به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایسنا: این بیانیه به شرح زیر است:
در شرایط کنونی که وجود مشکلات فراوان اقتصادی زندگی بسیاری از هموطنانمان را با سختی همراه کرده است، اگرچه حجم بالای شعارهای عمل نشده بین قشری از جامعه و حاکمیت شکاف ایجاد کرده اما حضور شکوهمند و میلیونی مردم در تشییع سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان یکی از کارگزاران خدوم نظام این واقعیت را اثبات می کند که فاصله ایجاد شده بین مردم و جمهوری اسلامی، عمیق و ایدئولوژیک نیست و انتخابات ۱۴۰۰ فرصتی ویژه ای است که تا از ظرفیت های کشور برای خدمت به مردم استفاده شود.
احزاب و نخبگان سیاسی ایران
ساختار مردم سالاری در جمهوری اسلامی با برگزاری انتخابات های متعدد به طور کامل شکل گرفته است، اما در انتخابات پیش رو مردم باید ثمره مردم سالاری را نیز به وضوح احساس کنند. در واقع انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم نباید مردم را به این نتیجه برساند که رفت و آمد افراد و احزاب با ایده های گوناگون، نمی تواند تاثیر مثبتی بر سرنوشت آن ها بگذارد و در آستانه خرداد ۱۴۰۰ باید تغییر محسوسی در مناسبات سیاسی و رقابت های انتخاباتی ایجاد شود. تغییری که مبتنی بر روحیه تحول خواهی برای برون رفت از مشکلات کنونی کشور باشد.
در حقیقت، این بار باید کیفیت ایده ها و راه حل ها اصل قرار داده شود و جایی برای منافع حزبی و انتخاب های مبتنی بر منفعت سیاسیون باقی نماند. در همین راستا ما در اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل پیش بینی می کنیم در سال آینده برای برون رفت از شرایط فعلی رقابت حول سه چالش گفتمانی شکل بگیرد و در ادامه موضع خود را پیرامون هر یک از آن ها خواهیم گفت.
نخستین چالش؛ چالش بین دو دیدگاه نگاه به داخل و نگاه به خارج برای حل مشکلات کشور است. روی کارآمدن مجدد دموکرات ها در آمریکا باعث شده طیفی ازغرب گرایان داخلی هم چنان به دنبال ادامه ایده نخ نمای مذاکره باشند، درحالی که تجربه اخیر برجام و توافقات پیش از آن در چهل سال گذشته نشان می دهد تا زمانی که در داخل به یک استراتژی واحد نرسیده ایم و از اهرم های قدرتی چون همگرایی داخلی، اقتصاد توان مند وآرام، بازوهای قدرتمند منطقه ای و دانش برتر هسته ای برخوردار نیستیم ورود به مذاکره با غربی ها تحت هر شرایطی مختوم به شکست است.
راه حل مشکلات کشور را باید در داخل جست، به همین دلیل از احزاب و نخبگان سیاسی کشور مطالبه می کنیم که با تجربه گرفتن از روند تاریخی مذاکرات با غرب اجازه ندهند بستر انتخابات ریاست جمهوری به سمت گره خوردن حل همه ی مشکلات مردم، از آب خوردن تا تامین امنیت، به مسئله ی سیاست خارجه برود.
چالش گفتمانی بعدی دو موضوع مهم تبعیض و عدالت است. بر اساس منشور فکری امامین انقلاب، مشروعیت مسئولین در نظام اسلامی وابسته به تلاششان برای مبارزه با فساد، رفع تبعیض و عدالت خواهی آن هاست. در شرایط فعلی به دلیل سیاست های غلط تکنوکرات های دولتی، کشور از لحاظ ضریب جینی، که معیاری برای سنجش اختلاف طبقاتی به حساب می آید، در بدترین شرایط پس از انقلاب قرار دارد.
پر واضح است در این انسداد به وجود آمده که حاصل ناکارآمدی دولت اعتدال است، برقراری عدالت و رفع تبعیض به نفع مردم با تکیه بر ظرفیت های بی شمار داخلی باید مطالبه ی تمامی نخبگان و گرایش های سیاسی در انتخابات 1400 باشد.
چالش گفتمانی نهایی از نظر ما مسئله کارآمدی است که معیاری اصلی برای یک انتخاب شایسته تلقی می شود. دولت آتی باید کارآمد با جهت گیری پیشرفت و در گفتمان عدالت باشد. به همین دلیل تاکید می کنیم بر خلاف دوره های قبلی که دعواهای سیاسی حول افراد و احزاب و پروپاگانداهای رسانه ای شکل می گرفت، در انتخابات آینده باید رقابت بین ایده ها و راهکارهای کارآمد برای برون رفت از شرایط فعلی کشور ایجاد شود.
حل بسیاری از مشکلات، به جای راه حل های موقتی که بیشتر جنبه سیاسی و رسانه ای دارند، به تغییرات ساختاری و زیربنایی نیاز دارد که باید توسط داوطلبان ریاست جمهوری مورد توجه قرارگیرد، فعالین سیاسی باید پاسخ دهند که به جز انتقاد از دولت فعلی و افراد و احزاب مخالف خود، چه راهکاری برای حل مشکلات کشور دارند؟
باید پاسخ داده شود که راهکار آقایان برای مسایل هم چون جبران کسری بودجه کشور چیست؟ چه برنامه ای برای کاهش فاصله طبقاتی تشدید شده در سال های اخیر و اجرای رکن عدالت در جامعه دارند؟ آیا تنها راه حل در نظر آن ها هم چنان مذاکره با طرف خارجی است؟ چه نقشه مدونی برای رونق تولید فراهم کرده اند؟ الگوی پیشنهادی آن ها برای اصلاح ساختار اخذمالیات چیست؟ برای بهبود شرایط اقشار آسیب پذیر جامعه، چه روشی را مد نظر دارند؟
این مشکلات و مسائلی است که حل آن ها باید مرکز توجه قرار گیرد تا انتخابات پیش رو، با رویکردی فارغ از جنجال ها و حاشیه ها با تحول و بهبود شرایط همراه باشد.
اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل از تمامی احزاب و نخبگان سیاسی با هر سلیقه ای دعوت می کند برای شکل گرفتن رقابت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده حول مسئله کارآمدی، درچارچوب تامین منافع ملی تلاش کنند و در همین راستا با نگاه به روحیه تحول خواهی و درقالب گفتمان عدالت خواهی ساختارمند، از تمامی اشخاص و احزابی که برنامه ای برای حضور در انتخابات سال آینده دارند، پیرامون ایده هایشان برای حل مشکلات ها و شکاف های فعلی کشور در سلسله جلساتی با عنوان جمهور و نامه های انتخاباتی سرگشاده خود مطالبه خواهد کرد.