نداشتن آگاهی لازم در نحوه برخورد با همسر و عدم شناخت کافی از شخصیت طرفین باعث بروز مشکلاتی در زندگی زناشویی می شود که می تواند پایه های زندگی عاشقانه ای را که انتظار می رفت ادامه پیدا داشته باشد متزلزل کرده و به سرد شدن رابطه میان زن و شوهر بیانجامد. تو هیچ کاری رو درست انجام نمیدی، اخلاق برادرت خیلی از تو بهتره، یه ذره آشپزی رو از مادرم یاد بگیر، شوهرهای مردم همه کار برای زن هاشون انجام میدن ولی تو فقط ادعا داری، مامانت خودشو کشت با این جهیزیه دادنش و هزار طعنه و کنایه دیگر میان برخی همسران رد و بدل می شود و زندگی شیرینشان را به سمت و سوی تلخی سوق می دهد. درست است که تحمل این رفتار برای زوجین بسیار سخت است اما باید گفت این مشکلی نیست که راه حلی برایش وجود نداشته باشد. به طور قطع چگونگی برخورد با یک همسر بد زبان، به میزان شکیبایی شما بستگی دارد. اگر شما نیز در زندگی مشترک با مشکل آزار زبانی و کلامی همسرتان مواجه هستید بهتر است به راهکارهای دکتر فروغ نیلچی زاده برای مقابله با آن توجه کنید.
آبروی همسرتان را حفظ کنید!
مادر و پدر و خواهر و برادر شما به این علت که به شما وابستگی عاطفی دارند، خیلی دوست تان دارند. بنابراین طبیعی است که با کوچک ترین اذیت و آزاری که برای شما پیش بیاید فوق العاده ناراحت می شوند و اگر آدم های خیلی عاقل و مدبری نباشند این مشکل را بیشتر می کنند. اگر آدم های مدبری هم باشند این مشکل را حل می کنند اما در گوشه ذهن آنها تلخی رفتار این آدم باقی می ماند و سخت می توانند آن را از ذهن خود دور کنند.شما به عنوان یک همسر، هم تلخ کامی و تلخ رفتاری را از همسرخود دیده اید و هم روابط خوب و عاشقانه او را. آن خوشی ها می تواند این بدی ها را از بین ببرد ولی در مورد مادر و خواهر و برادر شما این مسئله اتفاق نمی افتد.
ابزار سکوت را دریابید!
بدزبانی و آزار کلامی همسر شما با پاسخ گفتن شما قطعا بیشتر می شود؛ چون خشم به دنبال طعمه می رود. اکثر همسران وقتی که طرف مقابلشان به خانواده آنها بد می گوید سکوت نمی کنند بلکه متأسفانه مقابله به مثل می کنند و با این رفتار غلط آتش کینه و دعوا بیشتر می شود. این یک قاعده کلی در سبک زندگی اسلامی است که هر موقع کسی به شما ده ها حرف ناروا زد به او بگویید که اگر 10حرف ناروای دیگر بزنی یک بار هم جواب تو را نمی دهم.
با همه قوا حریم ها را حفظ کنید!
یکی از حقوقی که زن و شوهر باید آن را برای طرف مقابل رعایت کنند، دوری از بدگویی و بدزبانی است؛ چرا که اثر آن زدودن محبت و عشق زن و شوهر نسبت به یکدیگر است و چنین رفتار ناپسندی ریشه محبت را خشک می کند اگر زن در برابر شوهر بدزبانی کند، در همان جمله اول احساس مرد را جریحه دار می کند. اگر مرد چنین رفتاری انجام دهد به محبت همسر خود صدمه وارد کرده است. اگر این تندخویی و بدزبانی از طرف هر دو ادامه پیدا کند قطعا حرمت ها شکسته می شود و ممکن است محبت به نفرت تبدیل شود؛ درحالی که ستون اصلی برپایی خانواده محبت است. بنابراین هم زن و هم شوهر باید همه تلاش خود را به کار بگیرند تا اجازه ندهند محبت بین آنها به وسیله این بی احترامی های کلامی از بین برود.
همسرتان را خلع سلاح کنید!
«آنقدر بدی های او مرا اذیت کرده که نمی خواهم خوبی های او را به چشم بیاورم». دقیقا آنچه خطرناک و سم مهلک زندگی مشترک به حساب می آید، همین مسئله است. شما می توانید با یادآوری خوبی های او با رفتارهای بد همسرتان مقابله کنید. این یک قاعده کلی است؛ یعنی خوبی های کوچک و پیش پا افتاده همسرتان که بد زبان و بد گفتار است را برای خودتان درنظر بگیرید و در مقابل او به بیان آنها بپردازید. با یادآوری خوبی ها و نکات مثبت به همسرتان او را یاری کنید تا بدی هایش را کنار بگذارد؛ به طور قطع با ادامه این رفتار از سوی شما او با خود فکر می کند که من چرا با وجود این همه خوبی، این رفتار بد را نمی توانم کنار بگذارم و دل همسرم را که خوبی های مرا می بیند با زبانم بلرزانم.
به ظرفیت خود رسیدگی کنید!
طبیعی است که هر آدمی ممکن است در مقابل خشونت و آزارهای کلامی و طعنه و نیش و کنایه کم بیاورد و خشمگین شود و احساسات پرخاشگرایانه از خود بروز بدهد. مخصوصا اگر این آزارها از طرف نزدیک ترین فرد زندگی آدم باشد دردناک تر و غیرقابل تحمل تر است. برای پیشگیری و حتی درمان این خلق و خو در همسرتان بهتر است قدرت مدیریت جریان ها را مهربانانه و عاشقانه به عهده بگیرید؛ یعنی وقتی که همسرتان به هر دلیلی با بهانه یا بی بهانه اقدام به آزار کلامی و بدگفتاری می کند باید آنقدر ظرفیت امنیت عاطفی خود را با عبادت، روش های معنوی، ورزش و تغذیه های سالم بالا ببرید که بتوانید فشار عصبی خود را در این مواقع به حداقل ممکن برسانید. با این رفتارتان در نهایت آرامش به همسرتان کمک خواهید کرد که خشمش را تخلیه کند.