دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / پوست و مو /

آنچه باید از تفاوت ژل شستشو و فوم شستشو بدانید. 

دوشنبه، 17 مرداد 1401
افزایش محبوبیت محصولات مراقبت پوستی و آگاهی بیشتر مصرف کنندگان نسبت به ویژگی‌ها و عملکرد آنها، به این معناست که تنوع محصولات مراقبت پوست بسیار گسترده شده است و انتخاب بین این همه محصول حتی گاهی گیج کننده است. سعی داریم در این نوشتار به بررسی تفاوت ژل شستشو و فوم شستشو بپردازیم زیرا شستن پوست اولین مرحله روتین پوستی است.

شستن پوست اولین و مهمترین مرحله برنامه روتین مراقبتی محسوب می شود که در جای خودش از اهمیت زیادی برخوردار است. ما در طول شبانه روز در معرض بسیاری از عوامل قرار می گیریم که به پوست آسیب می رساند آلودگی هایی که اگر در آن باقی بماند تبدیل به ناراحتی می شود که درمان آن هزینه های بیشتری را می طلبد.

یک شستشوی خوب و کامل می تواند قسمت اعظم عوارض آلودگی ها را از بین ببرد و به سلامت و زیبایی پوست کمک کند از این رو اهمیت یک محصول شوینده که از عهده این کار مهم برآید مشخص می شود. محصولات شوینده زیادی در بازار وجود دارد که می تواند به شستشو و پاکسازی پوست کمک کند اما ژل شستشو و فوم شستشو رقبای سر سخت این میدان هستند که اکثر افراد به استفاده از این دو محصول تمایل نشان می دهند بنابراین برای اینکه بهترین انتخاب را از بین این دو داشته باشید باید تفاوت ژل شستشو و فوم شستشوی صورت را بدانید در ادامه مقاله در مورد این دو محصول بیشتر صحبت خواهم کرد.

عملکرد اصلی شوینده های مخصوص پوست صورت

اسم «شوینده» به تنهایی گویای همه چیز است. شوینده های صورت برای پاکسازی کامل و عمیق منافذ پوستی شما طراحی شده اند. برخلاف صابون ها و شوینده های معمولی (که در حالت عادی می توانند پوست را دچار خشکی و پوسته ریزی کنند و با برهم زدن تعادل PH پوست، چربی محافظ آن را از بین ببرند)، محصولات شوینده فرمولاسیون خاصی دارند که ضمن تقویت پوست و سلول های پوستی، سلامت پوست را تضمین می کنند.

ویژگی های شوینده با کیفیت

  • بهترین و باکیفیت ترین شوینده ها تا جایی که ممکن است از مواد طبیعی و ارگانیک استفاده می کنند و عصاره های گیاهی، بخش اعظم فرمولاسیون آنها را تشکیل می دهند.
  • استفاده از این محصولات شوینده، کمترین ریسک حساسیت پوستی و واکنش های آلرژیک را برای شما به دنبال دارند؛ همچنین در بهبود و رفع التهابات و قرمزی پوست نیز موثر هستند.
  • شوینده باکیفیت، منافذ پوستی شما را از آلودگی های محیطی، میکرو ارگانیسم های بیماری زا، مواد زائد و چربی های اضافی پاک می کند.
  • حذف سبوم، یکی از اصلی ترین عملکردهای شوینده پوست به شمار می رود و همان طوری که می دانید این کار از ایجاد جوش و آکنه پوستی جلوگیری می کند.
  • خاصیت لایه برداری ملایم شوینده ها، سلول های مرده پوست را به مرور از بین می برد و شفافیت پوستتان را افزایش می دهد. شوینده های مرغوب از شکر به عنوان لایه بردار استفاده می نمایند. به کار بردن شکر به عنوان لایه بردار، از آسیب و خراش پوستی جلوگیری می کند و مانع از جذب عناصر مضر به کار رفته در فرمولاسیون شوینده ها می شود.
  • این شوینده ها اکثرا غنی از انواع ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز پوست هستند و بنابراین نقش به سزایی در تامین نیازهای سلول پوستی شما دارند.

اهمیت پاکسازی پوست با شوینده های فومی و ژل

شستشو یا تمیزکردن سطح پوست از آلودگی، باقیمانده مواد آرایشی، سلول های مرده و چربی و ذرات آلودگی نشسته بر روی پوست، مهم ترین لازمه ی مراقبت از پوست است. در مراحل روتین پوستی برای داشتن پوستی سالم تر و شاداب تر، توصیه می شود که روزی دو مرتبه صبح ها بعد از بیداری و شب ها قبل از خواب، پوست خود را با یک شوینده ی مناسب بشویید.

عدم شستشوی پوست با یک شوینده مناسب، باعث ایجاد جوش های سرسیاه، جوش های چرکی، کدرشدن پوست، بسته شدن منافذ پوست با چربی و آلودگی و بسیاری از مشکلات دیگر می شود. پس همیشه بعد از پاک کردن مواد آرایشی با محصولات مخصوص این کار، با استفاده از ماساژ شوینده های فومی و ژل های شستشو، پوست صورتتان را کاملا تمیز کنید.

علاوه بر تفاوت ژل شستشو و فوم شستشو ، انتخاب پاک کننده ی موثر هم در این مورد بسیار اهمیت دارد. از پوست چرب یا بسیار چربی دارید، باید شوینده ی انتخابی شما قدرت بالایی در حذف چربی ها و متعادل سازی پوستتان داشته باشد. در حالی که اگر پوستتان خشک یا حساس است، بهتر است از پاک کننده های ملایم و سبک تر استفاده کنید تا پوست صورتتان را تحریک و خشک تر نکند. فصلی از سال که در آن قرار دارید هم، عامل مهمی است که می تواند شما را در مورد شوینده ی مناسبی که باید استفاده کنید، راهنمایی می کند. آب و هوای معتدل و نه چندان گرم، باعث می شود از شوینده های ملایم رضایت بیشتری داشته باشید و در فصلی خشک مثل زمستان، لازم است که شوینده شما پوستتان را خشک نکند.

در کنار قدرت پاک کنندگی، یک شوینده ی مناسب باید PH یا اسیدیته ی پوست شما را به خوبی تنظیم کند. درحالی که مواد صابونی اسیدیته ی پوست را افزایش می دهند و حالتی قلیایی در پوست ایجاد می کنند که باعث خشکی، کم شدن سبوم طبیعی پوست و سریع تر شدن روند پیری پوست می شوند. پس استفاده از شوینده های فومی، ژلی، کرمی و پن ها به جای صابون ها توصیه می شود.

فوم شستشوی صورت چیست؟

فوم شستشوی صورت نوعی شوینده پوست صورت است که معمولا برای پاکسازی عمیق تر پوست به کار برده می شود و آلودگی ها مخصوصا سبوم حبس شده در منافذ پوست را به خوبی از بین می برد و باعث طراوت و شادابی آن می شود. فوم های شستشو اصولا از مواد تشکیل دهنده نسبتا قوی تولید شده اند که به خوبی پوست را پاکسازی کرده و با لایه برداری اصولی باعث از بین رفتن سلول های مرده می شوند بنابراین با توجه به قدرت زیاد این محصول برای هر طیف پوستی مناسب نخواهد بود که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

فوم شستشو یک شوینده بر پایه کف است بنابراین بسیار سبک است و خیلی فوری جذب پوست می شود. مردم با شوینده های کف زا از قدیم الایام میانه خوبی داشتند بنابراین هر محصولی که خوب کف تولید می کرد را پر قدرت و تاثیر گذار تلقی می کردند یکی از دلایل پرطرفدار بودن فوم ها نیز تمیز کنندگی زیاد آن با این ویژگی است.

فوم های حاوی سولفات

در برخی از فوم های شستشو، از سورفاکتانت های سولفاته مانند سدیم لوریل سولفات (SLS) استفاده شده استکه نوعی شوینده ی قوی محسوب شده و ممکن است پوست های خشک و حساس را دچار تحریک، قرمزی و سوزش کنند. اما این فوم ها برای پوست های چرب و مستعد آکنه که نیاز به تمیزکردن عمقی پوست، خلاص شدن از شر چربی های اضافه (سبوم) و پاکسازی منافذ پوست از آلودگی دارند، انتخاب خوبی است و پوست این افراد را تمیز و تازه می کند.

اما اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که پوستتان در برابر SLS واکنش خوبی نشان نداده و تحریک، ملتهب و خشک می شود، از فوم هایی که حالت صابونی و سولفات دار دارند، دوری کنید. چون این مواد شوینده های خشن و قوی هستند که پوست شما را زبر، قرمز و کم آب کرده و چربی طبیعی پوستتان را حذف می کنند. پس تفاوت ژل شستشو و فوم شستشو حاوی سولفات علاوه بر بافت، در ميزان قدرت پاكسازي چربي آن هاست.

فوم های بدون سولفات

برخی دیگر از فوم های شوینده از سورفاکتانت های ملایم تری استفاده می کنند که با وجود ایجاد کف و فوم، از سفت و تحریک شدن پوست جلوگیری می کنند. این فوم های شستشو که اغلب فوم های پرطرفدار و پرفروش بازار را تشکیل می دهند، فاقد مواد صابونی بوده و پوستتان را خشک و ملتهب نخواهند کرد. بنابراین برای پوست خشک، حساس، مختلط و معمولی انتخاب بسیار مناسبی هستند.

شوینده های فومی بدون سولفات، دارای بافتی سبک بوده و قبل از بیرون آمدن از تیوب یا هر بسته بندی دیگر، به دو حالت کرمی و کف آلود هستند. حالت کرمی به گونه ای است که وقتی آن را بر روی پوست مرطوب ماساژ می دهیم، در مدت زمان کوتاهی با مخلوط شدن با آب، کف کرده و حالت فومی به خود می گیرد. شوینده های فومی معمولا پوستی نرم، مرطوب و لطیف بر روی صورت به جا می گذارند. تفاوت ژل شستشو و فوم شستشو با نداشتن سولفات، کمتر می شود.

ژل شستشوی صورت چیست؟

نوعی دیگر از شوینده های صورت که از لحاظ قوام بسیار غلیظ بوده و هنگام برخورد با پوست و ماساژ آن مقدار کمتری کف تولید می کند ( یا اصلا تولید نمی کند). این نوع شوینده ها معمولا برای شستشوی آرام تر پوست مناسب هستند و اصولا از مواد اولیه ملایم تری در تولید آنها استفاده می شود البته این بدین معنی نیست که سطحی عمل کرده و به طور کامل پوست را از آلودگی پاک نمی کند بلکه آن را بدون ایجاد تحریک و خشکی و در کل هر نوع واکنش منفی پاکسازی می کند.

ژل های شستشو دهنده از مواد ضد عفونی تشکیل شده که به خوبی می تواند باکتری های مضر سطح پوست را از بین ببرند و این بهترین گزینه برای رفع آکنه در صورت می باشد. اصولا ژل شستشو از جمله پاک کننده های بر پایه آب است بنابراین هنگام استفاده از آن پوست خشک نمی شود و بالعکس به حفظ رطوبت پوست در طول روز کمک می کند.

بین ژل شستشو و فوم شستشو کدام مناسب پوست من است؟

حال که با این دو نوع شوینده به طور مختصر آشنا و متوجه میزان کارایی آنها شدید به این سوال پاسخ دهید که کدام مناسب پوست تان است؟ پاسخ این سوال به شناخت شما نسبت به پوست خود و نیازهایی که دارد وابسته است. یعنی با توجه به طیف پوستی خود و مشکلاتی که دارد می توانید یکی از این دو محصول را که واکنش منفی در پوست شما ایجاد نمی کند را انتخاب و استفاده کنید.

تفاوت ژل شستشو و فوم شستشوی صورت

تفاوت ژل شستشو و فوم شستشوی صورت فقط در ظاهر و میزان غلظت و ترکیبات آن نیست بلکه به میزان کارایی آنها نیز مربوط می شود عمده ترین تفاوت های بین این دو محصول شامل موارد زیر است. شما می توانید با در نظر گرفتن این تفاوت ها بهترین انتخاب را برای پوست خود داشته باشید.

شکل ظاهری و نحوه کارکرد ژل و فوم

بارزترین تفاوت ژل شستشو و فوم شستشوی صورت در ظاهر آنها است فوم ها معمولا با کفی که تولید می کنند پوست را تمیز می کنند نحوه تولید کف در فوم ها به دو شکل است برخی از فومها به صورت کرم از تیوپ خارج می شوند و به محض قرار گرفتن بر روی پوست مرطوب و ماساژ کف زیادی تولید می کنند برخی دیگر با اسپری کردن به صورت کف بیرون می آید اما ژل شستشو غلیظ تر است معمولا کف تولید نمی کند. فوم ها به علت سبک بودن خیلی زود وارد بخش عمیق پوست می شوند اما ژل ها بیشتر بر سطح پوست هستند و باید مدت زمان بیشتری روی پوست ماساژ داده شوند تا عمق پوست را تا حدی تمیز نگه دارند. تاثیر گذاری فوم ها بیشتر است و کار با آنها راحت تر است.

ژل و فوم شستشو هر کدام برای طیف های خاص پوستی مناسب هستند.

یک مورد دیگر از تفاوت بین ژل شستشو و فوم شستشو در تاثیر گذاری آنها در انواع پوست است به طور کلی می توان از هر دو محصول برای انواع پوست استفاده کرد و در این زمینه محدودیتی وجود ندارد اما اگر از آن دسته افراد کمال گرا هستید که تمایل دارید پوست شما به بهترین شکل ممکن پاکسازی شود آن وقت باید ببینید هر کدام از این دو محصول با توجه به ساختار و موادی که دارند برای کدام نوع پوست بهتر و موثرتر عمل می کنند.

پوست چرب

فوم ها به دلیل اینکه به عمق پوست نفوذ می کند باید از مواد اولیه قوی تری برخوردار باشند تا بتوانند منافذ مسدود شده از آلودگی ها که شامل سبوم، سلول های مرده، گرد و غبار و غیره است را پاکسازی و ضد عفونی کرده و باعث تنفس بهتر پوست شود. در بازار دو نوع فوم تولید می شود که نوع معمول آن حاوی سدیم لوریل سولفات است این ماده برای افرادی که پوست بسیار چربی دارند بسیار مهم است زیرا پوست را به خوبی از هر نوع چربی، سلول های مرده و آلودگی پاک می کنند.

برخی از فوم ها از قند طبیعی تشکیل شده اند که در تماس با پوست باعث لایه برداری عمیق و احیای پوست می شود همچنین با تحریک تولید کلاژن در پوست به جوانسازی آن کمک کند.

ژل ها سطح پوست و منافذ را پاکسازی می کنند بدون اینکه به چربی های مفید پوست و یا سلول ها خللی وارد کنند آنها تا حدی به عمق منافذ نفوذ کرده و آن را تمیز می کنند بدون اینکه واکنش خاصی در پوست به وجود بیاورند به همین دلیل شاید گزینه مناسبی برای پوست چرب نباشد زیرا آن را به خوبی از سبوم پاک نمی کند.

پوست خشک و حساس و مستعد آکنه

فوم های حاوی سولفات برای افرادی که پوست های حساس، خشک، مستعد آکنه دارند مضر است و باعث ایجاد واکنش در آنها می شوند بدیهی است که این افراد می توانند از فوم شستشوی بدون سولفات که از مواد ملایم تری ساخته شده استفاده کنند. به طور کلی نوع ملایم آن برای طیف پوستی معمولی، مختلط و حساس مناسب است.

در مقابل ژل های شستشو که از مواد غلیظ تری ساخته شده و بیشتر روی پوست باقی می ماند و برای تاثیر بهتر باید به وسیله براش و یا دستان ماساژ بیشتری داده شوند. این کار هم حسن دارد و هم عیب محسوب می شود حسن است زیرا مواد مغذی به خوبی جذب پوست می شود و از آنجا که ژل ها از مواد کاملا ارگانیک، ملایم و سازگار تولید شده برای پوست می تواند مفیدتر عمل کنند همچنین می تواند پوست را به نوعی لایه برداری کند عیب است زیرا باید مدت زمان بیشتری با آن کلنجار بروید تا بهترین تاثیر را در پوست بگذارد.

ژل ها برای پوست های حساس و خشک بسیار مناسب تر هستند زیرا از پاک کردن چربی های مفید پوست خودداری کرده و دارای میزان کافی از رطوبت هستند آنها از خشک شدن پوست هنگام شستشو جلوگیری می کنند و با آبرسانی بیشتر به آن باعث می شود در طول شبانه روز پوست رطوبت کافی داشته باشد. افرادی که پوست مستعد آکنه دارند نیز می توانند از ژل ها استفاده بهتری داشته باشند زیرا پوست را تحریک نمی کند دارای خاصیت ضد باکتری و ضدعفونی هستند که پوست را کاملا تمیز و باعث از بین رفتن آکنه ها می شوند.

ژل های شستشو دارای PH کاملا سازگار با هر نوع پوستی هستند به همین دلیل روی هیچ نوع طیف پوستی واکنش ایجاد نمی کند و به همین دلیل طرفداران خاص خود را دارد .

سرعت در استفاده از ژل و فوم شستشو

ویژگی دیگری که می تواند تفاوت بین ژل شستشو و فوم شستشو را نشان دهد سرعت و یا مدت زمان استفاده از این دو محصول است معمولا استفاده از فوم ها به این دلیل پرطرفدار است چون به سرعت اثر گذار است یعنی خیلی سریع آن را روی پوست می زنیم و فورا جذب می شود، آن را پاکسازی و لایه برداری می کند و با شستن آن می توانید درخشانی پوست خود را نظاره گر باشید بنابراین برای کسانی که فرصت کافی خصوصا در اول صبح ندارند بهترین گزینه برای انتخاب است. استفاده از فوم در مسافرت نیز می تواند بسیار کارا و موثر باشد.

ژل های سشتشو اما کمی متفاوت تر عمل می کند آنها برای اینکه بتواند تاثیر خوبی روی پوست بگذارند نیاز به کمی زمان دارند اگر این زمان را با ماساژ دادن با دست و یا براش به این محصول دهید می توانید شاهد شگفتی های بی شماری از این محصول شوید هر چند که از این محصول در زمان های کوتاهتر نیز می توان استفاده کرد اما اگر می خواهید پوست ایده آل داشته باشید باید به آن کمی زمان دهید از این محصول می توانید در زمان هایی استفاده کنید که فرصت کافی دارید و یا به اندازه داشتن یک صورت بی عیب و نقص حاضر به صبوری هستید.

کدام محصول مناسب تر است؟

به طور کلی افرادی که دارای پوست خشک، معمولی، حساس و مختلط هستند از هر دو محصول می توانند استفاده کنند این به سلیقه آنها بستگی دارد که در انجام روال پوستی خود عجله دارند یا صبور هستند. فوم ها محصولاتی هستند که کار با آنها به سرعت انجام می شوند آنها به صورت کف آماده روی پوست قرار می گیرند و به سرعت نیز تاثیر گذاری لازم را روی پوست اعمال می کنند اما استفاده از ژل های شستشو مستلزم این است که کمی بیشتر وقت بگذارید و با حوصله آن را روی پوست اعمال کرده و به خوبی شستشو دهید تا اثری از آن باقی نماند.

ژل های شستشو بر پایه آب هستند بنابراین لطیف تر از فوم های شستشو هستند همین ترکیبات متفاوت کارایی آنها را نیز متفاوت می کند. این محصول معمولا از عصاره گلها و گیاهان طبیعی، روغن های ضروری و به طور کلی مواد ارگانیک ساخته شده اند که علاوه بر پاک کنندگی دارای رایحه ای خوش می باشند همچنین دارای PH متناسب با پوست هستند که کاملا سازگار می شود بدون اینکه آسیبی به محیط اسیدی پوست وارد کند.

سخن پایانی

پوست عضو مهمی در بدن است که سلامت آن به حفظ سلامتی کل اعضا بستگی دارد مواد شوینده فقط می تواند آلودگی هایی را پاکسازی کنند که از طریق محیط به پوست نفوذ پیدا کرده است عوامل درونی زیادی وجود دارد که در بروز ناراحتی های پوستی نقش دارند پس همانطور که به دنبال شوینده مناسب هستید عوامل درونی را نیز شناسایی و به دنبال رفع آنها نیز باشید. در پایان امیدواریم که با مطالعه این مقاله تفاوت ژل شسشو و فوم شستشوی صورت را متوجه شده باشید و با علم کامل شوینده مناسب خود را برگزینید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
مراحل سابمیت مقاله
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
مراحل اکسپت مقاله
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب