به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، کارخانه های ذوب طلا به دلیل رساندن آب شده به عیار مطلوب فلزات دیگری مانند نقره، مس یا شمش طلای خالص را به آن می افزایند و دوباره فرایند ذوب را تکرار می کنند. از این نوع روش به عنوان طلای آب شده یاد می شود. این نوع طلا فقط در ایران قابل معامله است و در فضای بین الملل ناشناخته است. طلای ابشده یا Melt Gold از ذوب کردن طلای متفرقه به دست می آید. طلای متفرقه یا Scrap Gold همان طلای دست دوم و طلای شکسته ای است که روزی آن ها را به طلافروشی ها فروخته ایم. طلافروش و بازاری برای اینکه طلای متفرقه و طلای بلااستفاده را به چرخه تولید برگرداند، آن را برای ذوب شدن به کارگاه می فرستد. در کارگاه، طلای دست دوم و شکسته شده را در کوره های مخصوص ریخته گری طلا و جواهرات ذوب می کنند، از همین رو به آن طلای آب شده می گویند؛ چون واقعا آب شده!
از آنجا که عیار اکثر زیورآلات طلا یا مصنوعات طلا در ایران 18 عیار یا 750 است. طبیعتاً عیار طلای آب شده هم حدوداً 18 عیار یا 750 است، حال ممکن است مقداری کمتر یا مقداری بیشتر از آن باشد. البته ممکن است زیورآلات متفرقه ای که در کوره ها ذوب می شوند همه 18 عیار نباشند مثلا زیورآلاتی با عیار 14 یا حتی 24 نیز در بین آن ها وجود داشته باشد، در این صورت اگر بخواهند عیار آبشده را پایین بیاورند فلزات دیگری مانند نقره و مس را با آن ترکیب می کنند و اگر بخواهند عیار آب شده را کمی بالا ببرند از سکه های 22 عیار برای این کار استفاده می کنند.
برای تعیین عیار ابشده نیز مراکزی به نام ریگیری وجود دارد که زیر نظر اتحادیه هستند این مراکز عیار طلاهای ابشده را می سنجند و روی طلا اب شده کدی حک می کنند که اصطلاحاً به آن انگ زدن نیز می گویند. توجه کنید که هیچگاه طلای اب شده بدون انگ نخرید حتی اگر به قیمت ارزانتری به شما می فروختند چرا که ممکن است بعدها آن طلا تقلبی از اب در بیاید.