ساعدنیوز
ساعدنیوز

علل اصلی طلاق در دوران میانسالی و راه های پیشگیری از آن

  شنبه، 23 بهمن 1400   زمان مطالعه 11 دقیقه
علل اصلی طلاق در دوران میانسالی و راه های پیشگیری از آن
اگرچه انتظار می‌رود که با گذشت سال‌ها از زندگی مشترک، زوجین به درک متقابل و تفاهم نسبی برسند ولی بارها مشاهده می‌شود که مقایسه و انتظارات زیاده از حد توسط یکی از طرفین و یا گاهی هر دو طرف باعث می‌شود این زوج‌های میانسال درصدد طلاق و جدایی برآیند. در این بخش به بررسی طلاق در میانسالی خواهیم پرداخت ما را در ساعدنیوز همراهی فرمائید.

طلاق در میانسالی

زن و مرد در اوایل جوانی، ۲۰سالگی یا شاید حتی ۳۰سالگی، تصمیم می گیرند ازدواج کنند. آنها تحصیلات تکمیلی را می گذرانند، شغلی را که می خواهند پیدا می کنند، بچه دار می شوند و پس از سال ها ناگهان یکی از این دو نفر احساس می کند که این زندگی آن چیزی نیست که می خواهد.

چه چیزی باعث می شود فرد تصمیم بگیرد خانواده ای خوب، قوی و موفق را از بین ببرد که سال ها برای رساندنش به این جایگاه تلاش کرده اند؟

خب انتظارات ما در طول زمان تغییر کرده اند. اکنون زوج ها چنین سؤالاتی را از خودشان می پرسند:

  • این ازدواج باعث خوشحالی من می شود؟
  • آیا ازدواج من به شکوفایی ام کمک می کند؟

اگر هم پاسخ منفی باشد، ممکن است طلاق برایشان راه حلی قابل قبول تلقی شود.

علت طلاق در میانسالی ممکن است هر چیزی باشد، از جمله:

  1. خیانت
  2. کنارنیامدن با تغییرات عادی زندگی مانند یائسگی
  3. خروج بچه ها از خانه
  4. بازنشستگی

همه اینها ممکن است برای خانواده ها اتفاق بیفتند و شاید تمایل یکی از این دو نفر به ادامه زندگی مشترک را از بین ببرند. این مسائل عادی که در میان سالی اتفاق می افتند می توانند باعث شوند فرد در زندگی خود تجدیدنظر کند.

شاید مسئولیت های تربیت فرزندان در حال کاهش باشند و فرد تصمیم بگیرد زندگی اش را تغییر بدهد و بخواهد مستقل تر باشد. وقتی بچه ها بزرگ و از خانواده جدا می شوند، چسبی که بسیاری از زوج ها را کنار هم نگه داشته است هم از بین می رود. در ضمن چون بیشتر زنان کار می کنند و از نظر مالی مستقل می شوند، الزامات مالی کمتری هم برای با هم ماندن وجود دارند.

طلاق در میانسالی

آمار طلاق در میانسالی

در سال های گذشته پدیده طلاق در دوران میانسالی تا این حد رواج نداشت، اما اکنون حسابی همه گیر شده است. اکنون که در حال خواندن این مقاله هستید، احتمالا خودتان یا اطرافیانتان در حال تجربه این موضوع هستید. یا ازدواج بلندمدت شما در حال فروپاشی است یا شاید یکی از دوستان یا همکارانتان اعتراف کرده که ازدواجش با مشکل مواجه شده است یا شاید پدر و مادر خودتان در این شرایط قرار دارند.

اگر خودتان در این شرایط هستید و پس از چندین سال زندگی مشترک، همسرتان خواسته از هم جدا شوید، احتمالا احساساتی دارید که حتی نمی توانید توصیفشان کنید. به احتمال زیاد شوکه هستید و مدام به این فکر می کنید که چگونه به عنوان فردی مطلقه و میانسال به زندگی تان ادامه بدهید.

می دانم این حرف چندان تسلی بخش نیست، اما شما تنها نیستید. بر اساس تحقیقات اخیر، نرخ طلاق برای بزرگ سالان ۵۰ساله و بالاتر در ۲۵ سال گذشته دو برابر شده است. می توانیم بگوییم که این اتفاق یک سونامی اجتماعی است. این اعداد حیرت انگیز و ویرانگر هستند و نشان می دهند نه تنها ازدواج های اول شکست می خورند، بلکه احتمال وقوع طلاق در ازدواج های دوم و سوم نیز بیشتر شده است.

آمار طلاق در میانسالی

دلایل طلاق در میانسالی

زوج های میانسال که برای طلاق راهی دادگاه خانواده می شوند، همان زوج های دیروزی هستند که خود را ملزم به حفظ رابطه شان کرده بودند.

سوختن و ساختن بخاطر بچه ها

تاخیر این جدایی ها در بسیاری از مواقع به خاطر فرهنگ نادرست ما ناشی از وجود فرزندان است. گاهی یکی از طرفین به این نتیجه می رسد که این زندگی زناشویی را دوست ندارد و می خواهد از این زندگی بیرون بیاید. زمانی که این امر را با کسی یا اعضای خانواده اش مطرح می کند، آنها عموما این جمله را می گویند «به خاطر بچه ات بساز». این افراد به خاطر فرزندان شان از هم جدا نمی شوند و فرزند را در یک خانواده پر تنش نگه می دارند، فقط به خاطر حرف اطرافیان، با این شیوه این زندگی را تحمل می کنند. اما وقتی بچه ها به از آب و گل در می آیند، تصمیم به جدایی می گیرند چرا که با خود فکر می کنند دیگر فرزندان شان آسیب های دوره کودکی را نخواهند دید و حالا می توانند بهترین تصمیم را بگیرند. زوج های میانسال که برای طلاق راهی دادگاه خانواده می شوند، همان زوج های دیروزی ای هستند که خود را ملزم به حفظ رابطه شان کرده بودند.

اختلاف فکری زن وشوهر

گاهی زن ومرد به مروز زمان به دلیل تعاملات اجتماعی سطح فکر و نگرشش شان تغییر می کند. اختلاف فکری بین نگرش زوجین باعث می شود که طرفین احساس کنند همدیگر را درک نمی کنند . خصوصا فردی که رشد اجتماعی، فکری و افق دید گسترده تری پیدا کرده و اینجاست که احساس می کند همراه و همسرش گزینه مناسبی نیست و در نهایت تصمیم می گیرد در این انتخاب تجدید نظر کند.

فقدان آموزش های لازم

گاهی بزرگان علاوه بر اینکه خودشان تمایل به طلاق پیدا می کنند، یادشان می روند به فرزندان شان آموزش دهند، زندگی مشترک و ازدواج کردن شرایط و ضوابط خاص خودش را دارد. به بیان دیگر که بدون آن توانایی ازدواج صورت بگیرد، منتهی به آسیب می شود. دو طرف در ابتدا همدیگر را تحمل می کنند به خاطر اینکه فکر می کنند به یکدیگر تعلق خاطر دارند، در یا اجباری احساس می کنند و مجبورند ادامه دهند و راه گریزی دیگر وجود ندارد. به تدریج دوست داشتن های زندگی خرج نداشته ها می شود این فرآیند به جایی می رسد که سپرده حساب دوست داشتن خالی می شود و بعد از این دوره فرد از رابطه احساس خستگی و انزجار می کند. وقتی این احساس انزجار به وجود می آید که سالیان سال از زندگی مشترک گذشته و تنها در شرایطی که فرد احساس می کند توانایی لازم را برای جدا شدن دارد تصمیم می گیرد از این زندگی بیرون بیاید که شاید در آن زمان یک خانم یا آقای ۵۰ ساله باشد ولی تفاوتی ندارد چرا که این فرد آنقدر خسته است که تحمل ماندن در زندگی مشترک را ندارد.

عادی شدن طلاق

روزگارانی نه چندان دور چیزی به نام جدایی از همسر به هیچ وجه مرسوم نبود و زن باید با پیراهن سفید به خانه بخت می رفت و با کفن سفید هم از آنجا خارج می شد. اما امروزه آمار طلاق افزایش یافته و به همین دلیل قبح طلاق هم برای خانواده ها ریخته است، متاسفانه امروزه در هر فامیلی تعدادی دختر و پسر طلاق گرفته دیده می شوند و این یعنی این که باید هر روز شاهد افزایش این رخداد تلخ در زندگی زوج ها باشیم.

تأثیر طلاق میانسالی روی زنان چیست؟

زنانی که در میانسالی طلاق می گیرند تقریبا همه چیز زندگی شان تغییر می کند، به خصوص اگر مادری خانه دار و بدون شغل باشند، طلاق می تواند از نظر مالی فاجعه بار باشد. آمار نشان می دهد زنان پس از طلاق از نظر مالی اوضاع بدتری دارند و مردان پس از یک مرحله سازگاری پس از طلاق، وضعیت بهتری دارند.

یکی از دلایلی که طلاق برای زنان در میانسالی را چالش برانگیزتر می کند، اغلب نداشتن شغلی برای ادامه دادن زندگی و درنتیجه نداشتن استقلال مالی است. مردان هنوز هم در حین و بعد از طلاق هر روز به محل کاری می روند که بخش عمده ای از هویت آنهاست. آنها همچنان همان فعالیت های بعد از کار را مانند قبل انجام می دهند و به احتمال زیاد ارتباطات اجتماعی شان مختل نمی شود.

از سوی دیگر، زنان مجبورند شغلی برای گذران زندگی خود پیدا کنند و اگر مدتی طولانی از فضای کار دور بوده باشند، مجبورند دوباره آموزش ببینند. به علاوه زنان مسئولیت بیشتری در قبال بچه ها احساس می کنند که این خود می تواند به معنی مراقبت اضافی از کودک و زمان و درآمد کمتر باشد.

تأثیر طلاق میانسالی روی زنان

تأثیر طلاق میانسالی روی مردان چیست؟

اغلب مردان دچار «بحران میانسالی» می شوند و نگران پیرشدن هستند و احساس می کنند زندگی در حال سبقت گرفتن از آنهاست. آنها حاضرند زندگی چندین و چندساله شان را تمام کنند تا چیزی را بازیابند که فکر می کنند گم کرده اند. علاوه بر این، مردان میانسال مطلقه معمولا برای بسیاری از زنان که دنبال کسی هستند تا از نظر مالی آنها را حمایت کند شکاری عالی محسوب می شوند. مردان میانسال در بیشتر موارد با کسی ازدواج می کنند که از نظر سنی به فرزندانشان نزدیک تر هستند تا به خودشان.

تأثیر طلاق میانسالی روی مردان

روش های پیشگیری از طلاق میانسالی

روش‌های پیشگیری از طلاق میانسالی

  • به یاد بیاورید چه چیزی باعث شد عاشق همسرتان شوید: وقتی سال های طولانی با کسی زندگی می کنید، ممکن است ویژگی های خوب او را از یاد ببرید و در عوض روی تمام کارهای آزاردهنده یا ناامیدکننده او تمرکز کنید. به این فکر کنید که اولین بار چه چیزی در وجود یکدیگر دیدید که عاشق هم شدید. یادآوری اینکه آن شخص چه کسی بوده و چه احساسی در شما ایجاد کرده می تواند به برانگیختن مجدد میل و هیجان در وجود شما کمک کند.

  • همیشه درباره همسرتان کنجکاو باشید: دکتر هارویل هندریکس، نویسنده و زوج درمانگر، می گوید: «وقتی برای اولین بار عاشق شخصی می شوید، درباره اینکه چه دغدغه هایی دارد، چه چیزهایی برایش مهم هستند و چه خط قرمزهایی دارد کنجکاو هستید، اما زوج هایی که مدت طولانی در کنار هم هستند، ممکن است اهمیت دادن به یکدیگر را فراموش کنند.» وقتی شریک زندگی تان با شما صحبت می کند، به جای اینکه فکر کنید چه زمانی حرف هایش تمام می شود، تمام حواستان را به او بدهید و شنونده ای خوب باشید. وقتی شما تمام توجه خود را به همسرتان می دهید، احساس ارزشمندی می کند و این باعث تقویت پیوند شما می شود.
  • برای چیزهای جدید برنامه ریزی کنید: رابطه طولانی می تواند به معنی سال ها تجربه مشترک باشد که شما را به هم نزدیک تر کرده است، اما این خطر نیز وجود دارد که ناگهان به بن بست برسید. اگر همیشه با دوستان تکراری قرار می گذارید یا سال هاست برای تفریح به مکان های تکراری می روید، تغییر اوضاع می تواند رابطه شما را بهبود بخشد. شاید تعجب کنید؛ تحقیقاتی وجود دارند که نشان می دهند تجربه ای جدید می تواند به بهبود رابطه دو نفر کمک کند. وقتی عاشق می شوید، افکار و هیجان های مداوم درباره این فرد می تواند مغز شما را با دوپامین و نوراپی نفرین پر کند، اینها همان مواد شیمیایی مغز هستند که هنگام امتحان کردن فعالیت های جدید ترشح می شوند.

  • اگر از نظر جنسی از رابطه تان راضی نیستید، درباره آن صحبت کنید: اگر یکی از طرفین به اندازه دیگری به رابطه جنسی علاقه مند نیست، اگر احساس می کنید میل شما با خواسته های او مطابقت ندارد یا اگر در رابطه جنسی به اندازه همسرتان احساس رضایت نمی کنید، حتما در این باره با هم صحبت کنید. بیایید قبول کنیم که ازدواج بدون رابطه جنسی راضی کننده خیلی زود به انتها خواهد رسید.

آیا طلاق در میانسالی از همه جهت بد است؟

با وجود همه مواردی که در بالا گفته شد، اما در روابط بین انسان ها هیچ چیز مطلقی وجود ندارد. طلاق، از برخی افراد انسان های شادتری می سازد. آنها سال ها صبر کرده اند تا بچه ها مستقل شوند و حالا می خواهند در عین اینکه دوست خوبی برای همسر سابق خود می مانند اما در چند دهه باقی مانده از عمرشان راحت تر و شادتر زندگی کنند. این افراد ممکن است بتوانند علایق و روابط جدیدتری در طول مسیر پیدا کنند و احساس ارزش و احترام بیشتری داشته باشند. احساس آزادی، قدرت تصمیم گیری و خوش بینی نسبت به آینده منافعی است که می تواند از ختم یک رابطه سمی به دست آید.

تمامی منافع فوق بدین معنی نیست که طلاق در میانسالی تاثیری بر سلامت چنین فردی نخواهد داشت. به هر حال، طلاق برای هر کسی و در هر شرایطی یک حادثه استرس زاست. گاهی می توان با کاهش توقعات، یادگیری مهارت های ارتباط با همسر، صرف زمان بیشتر با همسر و داشتن لحظات شاد بیشتر از تمام شدن یک رابطه جلوگیری کرد.

پیشگیری همواره بهترین راه است. برای جلوگیری از بروز این مشکل در میانسالی، بهتر است از همان ابتدای جوانی زوجین با شناخت بهتر یکدیگر را انتخاب کنند و در طول زندگی از انباشت مشکلات و سرکوب نارضایتی ها خودداری کنند.

سخن پایانی

اگر در شرف طلاق میانسالی قرار دارید و نمی توانید برای تغییر اوضاع کاری بکنید، بهتر است از مشاور کمک بگیرید. با این کار می توانید این روزهای سخت را با آرامش بیشتری پشت سر بگذارید و زندگی ای را بسازید که آرزویش را دارید و سزاوار آن هستید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (129 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (83 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (81 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (76 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (76 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (63 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (46 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (42 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (36 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (36 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (34 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (34 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (32 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (32 نظر) لیلا اوتادی: من ترک هستم، منتها نه تُرک تبریز و اردبیل؛ ترک قشقاییِ شیراز هستم+ویدیو (31 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
متن دعای اسم اعظم برای اجابت خواسته
هاشم نژاد:امیدوارم در مرحله ی بعدی ضعف ها را رفع کرده و تیم بی نقص باشیم.
شجاع خلیل زاده به بیرانوند: نباید این کار را می‌کردی!
اسکوچیچ: بدترین تراکتور پنج ماه اخیر را دیدیم!/اشتباهات فردی زیادی داشتیم
مجری دهه شصت بستری شد؛ گزارشگر محبوب فوتبال روی تخت بیمارستان+عکس
لیگ قهرمانان آسیا2| پیروزی شباب الاهلی در شب گلزنی سردار آزمون
چهره‌های طلایی سال 2024 دنیای فوتبال مشخص شدند!
حال صنعت خودرو خوب می‌شود؟/ خودروسازان دست به کار شدند
عراقچی: ایران حق دارد به اسرائیل پاسخ دهد اما تحولات منطقه را هم در نظر می‌گیرد
ترکیه: سامانه‌های اس-400 آماده استقرار هستند
پسر میرسلیم چه فرقی با دیگر پسران و دختران ایرانی دارد؟ / راز حساسیت روحیه آقازاده چیست؟
راز زنانی که در 50 سالگی چهره 25 ساله دارند
هشدار مهم! مراقب پنجاه دلاری های تقلبی باشید
قالیباف: در قانون عفاف و حجاب، گشت ارشاد نیست /جریمه دفعات اول و دوم کشف حجاب، چگونه است؟
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 8 آذر 1403
منتخب روز   
متن دعای اسم اعظم برای اجابت خواسته عربستان: امیدواریم توافق به حفظ حاکمیت و امنیت لبنان بیانجامد عجیب‌ترین ترفند ایرانیان برای شکست سپاه قدرتمند مصر فقط با لشکری از گربه‌ها پرونده دالان زنگزور با رزمایش مشترک ایران و آذربایجان بسته شد؟ زیباترین امکان تهران در پاییز/ جون میده واسه گرفتن عکس‌های هنری👌 مفاخر ورزشی ایران/ احمدرضا عابدزاده، عقاب آسیا، از تولد تا بیماری تا رستوران داری و مدرسه فوتبال در آمریکا (ویدئو) تعطیلات فوق لاکچری و رمانتیک بهنوش بختیاری، بازیگر جوکر بانوان در کلبه جنگلی لوکسِ جکوزی دار/ این امکانات واسه خود خارجیام قفله! لحظه قاپیدن گوشی آیفون 13 زن جوان در محله نازی آباد چرا قانون حجاب و عفاف تعلیق شد؟ رابعه اسکویی: پشیمانم؛ اگر می دانستم اعدامم نمی کنند زودتر به ایران می آمدم/ باید جنازه‌ام به ایران می‌آمد نبرد سخت بازیگران زن و مرد ایرانی در لبنان/ الناز حبیبی، علیرام نورایی، لیندا کیانی، لادن مستوفی: سختی های زیادی رو تحمل می کنیم!+فیلم کلیپ سخنان پر مهر و محبت مقام معظم رهبری در مورد بانوان بد حجاب