش بختیاری و خواهرش در استایل قاجاری یلدایی/ به نظرتون کدوم بهنوشه؛ کدوم بهناز؟🤔