هنگ کردن گوشی به شکل های مختلف خود را نشان می دهد. گاهی اوقات ممکن است یک صفحه روی صفحه نمایش گوشی ثابت بماند و هیچ برنامه ای باز نشد، گاهی اوقات ممکن است صفحه گوشی خاموش شود و بعد از دقایقی به صورت خودکار روشن شود. در کل اختلال در روند معمولی گوشی بسیار آزار دهنده است و در شرایطی می تواند به یک مشکل بزرگ تبدیل شود. در این مقاله به بررسی اصلی ترین دلایل هنگ کردن گوشی و همچنین مواردی که منجر به این مسئله می شوند می پردازیم.
کند شدن عملکرد گوشی، اصلی ترین نشانه ای است که زمینه ی هنگ کردن موبایل در زمان های مختلف را فراهم می کند. این کند شدن می تواند به هر شکلی باشد. به طور مثال ممکن است با گوشی همراه خود یک شماره را بگیرید و صدای بوق آزاد را بشنوید اما صفحه گوشی اثری از تماس گرفته شده را نشان نمی دهد. ممکن است برایتان پیش آمده باشد که گوشیتان زنگ میخورد اما زمانی که می خواهید تماستان را جواب بدهید، هیچ علامت تماسی روی گوشی دیده نمی شود. در صورتی که صدای زنگ در حال پخش شدن است و در نهایت بعد از چند ثانیه صفحه نمایش روشن می شود و می توانید به تماس پاسخ بدهید. معمولا مشکلات این چنینی خود به اندازه کافی آزار دهنده هستند اما مسئله اینجاست که هنگ کردن گوشی به این موارد محدود نمی شود و قطعا در صورتی که نتوانید عوامل را شناسایی و رفع کنید، این مشکلات به شکل های جدید خود را نشان خواهند دارد. در ادامه به بررسی 3 مورد از رایج ترین مواردی که باعث هنگ کردن گوشی می شوند می پردازیم.
از دلایل هنگ کردن گوشی آیفون و سامسونگ می توان به پر شدن حافظه داخلی اشاره کرد. اگر از حافظه جانبی و کارت حافظه هم استفاده می کنید باز هم باید فضای حافظه ی داخلی را کمی تخلیه کنید. شاید زمانی که حافظه داخلی گوشی را پر می کنید همان ابتدا شاهد هنگ کردن گوشی نباشید اما به مرور سرعت گوشی کاهش پیدا میکند و بعد از مدتی موبایتان هنگ می کند. پیشنهاد می شود برنامه های نصب شده روی گوشی را به کارت حافظه انتقال بدهید.
حافظه رم گوشی (RAM) از مهم ترین گزینه هایی است که به صورت مستقیم روی سرعت گوشی تاثیر دارد. در اصل سرعت گوشی کاملا وابسته به میزان حافظه رم است. هر چقدر حافظه رم گوشی بیشتر باشد، شما می توانید برنامه های بیشتری باز کنید.
اما در صورتی که با اپلکیشن های در حال اجرا، حافظه ی رم را پر کنید، گوشی هنگ می کند و اختلالات مختلفی در روند عملکرد موبایل به وجود می آید. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی می توانید حافظه پنهان برنامه های مختلف را خالی کنید. برای انجام این کار باید به تنظیمات گوشی بروید و از قسمت برنامه ها، تک تک برنامه ها را انتخاب کنید و گزینه Clear Cash را انتخاب کنید. البته اپلیکیشن های متعددی وجود دارد که این کار را انجام یم دهند.
سومین و مهم ترین عامل هنگ کردن گوشی، ویروسی شدن محتویات موبایل و یا خود کارت حافظه است. ویروسی شدن گوشی موبایل می تواند توسط یک فایل آلوده انجام شده باشد. به هر حال پیشنهاد می شود یک آنتی ویروس مناسب برای گوشی خود نصب کنید و از سلامت سخت افزار گوشی مطمئن شوید. موارد دیگر مانند گرم شدن باتری گوشی، استفاده از اپلیکیشن های غیر استاندارد و همچنین استفاده طولانی مدت از اینترنت گوشی، روی سرعت گوشی تاثیر می گذارد.
در زمان هایی که گوشی موبایل به شدت هنگ می کند و به هیچ روشی نمی توان عملکرد آن را به حالت نرمال برگرداند، باید گوشی را خاموش روشن کنید اما در صورتی که کلید پاور هم هیچ عملکردی ندارد، باید باتری گوشی را جدا کنید. از آنجایی که این روش تنها برای گوشی هایی کاربرد دارند که باتریشان جابجا می شود، پس درمورد گوشی های دیگر نمیتوان از این راه حل استفاده کرد. به همین دلیل برای خاموش کردن این مدل از گوشی ها می توانید دکمه پاور به همراه دکمه های ولوم را نگه دارید تا آیکون برند گوشی روی صفحه نمایش ظاهر شود. البته توجه داشته باشید که ممکن است این روش برای گوشی های مختلف، نتیجه های متفاوتی را ارائه دهد. به همین دلیل در صورتی که نسخه پشتیبان از گوشی خود تهیه نکرده اید، قبل از خاموش کردن گوشی هنگ کرده با این روش، ابتدا با یک جستجو نتیجه نگه داشتن دکمه ولوم و پاور را برای مدل گوشی خودتان پیدا کنید.
معمولا میزان هنگ کردن گوشی آیفون نسبت به گوشی های ساموسنگ و هواوی خیلی کمتر است زیرا سیستم عامل آیفون بسیار سبک تر است و خیلی ساده تر اجرا می شود. در صورتی که قسمت نسبتا زیادی از فضای گوشی توسط سیستم عامل اندروید اشغال می شود. به همین دلیل ممکن است هنگ کردن گوشی سامسونگ j7 و گوشی های هواوی بیشتر گزارش شود. در مورد هنگ کردن گوشی سامسونگ a5 و گوشی های هم رده مانند a7 یک نکته اساسی وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
بنابراین نکته مهمی که در مورد گوشی های سامسونگ و هواوی وجود دارد همین گزینه است! کاربران بدون در نظر گرفتن توان CPU گوشی و میزان رم و حافظه داخلی کارهای عجیبی انجام می دهند! به طور مثال نصب و اجرای برنامه های سنگین، به صورت همزمان از مواردی است که به شدت باعث کاهش سرعت گوشی می شود. به خصوص در صورتی که قاب گوشی شما استاندارد نباشد و باتری بیش از حد گرم شود این مشکل رخ خواهد داد. از آنجایی که گوشی های قدیمی تر سامسونگ و هواوی سخت افزار خیلی قوی ندارند، نصب چند برنامه سنگین و اجرای آن توان گوشی را زیر سوال می برد! پیشنهاد می شود برای جلوگیری از هنگ کردن گوشی های سامسونگ و هواوی که سخت افزار ضعیفی دارند، حواستان به توقعاتی که از گوشی موبایل خود دارید باشد. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.