دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / بارداری و زایمان / زمان بارداری /

علت ویار به ترشیجات در بارداری 

پنجشنبه، 31 فروردین 1402
علت تمایل به خوردن ترشیجات در بارداری میتواند بسته به ویار بارداری مادر باشد و یا حتی میتواند مربوط به تامین نیاز های بدن مادر باشد . در ادامه این مطلب از ساعد نیوز همراه ما باشید.

شما باردار هستید و ناگهان هوس یک غذا یا خوراکی خاصی می کنید، آن هم به مقدار زیاد، اما هنگام خوردن آن، فقط مقدار کمی از آن را میل می کنید. به این اتفاق ویار بارداری می گویند.

ویار حاملگی از چه زمانی شروع می شود؟

برای اکثر زنان، هوس ها در سه ماهه اول بارداری شروع می شوند، در طول سه ماهه دوم اوج می گیرند و در سه ماهه سوم کاهش می یابند. فقط تعداد کمی از هوس ها پس از زایمان ادامه دارد. ویار بارداری همواره در حال تغییر است. بسیاری از خانم ها یک یا دو روز، میل به یک خوراکی دارند، سپس برای چند روز هوس دیگری می کنند و این روند ادامه دارد.

علت تمایل به خوردن ترشیجات در بارداری

افرادی که در دوران بارداری زیاد هوس ترشیجات می کنند، احتمالا کمبود سدیم دارند. البته اثبات علمی برای این موضوع هنوز وجود ندارد اما تمایل به خوردن خیار شور، بیشتر به خاطر تردی آن است و اینکه احساس خوبی به بدن القا می کند.

همچنین سرکه موجود در خیار شور، باعث القای حس طراوت در بدن می شود. با اینکه خیار کم کالری است و نمی تواند باعث چاقی در شما شود اما نمک زیاد آن می تواند پرفشاری در بارداری را به همراه آورد. بنابراین در خوردن آن، حد اعتدال را رعایت کرده و افراط نکنید.

برخی مطالعات نشان داده است که ویار های بارداری به دلیل نوسانات هورمونی است، در واقع حس بویایی، چشایی و اشتهای شما را تحت تاثیر قرار می دهند و شما را وادار می کنند که به دنبال طعم های عجیب و غریب و مواد غذایی جدیدی باشید.اگر چه هورمون های بارداری بدن شما را وادار به جذب عوامل رشد مانند کلسیم می کنند ولی تمایل به خوردن غذاهای ناسالم را نیز در شما ایجاد می کنند. به همین دلیل است که در این دوران از خوردن بستنی بیشتر خوردن یک لیوان شیر لذت می برید.

احساس ایجاد زندگی جدید، انرژی بدن را بالا می برد. افزایش کالری باعث افزایش جریان خون و کمک به رشد جنین می کند. کارشناسان بر این باورند که ویارهای بارداری واکنش هایی برای رسیدن به آرامش به دلیل وجود استرس های فیزیکی است.

آیا ویار ترشی در دوران بارداری بی خطر است؟

مصرف ترشی و خوراکی های ترش، در مقادیر محدود در دوران بارداری ممکن است مضر نباشد. اما توصیه نمی شود که ترشی ها بخشی از رژیم غذایی روزانه شما در دوران بارداری باشند. زیرا ارزش غذایی ترشی در اصل زیاد نیست و ممکن است خوردن ترشیجات، باعث افت فشار، سرگیجه و به هم خوردن حالتان بشود. بنابراین حد اعتدال را رعایت کنید.

بین ویار ترشی و جنسیت جنین، چه ارتباطی وجود دارد؟

اگر جزو مادرانی باشید که ویار ترشی دارند، احتمالا هر روز خواهید شنید که فرزند شما، پسر است! اما قبل از اینکه دست به کار شوید و صرفا به خاطر ویار ترشی، شروع به خرید سیسمونی برای پسر خیالی خود بکنید، بهتر است نظر متخصصان را هم در رابطه با ویار ترشی و جنسیت جنین بخوانید و بعد در این مورد تصمیم گیری کنید! شک نکنید که ضرر نخواهید کرد.

این باور که میان ویار ترشی و جنسیت جنین ارتباط وجود دارد، تنها منحصر به کشور ما نیست و تقریبا در بسیاری از نقاط جهان، قدیمی ترها چنین باورهایی دارند. به همین دلیل هم مطالعاتی در این زمینه انجام شده که اگرچه محدود هستند اما همگی آن ها نشان می دهند که متاسفانه این باور قدیمی درست نیست و هیچ ارتباطی میان ویار ترشی و جنسیت جنین درون رحم شما وجود ندارد.

پس اسطوره ها و افسانه های قدیمی را کنار بگذارید و برای تشخیص جنسیت جنین خود، از روش های علمی کمک بگیرید. این روش ها عبارت هستند از:

  • سونوگرافی: روش دقیق و معتبر بررسی ساختار بدن جنین و تشخیص جنسیت او است. نتایج به دست آمده در رابطه با جنسیت جنین بر اساس سونوگرافی، از هفته 16 بارداری به بعد قابل اعتماد هستند و قبل از این زمان، تشخیص ممکن است با خطا همراه باشد.

  • آزمایش DNA: در سال های اخیر، روش نوین سل فری دی ان ای (Cell-free fetal DNA) روی کار آمده است که از هفته 10 بارداری به بعد قابل انجام است. در این روش چند میلی لیتر خون از مادر گرفته شده و سپس از نظر ماده ژنتیکی یا همان DNA آزاد جنین که در خون مادر موجود است، مورد بررسی قرار می گیرد. این روش ارزیابی، اطلاعاتی در رابطه با برخی بیماری های ژنتیکی شایع را در اختیار پزشکان قرار داده و همچنین جنسیت جنین را نیز مشخص می کند.

سخن پایانی

  • در مصرف ترشی های شور، مانند خیارشور و موارد مشابه زیاده روی نکنید، چون احتمال افزایش فشار خون در طولانی مدت وجود دارد که عارضه ای جدی و خطرناک در دوران بارداری است.

  • مصرف بیش از حد خوراکی های ترش و خصوصا ترشی ها، می تواند منجر به کم آبی بدن شود. بنابراین، مطمئن شوید که آب و سایر مایعات را به حد کافی مصرف کنید تا بدنتان دچار کم آبی نشود.

  • از خوردن ترشی های بسیار تند خودداری کنید، زیرا باعث بروز حساسیت و مشکلات گوارشی مانند سوزش سر دل و ناراحتی معده می شوند.

  • خوردن ترشی انبه در دوران بارداری، که به صورت خانگی و غیراستاندارد تهیه شده باشد، ممکن است احتمال آلودگی به باکتری لیستریا را افزایش دهد که می تواند برای بارداری خطرناک باشد. بنابراین از خوردن ترشی انبه خانگی در دوران بارداری خودداری کنید.

  • اگر می خواهید در دوران بارداری ترشی و سایر خوراکی های ترش را بخورید، به یاد داشته باشید که اعتدال کلید اصلی است. تسلیم شدن در برابر هوس ها هر چند وقت یک بار هیچ ایرادی ندارد اما هرگز در این رابطه زیاده روی نکنید. اگر ترشی در مقادیر کم مصرف شود، ممکن است فوایدی را به همراه داشته باشد، اما اگر بیش از حد مصرف شود ممکن است منجر به بروز مشکل شود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 03 دی
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
غذاهای محلی/ طرز تهیه ترشی تره فوق العاده خوشمزه‌ شمالی+ فوت کوزه‌گری و میزان دقیق سبزی های لازم برای اینکه ترشی تره طعم بینظیری داشته باشه
صف غذای خیریه در نیجریه جان 32 نفر را گرفت
گردش در کاخ گلستان / بازدید از آثار و بخش های زیبای بجا مانده‌ی دوران قاجار
ترجمه تخصصی کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI با بهترین کیفیت
قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه 3 دی 1403 + جدول
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC