آموزش شستن موتور خودرو با آب
- آماده کردن ماشین برای موتور شویی
- کدام اجزا را باید قبل از موتور شویی بپوشانید؟
- مراحل موتورشویی با آب
- گام اول: زباله های خشک، کثیفی و گرد و غبار شل را با برس یا جاروبرقی پاک کنید
- گام دوم: استفاده از چربی زدای موتور
- گام سوم: قسمت های جرم گرفته را تمیز کنید
- مرحله چهارم: آبکشی
- مرحله پنجم: مرحله سوم و چهارم را در صورت نیاز تکرار کنید
- مرحله ششم: خشک کردن موتور با هوا
- گام هفتم: از یک محافظت کننده بر روی تمام قسمت های پلاستیکی و سطوح وینیل و رابر استفاده کنید.
- سخن پایانی
چند روش مختلف برای تمیز کردن محفظه موتور وجود دارد. اگر به شیلنگ آب و برخی از مواد شوینده دسترسی دارید، میتوانید این کار را در خانه انجام دهید یا اگر خودتان نمیخواهید این کار را انجام دهید، میتوانید آن را به صورت حرفهای در یک کارواش انجام دهید.
آماده کردن ماشین برای موتور شویی
شما باید در حین موتورشویی از قسمت های الکتریکی موتور محافظت کنید. ابتدا کابل های باتری را جدا کنید و از پورت منفی شروع کنید تا اتصال کوتاه ایجاد نشود.بعد از آن پورت مثبت را جدا کنید. قسمت های الکتریکی اصلی موتور را با فویل یا پلاستیک بپوشانید و با نوار چسب محکم کنید.این کار آنها را از هرگونه چربی زدایی یا آبی که به طور بالقوه می تواند به آنها آسیب برساند محافظت می کند.
کدام اجزا را باید قبل از موتور شویی بپوشانید؟
قبل از شروع تمیز کردن، اجزای زیر باید با پلاستیک پوشانده شوند:
باتری ماشین (اگر نتوانستید آن را بردارید)
سیم های جرقه زنی
واحد کنترل موتور
سیستم موتور هوا
مراحل موتورشویی با آب
زمانی که جرم و چربی بر روی موتور جمع می شود می تواند باعث شود که گرما در اطراف خودرو به آسانی حرکت نداشته باشد.همین امر میتواند به موتور صدمه وارد نموده و باعث داغتر شدن آن شود. پس از نظر مکانیکی تنها دلیلی که میتوان گفت موتور تمیز بهتر از موتور جرمی و کثیف کار می کند همین موضوع است. در ادامه مراحل موتورشویی با آب آمده است.
گام اول: زباله های خشک، کثیفی و گرد و غبار شل را با برس یا جاروبرقی پاک کنید
گام بعدی در تمیز کردن محفظه موتور، حذف هرگونه زباله خشک انباشته شده است. این شامل مواردی مانند برگ، خاک و گرد و غبار است.برای این کار می توانید از یک دمنده یا جاروبرقی با اتصال شلنگ استفاده کنید . اگر از جاروبرقی استفاده می کنید، مراقب باشید که به اجزای حساس آسیب نرسانید. اعمال فشار زیاد می تواند آنها را از موقعیت خارج کند یا بدتر کند.
اگر از آب استفاده می کنید آب را بر همه جای موتور اسپری کنید تا از دست گرد و خاک نرمی که روی آن قرار گرفته است راحت شوید. فشار آب را پایین نگه دارید زیرا فشار آب بالا باعث خواهد شد که آب در درزها و شکاف ها نفوذ کند.زدودن گرد و خاک باعث می شود در مرحله ای که از چربی زدا استفاده می کنید، چربی زدا بهتر عمل کرده و پخش شود و از بروز لکه جلوگیری می کند.
گام دوم: استفاده از چربی زدای موتور
رقیق کردن چربی زدای موتور ضروری است (بسته به نوع فرمولاسیون آن). آن را بر روی تمام سطح موتور اسپری کنید. درب کاپوت ماشین را باز نگه دارید و اجازه دهید چربی زدا حداقل برای 1 الی 2 دقیقه بر روی سطح موتور باقی بماند.
گام سوم: قسمت های جرم گرفته را تمیز کنید
از برس های متفاوت و جنس های مختلف می توانید برای تمیز کردن قسمت های مختلف موتور استفاده کنید.جنس های آلومینیومی و سیمی برای قسمت های فلزی استفاده می شوند و برس های نایلونی و نرم تر برای قسمت های ظریف تر مثل قسمت های پلاستیکی یا لاستیکی استفاده می شوند. تمام سطوح اعم از سوپاپ ها، گوشه ها، شیرها و غیره را تمیز کنید. اجازه ندهید در حالی که موتور و سطوح آن را تمیز می کنید چربی زدا بر روی ان خشک شود.
مرحله چهارم: آبکشی
بعد از تمیز کردن موتور، آن را با آب با فشار کم بشوئید. به کمک آب تمام آلودگی ها و چربی زدا را از روی سطوح بشویید و تمیز کردن را ادامه دهید. مراقب باشید که با فشار آب را وارد درزها و سوپاپ ها نکنید چرا که خشک کردن داخل آنها بسیار دشوار است.آب را از عقب به جلو بر روی موتور اسپری کنید و در حین اسپری کردن اینکار را با حرکت متناوب انجام دهید و برای مدت طولانی بر روی یک منطقه ثابت آب را اسپری نکنید.
مرحله پنجم: مرحله سوم و چهارم را در صورت نیاز تکرار کنید
بعد از شستشو و آبکشی ممکن است ببینید که یکسری از قسمت ها به خوبی تمیز نشده اند. لذا دوباره این قسمت ها را بصورت منطقه ای تمیز کنید. تا در نهایت تمام سطح موتور به صورت یکدست تمیز شود و لکه ای بر روی آن نباشد.
مرحله ششم: خشک کردن موتور با هوا
بعد از موتورشویی لازم است که تمام قسمت های موتور به خوبی خشک شوند تا از زنگ زدگی و پوسیدگی موتور و آسیب به قسمت های برقی آن جلوگیری شود.برای خشک کردن موتور می توانید به صورت دستی و با استفاده از یک حوله یا پارچه مناسب و یا به کمک یک خشک کننده دمنده هوا اینکار را انجام دهید.
در صورتی که از دمنده هوا برای خشک کردن استفاده می کنید توجه کنید تا فشار زیادی بوسیله هوا بر روی موتور استفاده نکنید.چرا که فشار هوا می تواند آب را به داخل درزهای موتور براند. شما باید آب را از موتور خارج کنید نه اینکه آن را وارد موتور کنید.وقتی که موتور نسبتا خشک شد می توانید پلاستیک ها و فویل هایی که با آن قسمت هایی از موتور را پوشانده بودید، بردارید.اکنون می توانید موتور را روشن کنید. گرمایی که از کارکردن موتور ایجاد می شود و همینطور فن رادیاتور به خشک شدن کامل موتور کمک میکنند.
گام هفتم: از یک محافظت کننده بر روی تمام قسمت های پلاستیکی و سطوح وینیل و رابر استفاده کنید.
محافظت کننده باعث می شود این سطوح تمیز و نو به نظر بیایند و یک لایه محافظتی مانند سپر از آنها در مقابل عوامل آسیب رسان محافظت کند.وقتی که از محاظت کننده استفاده می کنید مراقب باشیدکه آن را بر روی قطعات مکانیکی که دارای حرکت هستند مانند فن و تسمه ها استفاده نکنید.
سخن پایانی
در ادامه نکات مهم نظافت موتور خودرو در بهترین حالت بیان خواهد شد:
تعداد دفعات شستشوی موتور در طول سال نباید زیاد باشد. به طور متوسط یک تا دو بار شستشوی موتور معمولا کفایت می کند.
نباید از مواد شوینده مصرفی خانگی از قبیل انواع شامپوها، مایع ظرفشویی و … به هیچ وجه برای نظافت موتور استفاده شود.
در روش های معمول موتورشویی بهتر است قطعات الکتریکی حساس قبل از شستشو با نایلون پوشانده شود.