دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

بازار / رپورتاژ آگهی /

علت سولفاته شدن باطری ماشین چیست؟ {روش های جلوگیری از آن} 

چهارشنبه، 13 تیر 1403
باتری‌ خودرو به‌عنوان یکی از مهم‌ترین تجهیزات مصرفی، به دلیل شرایط محیطی نامناسب و استفاده نادرست، به‌راحتی سولفاته می‌شود. این اتفاق ناشی از تشکیل سولفات روی الکترودها در نتیجه استفاده نامناسب یا شارژ ناکافی باطری و همچنین شرایط محیطی نظیر دمای بالا یا پایین و نور خورشید مستقیم است.

استفاده از باطری‌های معتبر، شارژ منظم، نگهداری در شرایط محیطی مناسب، نظافت دوره‌ای و استفاده از شارژرهای با کنترل کیفیت، اقدامات کلیدی برای جلوگیری از سولفاته شدن و افزایش عمر مفید باطری محسوب می‌شود.

سولفاته شدن باطری ماشین، باعث کاهش طول عمر باتری می‌شود. شرایط محیطی و استفاده غلط از خودرو، 2 علت سولفاته شدن سر باطری است. آشنایی با علت و راه‌های جلوگیری از سولفاته شدن باتری، از مهم‌ترین اطلاعاتی است که هر راننده‌ای باید با آن آشنا باشد. با خواندن این مقاله می‌توانید هرآن‌چه در مورد سولفاته شدن باتری ماشین و روش‌های جلوگیری از آن را نیاز دارید، آورده شده است.

علل سولفاته شدن باطری ماشین؛ شرایط محیطی و استفاده غلط

سولفاته شدن باطری ماشین ناشی از تشکیل سولفات روی الکترودهای آن است که در نتیجه سپری شدن عمر باطری، استفاده نامناسب (مانند شارژ ناکافی یا استفاده طولانی مدت بدون شارژ) و شرایط محیطی نامناسب (مانند دمای بالا یا پایین) اتفاق می‌افتد. در ادامه در مورد هر یک از این موارد، توضیح می‌دهیم.

عمر باتری در سولفاته شدن سر باطری، تاثیر بسزایی دارد

با گذشت زمان و استفاده مداوم از باطری‌ ماشین، احتمال سولفاته شدن باتری نیز افزایش می‌یابد که این امر باعث افت کیفیت ساختار داخلی و کاهش عملکرد باتری می‌شود. تشکیل سولفات روی الکترودها، فرایند سولفاته شده باتری را تسریع می‌کند. برای حفظ عمر مفید باطری و جلوگیری از سولفاته شدن، توصیه می‌شود که برای خرید باتری پراید یا هر خودرو دیگری، به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنید.

علت سولفاته شدن سر باطری اتمی چیست؟ شرایط استفاده از باتری

استفاده نامناسب از باطری منجربه سولفاته شدن آن می‌شود، فرآیند سولفاته شدن زمانی تسریع می‌شود که باطری به‌مدت طولانی شارژ نمی‌شود یا به‌صورت منظم مورداستفاده قرار نمی‌گیرید. همچنین، شرایط محیطی نامناسب مانند دمای بالا یا پایین و نور خورشید مستقیم نیز فرایند سولفاته شدن را سریع‌تر می‌کند. در نظر داشته باشید که برندهای ضعیف‌تر باتری، در معرض آب‌وهوا سریع‌تر سولفاته می‌شوند؛ بنابراین توصیه می‌شود از بهترین مارک باطری برای پژو 405 یا هر خودرو دیگری استفاده کنید.

شرایط محیطی؛ عاملی کلیدی در سولفاته شدن سر باطری

شرایط محیطی نظیر دمای بالا یا پایین، نور خورشید مستقیم و نوسانات شدید و رطوبت دما به‌طور‌مستقیم بر فرایند سولفاته شدن باطری‌ ماشین تأثیر می‌گذارد. این عوامل باعث افزایش تبخیر الکترولیت در باطری شده و در نتیجه، روند سولفاته شدن را سریع می‌کند.

برای جلوگیری از این مشکلات و حفظ عمر مفید باطری، توصیه می‌شود که باطری را در شرایط محیطی مناسب نگهداری کرده و از تغییرات شدید دما و تابش نور مستقیم به هنگام استفاده از خودرو پرهیز کنید. همچنین استفاده از عایق‌های حرارتی موکتی نیز پیشنهاد می‌شود.

راه‌های جلوگیری از سولفاته شدن باطری

جلوگیری از سولفاته شدن باطری، در افزایش طول عمر آن تاثیر بسزایی دارد. برای جلوگیری از سولفاته شدن باطری‌ ماشین، می‌توان از روش‌ها و تکنیک‌های زیر استفاده کرد:

1. شارژ منظم باطری: برای جلوگیری از سولفاته شدن، باید باطری به‌طور منظم شارژ و تخلیه شود. اگر از خودرو خود استفاده نمی‌کنید، برای شارژ کردن باطری حداقل یک بار در ماه، برنامه‌ریزی داشته باشید. همچین برای پیشگیری از سولفاته شدن باتری، ولتاژ باتری را به‌طور منظم بررسی کنید تا کمتر از 12 ولت نباشد.

2. نگهداری در شرایط محیطی مناسب: دما و نور خورشید مستقیم از عوامل تسریع‌کننده سولفاته شدن هستند؛ ازهمین‌رو، تلاش برای نگهداری باطری در محیط‌های خنک و خشک و دور از تابش مستقیم نور خورشید به حفظ طول عمر باطری کمک می‌کند.

3. نظافت و نگهداری باطری: اطمینان از تمیزی و خشکی سطح باطری از جمله اقداماتی است که به جلوگیری از سولفاته شدن کمک می‌کند. بررسی و پاکسازی هرگونه آلودگی یا رسوب در سطح باطری به‌طور‌دوره‌ای مفید بوده و از راه‌های رفع سولفاته باتری محسوب می‌شود.

4. استفاده از شارژر با کنترل کیفیت: استفاده از شارژرهای با کنترل کیفیت (مثل شارژرهای خودکار و هوشمند) که به‌طورخودکار شارژ باطری را مدیریت می‌کنند و از شارژ بیش‌ازحد یا ناکافی جلوگیری می‌کنند نیز به حفظ سلامت باتری و جلوگیری از سولفاته شدن کمک می‌کند.

این روش‌ها به‌طور‌کلی به بهبود عمر مفید باتری و جلوگیری از مشکلات مرتبط با سولفاته شدن کمک می‌کنند. با استفاده از این روش‌ها نیز می‌توان از عمر مفید باتری، به‌خوبی استفاده کرد.

تعویض باتری در محل؛ راهکاری برای باتری‌های خراب و سولفاته شده

با در نظر گرفتن عواملی که منجربه سولفاته شدن باطری می‌شوند، نتیجه می‌گیریم که حفظ شرایط مناسب محیطی، شارژ منظم، نظافت دوره‌ای و استفاده از شارژرهای با کنترل کیفیت، اقداماتی کلیدی برای جلوگیری از این مشکلات هستند. به‌این ترتیب، با استفاده از این روش‌ها، نه فقط می‌توان از سولفاته شدن باطری جلوگیری کرد، بلکه عمر مفید باطری را هم به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای افزایش می‌دهد. اگر باتری شما سولفاته شده نیز می‌توانید با استفاده از خدمات رایگان تعویض باتری در محل از مجموعه‌های معتبری مانند باتری آنتایم، برای برطرف کردن این مشکل کمک بگیرید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 02 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
نگرانی نیلوفر شهیدی برای دخترش و روایت عجیب احسان علیخانی از دوستانش در حواشی داغ امروز پنجشنبه 1 آذر
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس
نگاهی به کیک تولد آیتک سلامت کاپیتان چشم آبی تیم ملی والیبال بانوان و رقیب زهرا گونش با خلاقیت تحسین برانگیز اُوستا قنّاد/ مبارکا باشه
(ویدئو) نعیمه نظام دوست اینم منِ بدون فیلتر در پشت صحنه سریال محبوب لالایی/ کلا 1 ساعت خوابیدم!
یادی کنیم از عاشقانه متفاوت و دهه 60 الیکا عبدالرزاقی و پوریا پورسرخ در میانه جنگ و موشک باران/ استایل‌هاشون آخر خاطره‌بازی و نوستالژیه👌
ترکیب جالب پرسپولیس مقابل مس سونگون/گاریدو دستور خروج به تمامی نفرات ملی‌پوش تیمش داد!
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری