آمار رسمی ضرر و زیان فیلترینگ به کسب و کارها بالاخره اعلام شد/ ضرر و زیان به 50 هزار میلیارد تومان رسید
به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز، امروز ستار هاشمی، وزیر جوان ارتباطات با تاکید بر اینکه آسیبشناسی جدی درباره فیلترینگ انجام شده است، اعلام کرد که این محدودیتها بیش از 50 همت به کسب و کارها آسیب زده است.
او همچنین به موضوع مهاجرت نخبگان اشاره کرد که در استارتآپها تحت تاثیر فیلترینگ به شکلی پررنگ و شدید اتفاق افتاد؛ این در حالی است که در هفته گذشته اتاق بازرگانی ایران، پژوهشی درباره «اثر فیلترینگ اینترنت بر تجارت داخلی و خارجی (فروش آنلاین) کسب و کارهای اینترنتی کشور» منتشر کرد که بر اساس یافتههای آن، فیلترینگ در سال 1401 ماهانه بیش از 39 همت به اقتصاد دیجیتال کشور خسارت وارد کرده است.
در بخشی از این گزارش، اثر فیلترینگ اینترنت بر درآمد کسب و کارهای اینترنتی در سال 1401 بررسی شده است که طبق آن، در خوشبینانهترین حالت زیان 4 ماه به کسب و کارها 25 درصد برآورد شده و بنابراین در این بازه زمانی کسب و کارها در مجموع بیش از 39 همت آسیب دیدهاند که معادل 1160 میلیون دلار در 4 ماه بوده است.
بنابراین میزان ضرر روزانه کسب و کارها 9.5میلیون دلار برآورد شده است. همچنین بررسیهای معتبر جهانی نیز نشان میدهد که در نیمه اول سال 2024 ایران با 3,5 میلیون دلار ضرر، در جایگاه دوازدهمین کشور متضرر جهان از این محدودیتها قرار گرفته است.
البته این رتبه در سال 2022 مصادف با گذشت چندین ماه از اعمال فیلترینگ گسترده ایران دومین کشور متضرر از فیلترینگ در جهان بوده و محدودیتهای اینترنتی با تحمیل ضرر 773 میلیون دلاری به کشور، 81 درصد از کل جمعیت را تحت تاثیر قرار داد.
وزیر ارتباطات در حالی برای چندمین بار در روزهای اخیر بر آسیبهای فیلترینگ تاکید میکند که در هفته گذشته یکی از اعضای شورای عالی فضای مجازی در تایید سیاست فیلترینگ گفته بود که مردم از فیلتر یوتیوب و ویز راضی هستند و کسب و کارهای داخلی هم از این سیاست منتفع شدهاند؛ اظهارنظری که باعث واکنش بخش خصوصی و به خصوص کسب و کارهایی شد که مشخصا در این حوزهها فعالیت میکنند.
آنها با انتشار بیانیههایی تاکید کردند که فیلترینگ نه تنها به نفعشان نبوده، بلکه ضررهای جبرانناپذیری به آنها وارد کرده است.