دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

سیاست /

علی‌اف: نیازی به حضور پایگاه‌های نظامی ترکیه در آذربایجان نیست 

چهارشنبه، 28 آذر 1403
کد خبر: 426212
ساعدنیوز: رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان چهارشنبه درگیری مستقیم روسیه با ناتو را حادثه‌ای «آخرالزمانی» خواند.

به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در مصاحبه با ریانووستی به بررسی مسائل مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی پرداخت.به گزارش ریانووستی، وی در این مصاحبه روسیه و آذربایجان را «دو شریک قابل اعتماد» خواند و تأکید کرد که باکو به شکل فعالانه به دنبال پیدا کردن زمینه‌های جدید برای همکاری تجاری و اقتصادی خواهد بود.علی‌اف با اشاره به تنش‌ها میان روسیه و ائتلاف نظامی ناتو ابراز امیدواری کرد که این اختلافات «منجر به تقابل روسیه و ناتو نشود.»وی در این باره گفت: «در وهله اول به این دلیل که همه از عواقب فاجعه‌بار آن برای تمام جهان، برای تمام کشورها و البته برای کشورهایی که در همسایگی منطقه قرار دارند، آگاه هستند. ثانیاً من همچنان امیدوارم که تغییر در دولت ایالات متحده تغییر در راهنمای سیاست خارجی نیز خواهد بود.»رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان درباره این درگیری هشدار داد و گفت: «تصور سناریویی که در آن ناتو و روسیه وارد جنگی شدید شوند همانند تصور یک دنیای آخرالزمانی است.»وی افزود: «واضح است که هیچ برنده‌ای در این جنگ نخواهد بود. هیچ کشوری، حتی اگر از منطقه ناتو و سرزمین‌های روسی دور باشند احساس امنیت نخواهند کرد.»

الهام علی‌اف در پاسخ به سؤال خبرنگار درباره این که آیا حضور پایگاه‌های نظامی ترکیه در آذربایجان لازم است گفت: «این امر لازم نیست. اگر بخواهم مقداری پاسخم را تشریح کنم، با توجه به اطلاعاتی که هر از گاهی در برخی رسانه‌ها مطرح می‌شود، من باید بگویم که نیازی به این امر نیست.»رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در این باره افزود که آذربایجان از 1992 هنگام کسب مجدد استقلال خود، همکاری نظامی با ترکیه داشته است و این همکاری تاکنون ادامه یافته و نقش بزرگی در مدرن‌سازی ارتش آذربایجان داشته است.با این وجود، وی به بندی در اعلامیه اتحاد ترکیه و آذربایجان اشاره کرد که در صورت وجود تهدید یا تهاجم، دو کشور همکاری نظامی متقابلی داشته باشند. الهام علی‌اف با اشاره به این نکته تأکید کرد: «این بند اعلامیه در اصل ایجاد زیرساخت‌های نظامی دائمی در یک سرزمین یا دیگری را کاملاٌ غیرضروری می‌کند.»وی در این باره افزود که دو کشور سالانه بیش از 10 مانور نظامی مشترک در دو کشور برگزار می‌کنند و این امر در ثبات منطقه قفقاز نقش مهمی دارد. علی‌اف از برنامه آذربایجان برای ادامه خرید تسلیحات روسی خبر داد و گفت که متأثر از نیاز‌های تسلیحاتی داخلی روسیه، توافق جدیدی برای خریداری سلاح از روسیه امضا نشده است.

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان با اشاره به حوادث گرجستان گفت که این کشور «مهمترین شریک و دوست نزدیک ما» بوده و شرایط آن رو به ثبات است. وی بی‌ثباتی گرجستان را خطری برای آذربایجان خواند و تأکید کرد که باکو هر کار ممکن برای تضمین بازگشت ثبات به گرجستان را انجام خواهد داد.الهام علی‌اف با انتقاد از عملکرد رسانه‌های غربی، روزنامه‌های واشنگتن‌پست، نیویورک‌تایمز، لوفیگارو و لوموند را «چهارگانه کذاب» خواند که به همراهی سازمان‌های دولتی هر روز کمپین‌های «بی‌اعتبارسازی و تهاجمی» راه‌اندازی می‌کنند.وی اظهار داشت که آژانس توسعه جهانی ایالات متحده (USAID) اظهار داشته که قصد کمک به آذربایجان را دارد، اما «آنجایی که ما لازم داریم کمک نمی‌کند.»رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در این باره افزود: «آن‌ها اصرار می‌کنند که می‌خواهند کمک کنند. اما ما بزرگسالیم، ما متوجه همه‌چیز می‌شویم... برای مثال رسانه‌های آذربایجانی نمی‌توانند یک منبع خارجی را حتی 1 درصد تأمین مالی کنند... ما رسانه‌ها را در ایالات متحده تأمین مالی نمی‌کنیم. چرا آن‌ها رسانه‌های ما را تأمین مالی می‌کنند؟ و به این وسیله شبانه‌روز از طریق منابع کاربردی خود مانند صدای آمریکا (Voice of America) و رادیو آزادی (Radio Liberty) علیه مردم ما، علیه کشور ما لجن‌پراکنی می‌کنند و بر پیروزی ما علیه ارمنستان سایه می‌افکنند.»

الهام علی‌اف همچنین درباره جنگ‌های قره‌باغ، روابط آذربایجان و ارمنستان و اقدامات فرانسه، هند و ایالات متحده آمریکا در این زمینه سخن گفت و از اقدامات امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در سراسر جهان به ویژه در ارمنستان و گرجستان انتقاد کرد.وی با اشاره به رویکرد کشورهای غربی، به ویژه فرانسه گفت:‌ «آن‌ها به این مسئله عادت ندارند که کسی عدالت را یادشان بدهد. آن‌ها عادت کردند که خودشان به دیگران آموزش بدهند. آن‌ها به تعظیم کردن دیگران، به درخواست از آن‌ها، مشورت کردن با آن‌ها و بدون اجازه آن‌ها هیچ‌ کاری انجام ندادن عادت کرده‌اند. این طرز زندگی و تفکر کشورهای استعمارگر سابق و برخی کشورهای نواستعمارگر کنونی است.» علی‌اف به همکاری‌های سابق آذربایجان با فرانسه پیش از قدرت‌گیری ماکرون اشاره کرد و گفت که پس از جنگ قره‌باغ دوم به خاطر حمایت‌های فرانسه از ارمنستان روابط میان دو کشور تیره و تار شد.وی فرانسه را یک «کشور شکست‌خورده» خواند و گفت که این کشور در قاره آفریقا از جمله در نیجر، بورکینافاسو، مالی و همچنین در چاد و سنگال شکست خورده است. وی شرایط پاریس در لبنان، آذربایجان و گرجستان را نیز مشابه خواند و از عملکرد امانوئل ماکرون انتقاد کرد. وی در این باره افزود که کشورهای غربی در تلاش برای ایجاد «جبهه دوم» علیه روسیه در گرجستان هستند.

برای پیگیری اخبار سیاسی اینجا کلیک کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 28 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه 28 آذر 1403 + جدول
ایده های جذاب گیفت شب یلدا برای کسانی می خواهند خاص باشند
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
نگاهی به تیپ و استایل خاص و باکلاس ژاله صامتی، متین ستوده و رویا نونهالی/ نمایشی از وقار و اصالت و زیبایی+عکس
جشن تولد خاص و شیک مادر علی دایی در کنار پسران رشیدش در خانه ی سوپر لوکسشان
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
عکس روز | از هدیه ویژه سردار آزمون به هوادار شباب‌الاهلی تا اولین حضور چکامه چمن ماه در انظار عمومی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
ترجمه تخصصی کتاب