به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعدنیوز به نقل از خبرگزاری ایسنا، معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر گفت: علاقه مندان به آموزش تزریقات می توانند پس از گذراندن دوره های پایه کمک های اولیه، از یکم آذرماه برای ثبت نام دوره « تزریقات در مواقع اضطرار» به شعب هلال احمر سراسر کشور مراجعه کنند.
پیمان صابریان در این باره توضیح داد: هم اکنون مربیان هلال احمر در سراسر کشور درحال طی کردن دوره های بازآموزی هستند تا با اضافه شدن تزریقات به آموزش های همگانی از ابتدای آذرماه امسال بتوانند اعضای داوطلب و علاقه مندان را آموزش دهند تا در مواقع اضطراری ناشی از سوانح و بحران ها، توانایی نجات جان همنوعان خود را داشته باشند.
وی داشتن گواهی پایان دوره چهار مرحله آموزش کمک های اولیه را پیش نیاز ثبت نام در دوره تزریقات دانست و توضیح داد: علاقه مندان می توانند با مراجعه به سامانه آموزش آنلاین هلال احمر ( خادم) دوره های چهارگانه کمک های اولیه شامل مقدماتی، کنترل خون ریزی و شوک، احیا و سوختگی را گذرانده و در همان سامانه پس از موفقیت در آزمون ها، گواهی قبولی در دوره ها را به صورت الکترونیکی دریافت کنند و سپس برای ثبت نام دوره های حضوری کمک های اولیه و تزریقات به شعب هلال احمر مراجعه کنند.
صابریان توضیح داد: تجریه سوانح طبیعی چون زلزله های بزرگ در کشور نشان می دهد که تعدادی از تلفات پس از رسیدن مصدومان به مراکز درمانی اتفاق افتاده است. اگر مردم در کنار کمک های اولیه آموزش تزریقات را بدانند؛ می توانند با سرم تراپی و یا حتی رگ گیری ساده شرایطی فراهم کنند که امکان درمان و نجات مصدومان پس از رسیدن به مراکز درمانی وجود داشته باشد.
او افزود: تجربه کرونا به ما آموخت که اگر مردم آموزش های همگانی بهداشتی و درمانی را دیده باشند تا حدود زیادی از فوت مبتلایان جلوگیری می شود. براساس گزارش های رسیده، مبتلایان کووید۱۹ که تحت درمانگری و حمایت خانواده بودند؛ کمتر به وضعیت وخیم دچار شدند و از فوت ناشی از بیماری آن ها جلوگیری شد.
او تاکید کرد: هلال احمر به خصوص در سال های دفاع مقدس توانست تزریقات اصولی و علمی را آموزش همگانی دهد. اما اکنون چند دهه است که تزریقات از فهرست آموزش های همگانی هلال احمر حذف شده و این جمعیت با اتکا به آن تجارب بزرگ و با حمایت فدراسیون جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر، قصد دارد این تجربه را تکرار و به عنوان الگو در جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی انجام دهد تا نمونه ای برای دیگر جمعیت های ملی دنیا باشد.
صابریان افرادی که در حال مراقبت از بیماران خاص در خانواده خود هستند و ساکنان مناطق محروم روستایی و عشایری را دارای اولویت ثبت نام در دوره های تزریقات خواند اما تاکید کرد: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته، همکاران آموزش همگانی در تمامی شعب هلال احمر آماده برگزاری دوره های مختلف کمک های اولیه و تزریقات برای علاقه مندان هستند.
براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، او یادآوری کرد: در حال حاضر افرادی بدون دانش علمی و آگاهی لازم انواع داروها را به طور شخصی در منزل و محله ها تزریق می کنند که اقدامات آن ها در سال های گذشته تبعاتی برای مردم داشته است. جمعیت هلال احمر با توسعه آموزش تزریقات تلاش می کند آگاهی های عملی لازم را در این زمینه به عموم مردم منتقل کند تا افراد جامعه بدانند که بسیاری از داروها را صرفا باید در مراکز درمانی تزریق کرد. شرکت کنندگان در این دوره ها علاوه بر انجام تزریق با بایدها و نبایدها و موارد حقوقی و قانونی آن آشنا می شوند.