علت عبور صدا از پنجره دوجداره
عبور صدا از پنجره دوجداره
در دنیای امروز استفاده از پنجره دوجداره برای جلوگیری از ورود آلودگی صوتی به محیط داخل ساختمان یکی از ضروریترین مسائل در صنعت ساختمان سازی محسوب میشود. میزان صداگیری پنجره دوجداره استاندارد بسیار بالاتر از پنجرههای تک جداره و معمولی است. تکنولوژی به کار رفته در تولید، تا حدود زیادی مانع از عبور صدا از پنجره دوجداره میشود. در واقع، این پنجره از خروج صدای داخل منزل به بیرون و از ورود صدای بیرون به داخل جلوگیری مینماید. بنابراین به ایجاد آرامش و سکوت بیشتر و همچنین افزایش حریم خصوصی در منزل کمک میکند.
با این با این وجود، برخی از افراد، از مشکل عبور صدا از پنجره دوجداره گلایه میکنند. در این مقاله به این مطلب میپردازیم که چه علتهایی برای این مشکل وجود دارد؟ چرا از پنجره دو جداره صدا میآید؟ همچنین راه حلهای مناسب برای حل این مشکل ذکر میشود. در ادامه نیز در باره میزان صداگیری پنجره دوجداره و عوامل موثر بر آن، مطالبی ارائه شده است.
چرا از پنجره دوجداره صدا میاد
تکنولوژی ساخت پنجره دوجداره باید به گونهای باشد که کمترین میزان صدا را از خود عبور دهد. در واقع یکی از اصلیترین اهداف خرید این پنجره، خاصیت عایق صوتی آن است. اما، متاسفانه گاهی اوقات ممکن است شرکتهای تولید کننده نامعتبر با عدم رعایت استانداردهای لازم، مشکلاتی را برای مصرف کنندگان ایجاد مینمایند. از جمله شرکت ها و برندهای معتبر در این زمینه میتوان به هافمن، پنجره آسمان، وینتک و ویستابست اشاره کرد. گاهی اوقات نیز پنجره کاملا استاندارد و باکیفیت میباشد، اما به دلیل عدم نصب صحیح و اصولی دچار مشکل شده است.
برای رفع مشکل عبور صدا از پنجره دوجداره باید ابتدا بررسی کنید که چرا از پنجره دوجداره صدا میاد؟ این مشکل ممکن است به دلایل مختلف اتفاق بیفتد:
رگلاژ نبودن و عدم تنظیم لولای پنجرهها
مرغوب نبودن یراقآلات
استفاده از شیشه دوجداره نامناسب و بی کیفیت
عدم رعایت فاصله مناسب میان دو جداره شیشه و نبود گاز آرگون کافی میان آنها
اندازه گیری نادرست شیشه
ضخامت شیشه دوجداره
تزریق نکردن فوم پلی اورتان
بی کیفیت بودن پروفیل مورد استفاده برای ساخت چهارچوب پنجره دوجداره
عدم رعایت استانداردهای لازم در هنگام ساخت پنجره
روشهای رفع عبور صدا از پنجره دوجداره
پس از اینکه دلیل عبور صدا از پنجره دوجداره مشخص شد، باید با روش مناسب اقدام به رفع این مشکل کرد. اگر هنگام بسته بودن پنجره، لنگه پنجره به خوبی در جای خود قرار نمیگیرد، یعنی لولای پنجره رگلاژ نیست. در این حالت، بین لنگه پنجره و پروفیل، فضای خالی باقی میماند که امکان عبور صدا از پنجره دو جداره را فراهم میکند. کافی است با کمک آچار مخصوص لولا را تنظیم نمایید. این کار تا حدود زیادی مشکل را حل میکند.
اگر در پنجره دوجداره شما، از لولای ساده استفاده شده است که قابل تنظیم و رگلاژ نیست، باید آن را با لولای قابل تنظیم، تعویض کنید. اما گاهی اوقات، امکان تعویض لولا وجود ندارد و در ساخت پنجره از لولایی بیکیفیت و نامرغوب استفاده شده است. در این حالت، برای رفع عبور صدا از پنجره دوجداره باید به طور کامل پنجره را تعویض نمود. به طور کلی، استفاده از یراق آلات نامرغوب باعث عبور صدا از پنجره دوجداره میگردد.
گاهی اوقات نیز علت اینکه از پنجره دوجداره صدا میآید، استفاده از شیشه نامرغوب و بی کیفیت است. بیشترین سطح پنجره از شیشه تشکیل شده است، در نتیجه، اگر شیشه کیفیت کافی نداشته باشد به راحتی صدا را از خود عبور میدهد. بنابراین، برای حل این مشکل، باید شیشه قدیمی را با شیشه استاندارد و مرغوب تعویض نمود. گاز آرگون موجود در میان دوجداره، از اصلیترین عوامل ایجاد خاصیت عایق صوتی بالا در این نوع از پنجره است. ممکن است در هنگام نصب و مونتاژ گاز آرگون تخلیه شده باشد. بنابراین با تنظیم گاز درون شیشه میتوان عایق بندی صوتی پنجره را افزایش داد و مشکل عبور صدا از پنجره دوجداره را رفع کرد.
شیشه باید به طور صحیح اندازه گیری و برش خورده شده باشد. گاهی اوقات ممکن است در اطراف شیشه فضای خالی باقی مانده باشد که اجازه عبور صدا از پنجره دوجداره را میدهد. در این حالت باید شیشه را تعویض نمود. نکته بسیار مهم دیگر در روشهای رفع عبور صدا از پنجره دوجداره، انتخاب شیشه با ضخامت مناسب است. شیشههای ضخیمتر صدای کمتری را از خود عبور میدهند. در مناطقی که میزان سر و صدای اطراف بسیار زیاد است؛ مانند اطراف اتوبانها و مدارس، باید از شیشههایی با ضخامت بالای 6 میلی متر استفاده نمود.
گاهی اوقات متاسفانه ممکن است، مشکلات فراتر باشد و علت عبور صدا از پنجره دوجداره، استفاده از مواد اولیه بی کیفیت به خصوص پروفیل نامرغوب در ساخت چارچوب آنها و یا عدم رعایت استانداردهای لازم در هنگام ساخت پنجره باشد. در این حالت تنها راه حل تعویض کاملا پنجره میباشد.
میزان صداگیری پنجره دوجداره
میزان صداگیری پنجره دوجداره یکی از مهمترین سوالاتی است که برای افراد در هنگام خرید ایجاد میشود. یکی از اصلیترین دلایل انتخاب پنجره دوجداره، خاصیت عایق صوتی آن است. این پنجره علاوه بر اینکه تا حدود زیادی از ورود صدای خارجی به داخل منزل جلوگیری میکند و آرامش را برای ساکنین به ارمغان میآورد. مانع از خروج صدای داخلی منزل به بیرون میشود و به حفظ بیشتر حریم خصوصی کمک مینماید. اما نباید انتظار داشته باشید که این پنجرهها به طور 100 درصد، از عبور صدا جلوگیری نمایند.
به طور کلی، گفته میشود که میزان صداگیری پنجره دوجداره، حدود 20 تا 40 دسی بل است. در واقع، صدا در هنگام عبور از پنجره دوجداره، 20 تا 40 دسی بل کاهش مییابد. اما باید توجه داشته بشید که میزان عایق صوتی پنجره به فاکتورهای مختلفی چون کیفیت پروفیل پنجره، کیفیت شیشه دوجداره، ضخامت شیشهها ، فاصله بین آنها، نوع گاز موجود در بین شیشه، کیفیت ساخت پنجره، کیفیت یراق آلات به کار رفته در ساخت پنجره و ... بستگی دارد.
برای مثال، میزان صداگیری پنجره دوجداره یو پی وی سی بیشتر از پنجره آلومینیومی است. ضخامت شیشه نیز در میزان عبور صدا از پنجره دوجداره تاثیر دارد. هر چه شیشه ضخامت بیشتری داشته باشد، خاصیت عایق صوتی آن بیشتر است. در صورتی که ساختمان شما در منطقه پر سر و صدا قرار دارد، بهتر است از شیشههای 6 میل استفاده نمایید. در میان دو جداره شیشه ممکن هوا، گاز آرگون، گاز کریپتون و یا گاز زئون باشد. هوا عایق بندی کمی در برابر صدا دارد.
گاز آرگون به دلیل اینکه چگالی بیشتری نسبت به هوا دارد، میزان صداگیری پنجره دوجداره را افزایش میدهد. میزان عایق صوتی پنجرههایی با گاز آرگون قابل قبول است. گاز کریپتون و گاز آرگون نسبت به آرگون چگالی بیشتری داشته و خاصیت عایق صوتی بالاتری را ارائه میدهند. اما به دلیل اینکه قیمت گرانتری نسبت به آرگون دارند؛ در موارد خاص استفاده میشوند.
پنجره آسمان یکی از معتبرترین تولیدکنندگان و عرضه کنندگان در و پنجره دوجداره است. این شرکت از به روزترین تکنولوژی و باکیفیتترین متریال برای ساخت در و پنجره استفاده مینمایند تا میزان عبور صدا از پنجره دوجداره به حداقل میزان کاهش یابد. برای مشاهده انواع مختلف محصولات باکیفیت این شرکت میتوانید از سایت رسمی پنجره آسمان بازدید نمایید.