به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از روزنامه هم میهن، عاملی گفت : یقین می دهم که هیچ دانش آموزی نه مجروح شده، نه کسی کشته شده و نه درگیری رخ داده است. کل مساله خلاصه می شود به اعتراض برخی خانواده ها درباره این که چرا بچه های شان بدون اطلاع آنها به برنامه رفته اند. غیر از این هیچی در اردبیل نیست.
علاوه بر مسئولان دولتی، حسن عاملی، امام جمعه اردبیل یکی دیگر از کسانی است که مجروح و کشته شدن دانش آموزان مدرسه دخترانه شاهد در این شهر را تکذیب می کند.
او می گوید ماجرای روز چهارشنبه گذشته در مدرسه شاهد، فقط اعتراض تعدادی از والدین دانش آموزان به بردن بچه های شان به مراسم میدان عالی قاپوی اردبیل، بدون اجازه آنها بوده است. او با این خانواده ها صحبت نکرده اما می گوید مقامات عالی رتبه استان به او گفته اند که اتفاق دیگری در این مدرسه و برای دانش آموزان نیفتاده است. عاملی قسم می خورد که اعلامیه منتشرشده با نام اسراء پناهی خانقاه مربوط به دانش آموزی که گفته می شود در مدرسه شاهد کشته شده، نیست و اسراء چندروز پیش فوت کرده است. امام جمعه اردبیل این را هم می گوید که مسئولان بهتر است حرف دانش آموزان را بشنوند: «به مسئولان استان گفته ام که کسی حق ندارد به دانش آموزان دست بزند، آنها را احضار یا برخوردی بکند.»
بخش هایی از گفت و گوی عاملی را در ادامه می خوانید:
*گاهی شایعاتی راه می افتد که مسئولان ما به طور کامل اطلاع رسانی نمی کنند. عوامل شیوع شایعه، عدم اطلاع رسانی به موقع است. در این حادثه، چند مدرسه به طور داوطلبانه دانش آموزان شان را برای اجتماع برده بودند، بین خود دانش آموزان مشکلی پیش نیامده اما اولیای آنها اعتراض کرده اند که چرا بدون اجازه ما آنها را به اجتماع برده اند، بنابراین تنشی بین اولیا و مسئولان مدرسه شاهد ایجاد شده است. نه دانش آموزی کشته شده، نه دستگیر و مجروح شده است. الان خانواده این کشته شده، کجاست؟ این مایه یک بصیرت برای اردبیل ما شد. این هشدار بزرگی برای ملت ماست که دشمن می خواهد منویات خودش را پیش ببرد.
*به نظر من خطای بزرگی شده که بدون اجازه والدین، بچه ها را برده اند. چند مدرسه را برده بودند اما فقط اولیای مدرسه شاهد اعتراض کردند. باید به خانواده ها اطلاع می دادند ولی مشکل دیگری نبوده است.
*من به شما اطمینان می دهم که چنین چیزی نبوده است. این ها همه ساخته و پرداخته کانال های ماهواره ای است. بچه ها هیچ حرفی در این باره نداشته اند، فقط خانواده ها معترض بوده اند. حتی بعضی از معترضان، بچه شان به مراسم نرفته بوده و حرف شان این بوده که چرا بدون اجازه برده اید. الان از بین دانش آموزان ما، نه کسی کتک خورده، نه کسی مجروح یا دستگیر شده است.
*این کشته سازی نشان می دهد که دشمن می خواهد انسجام ملی ما را به هم بریزد. شما الان بیایید اردبیل ما، ببینید کسی کشته شده یا نه. این کشته کجاست؟ اصلا ما جایزه می دهیم به کسی که فرد کشته شده را به ما نشان دهد. ما نباید به این اندازه حرف های دشمن را به راحتی بپذیریم.
*من با مدیران ارشد گفتم که خانواده ها را بپذیرند و حرف آنها را گوش دهند و به مردم هم اعلام کردم که من آماده ام؛ هرکس حرفی داشته باشد، بیاید. در خطبه هم گفتم هرکس اعتراض دارد لازم نیست حتما به خیابان برود. نماز جمعه برای چیست؟ ما باید همیشه در اردوگاه مردم باشیم، از حق آنها دفاع کنیم و ایرادها را بشنویم.
*اعتراض خانواده ها صحت دارد، ولی دانش آموزی کتک نخورده است.
*این را دیگر از خانواده اش بپرسید. من نمی توانم اسرار خانواده را فاش کنم. دین این اجازه را به من نمی دهد. آنها حق حیات دارند. مسئولان ما باید واقعا درست اطلاع رسانی کنند. مردم ماجرای این خانم را هم خوب می دانند، من هم جزئیاتش را می دانم. شما خاطرتان جمع باشد که این خانم ذره ای به این مساله ربطی ندارد. من می توانم قسم جلاله برای شما بخورم.
*آموزش وپرورش، آموزش وپرورش است. یعنی صرف کار باید برود به سمت آموزش وپرورش و سیاسیون هم نباید دخالت کنند. آموزش وپرورش عزت، آینده و ثروت ماست. روشنگری در مدرسه این است که عرق ملی و تربیت دینی به خوبی مطرح شود، اگر این اتفاق بیفتد، تبدیل به سرمایه می شود. قرار است فردا این کشور را همین دانش آموزان اداره کنند.
*اگر دشمن گره های ذهنی ایجاد می کند، باید این گره ها باز شود. گره های ذهنی با عملیات علمی باز می شود و ما از این جهت باید نهایت تکریم را نسبت به آموزش وپرورش داشته باشیم و دولت ها هم باید روی آموزش وپرورش عنایت داشته باشند. آموزش وپرورش سکوی پرش یک کشور و ملت است و آینده و به طور کلی همه راه ها وابسته به آموزش وپرورش است. نظر ما این است که تمام فعالیت ها باید به دو رکن آموزش وپرورش تمرکز داشته باشد.
*راجع به ماجرای اردبیل من به شما یقین می دهم که هیچ دانش آموزی نه مجروح شده، نه کسی کشته شده و نه درگیری رخ داده است. کل مساله خلاصه می شود به اعتراض برخی خانواده ها درباره این که چرا بچه های شان بدون اطلاع آنها به برنامه رفته اند. غیر از این هیچی در اردبیل نیست.
*ما غیر از روشنگری با نهایت احترام، راه دیگری نداریم. ما روی حفظ کرامت، حساس هستیم. اگر دشمن مشکل ذهنی ایجاد کرد، باید با نهایت حرمت و احترام مشکل ذهنی حل شود. اگر برخورد تند کنیم آیا مساله حل می شود؟ یک نقطه مشترک داریم و آن هم ایران عزیز است.
*فقط وهابیت است که می گوید همه باید مثل ما فکر کنند. این خیلی وحشتناک است. منظور من همه است. مثل من امام جمعه. بزرگ ترین وظیفه دستگاه های فرهنگی کشور، نزدیک کردن فهم ما از دین و پدیده های اجتماعی است. همه ما یک مقصد داریم برای این که به یک واحد مجموعی تبدیل شویم. حرف ها را باید آزادانه بشنویم. با فحش نمی شود با مخالف حرف زد. در این زمینه لازم است با بلوغ رفتار شود. اگر این حاکم شود بسیاری از طردها و بد و بیراه گفتن ها و... از بین می رود.
*وقتی یک چیزی خلاف قانون باشد و خلاف مصلحت کلان باشد. وقتی یک مدیری خطا یا اختلاسی کرده است، این که زمینه این اختلاس چه بوده، چطور صورت گرفته و... اینها سوالاتی است که باید در جای امنی مطرح شود. اگر مسئول حرفی دارد، بزند. اگر ندارد، باید استعفا بدهد. ما باید از سر اصلاح صحبت کنیم نه عداوت.
*با گفت وگو خیلی از مشکلات حل می شود. ما باید به طرف بلوغ سیاسی برویم و همدیگر را کریمانه تحمل کنیم. نباید از همدیگر عصبانی شویم. باید اجازه داد مردم حرف شان را بزنند و در مسیر گفت وگو تحمل و برخورد کریمانه در جامعه ترویج پیدا کند.
*زمانی که ما می خواهیم اعتراض کنیم باید بدانیم که ۱۰۰درصد کشور ما هدف دشمن است. درنتیجه زمانی که ما می خواهیم اعتراض منطقی داشته باشیم، یک عده ای دنبال برنامه های دیگر هستند و تخریب و اهانت را شروع می کنند.
*من در استان ستاد امر به معرف و نهی از منکر راه انداخته ام. منکر اصلی این است که شما ببینید یک شهردار یا استاندار یا وزیر خوب کار نکرده یا تصمیم اشتباهی گرفته است و شما فریاد بزنید. امر به معروف و نهی از منکر اصل نورانی برای اصلاح جامعه است ما شأن آن را برای کارهای جزئی شکستیم. مراکز حساس تصمیم گیری ما باید دست افراد کاردان و دنیادیده باشد؛ مدیری که امروز تصمیم می گیرد و می داند شش ماه دیگر چه می شود.
*مدیر وقتی کارمند ایرادش را می گیرد و او ریشه آن کارمند را می کند، مدیر سفارشی است. دعوای خیابانی باید برچیده شود و یک عقلانیت حاکم شود، هم دولت باید تحمل داشته باشد و آستانه اش را بالا ببرد و عزیزان معترض مواظب باشند افرادی که افکار دیگر دارند، می خواهند مساله را لوث کنند. ما در آینده می توانیم حرکت های اصلاحی در جامعه داشته باشیم.