کیفیت شال و روسری یکی از مهمترین و حتی اولین پارامترهای خرید این محصول محسوب می شود. نه تنها شال و روسری بلکه کیفیت در هر کالای دیگری هم حرف اول را می زند. ما تا کنون با مباحث مختلفی پیرامون انواع شال و روسری در خدمت شما عزیزان و همراهان همیشگی بوده ایم. این بار نیز با موضوعی در خصوص کیفیت شال و روسری با شما هستیم تا چنانچه سوال و ابهامی در زمینه روش تشخیص کیفیت شال و روسری دارید برطرف شود
انتظار شما از یک شال یا روسری با کیفیت چیست؟
در تمامی این فروشگا ها تنوع زیادی از طرح و مدل شال و روسری با قیمت های مختلف قابل ارائه خواهند بود. اما برای مصرف کننده تنها طرح روسری مهم نبوده و انتظارات دیگری نیز از محصولی که خریداری می کند بی تردید خواهد داشت.تردیدی نیست که کیفیت مهمترین شاخص پس از ظاهر جذاب یک محصول می تواند باشد که شاخص های مختلفی را دارا می باشد.توجه به هر کدام از این نیاز ها و شاخص ها می تواند بر روی رضایت مندی مشتری در کوتاه مدت و همچنین در وفاداری او نسبت به یک برند خاص در بلند مدت تاثیر گذار باشد.
انتظارات عمومی
روسری و شال به عنوان یکی از پرمصرف ترین اقلام کاربردی در مجموعه لباس های خانم ها می باشد.به طور کلی برای هر نوع لباس می بایست دو فاکتور اساسی شامل نیاز ظاهری و نیاز راحتی همزمان با استفاده آن محصول در رابطه با مصرف کننده برطرف گردد.در مورد شال و روسری هم در نظر داشتن این دو شاخص مهم حائز اهمیت می باشد. بنابراین جامه عمل پوشاندن به این نیاز ها منجر گردیده تا تولیدکنندگان فعال در این زمینه به خواص ظاهری و راحتی محصول تولیدی خودشان توجه خاص تری داشته باشند.
راحتی
فاکتور راحتی در هر خرید لباس مهم ترین شاخص در راستای انتخاب و استفاده مداوم از آن می باشد. این فاکتور مهم در رابطه با شال و روسری نیز بسیار قابل توجه است.راحتی در روسری همچون تعریف اصلی آن در پوشاک زنانه است و در حقیقت یک وضعیت مطلوب روانی و تعادل فیزیکی بین بدن، لباس و محیط بیرون می باشد.در این میان راحتی روانی به عنوان یکی از تقسیم بندی های مبحث راحتی از اهمیت خاص تری برخوردار بوده. تردیدی نیست که راحتی روانی با آرامش فرد رابطه مستقیم خواهد داشت. بخشی از آرامش روانی هر فرد با پذیرفته شدن وی در جامعه صورت می گیرد و این موضوع برای خانم ها از ارزش بالایی برخوردار است.چرا که مقبولیت بخشی از حس خوبی است که برای هر فرد در میان می باشد. روسری یکی از بخش های لباس خانم ها بوده و بسیار مورد توجه هر بیننده قرار می گیرد و همزمان با گرفتن پیام های مثبت از طرف هر بیننده ای، میزان آرامش روانی فرد را افزایش چشم گیری خواهد داد. بنابراین توجه به این موضوع می تواند در جلب و رضایت مندی مشتری بسیار تاثیر گذار باشد.
تجمع بار الکتریکی (جرقه زدن)
یکی از معضلات عمومی در رابطه با لباس های روزمره ما بحث تجمع بار الکتریکی روی آن ها است.به زبان ساده تجمع بار الکتریکی همان جرقه زدن لباس و یا چسبیدن پارچه لباس به یکدیگر است. روسری هم از این مشکل مستثنا نبوده و همزمان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نسبت به این موضوع گلایه مند هستند.این مشکل بیشتر در رابطه با دسته روسری های تولید شده از الیاف پلی استر دیده می شود و در رابطه با انواع جنس پنبه ای دیده نمی شود.
سوالی که اینجا مطرح می شود این است که فرق این دو جنسیت چیست که در یک مورد روسری مشکل وجود دارد و در دیگری خیر؟پاسخ در طبیعی و مصنوعی بودن جنس این دو نوع روسری می باشد. به طور کلی و به زبان ساده وجود رطوبت (آب) می تواند باعث کاهش این مشکل شود. روسری های از جنس پلی استر از آنجا که ماهیت الیافی آن جذب رطوبت بسیار ناچیزی دارند لذا هیچ گونه رطوبتی در میان منافذ و ماهیت الیاف وجود نخواهد داشت، این در حالی است که در انواع جنس پنبه ای جذب رطوبت بالا بوده و این جذب رطوبت مانع از تجمع بار الکتریکی بر روی آن خواهد شد.
مقاومت در برابر چروک
یکی از مواردی که مشتریان روسری در هنگام خرید به آن توجه ویژه ای دارند میزان چروک پذیری پارچه روسری است. تردیدی نیست که چروک شدن یک بخش جدا نشدنی از پارچه مورد مصرف در صنعت پوشاک است.بسیاری از خانم ها هنگام خرید شال و روسری بیشتر به دنبال پارچه هایی هستند که تراکم پارچه بالاتری داشته باشد تا کمتر چروک شود.اما باید بدانیم تراکم بالاتر پارچه شال و روسری دلیل قانع کننده ای برای مقاومت در برابر چروک شدگی نخواهد بود.اینجا سوالی که پیش می آید این است که پس راه کار چیست؟ در جواب باید گفت شاخص های فنی مختلفی برای تست میزان چروک پذیری پارچه وجود دارد که بسیاری از آن ها هنگام خرید نمی تواند به ما کمک رسان باشد.از این رو تنها کافیست گوشه ای از پارچه شال یا روسری را کمی با دست فشرده کنیم و بعد رها کنیم، میزان خطوطی که با این تست روی پارچه ایجاد می شود می تواند راهنمای بسیار خوبی در انتخاب بهترین گزینه باشد.
گلوله شدن سطح پارچه
پرز شدن سطح روسری از آن دسته اتفاقاتی است که باعث می شود که مصرف کننده دیگر نتواند از محصول خود استفاده کند. این اتفاق ناخوشایند به واسطه یک سری گلوله های الیافی است که در سطح پارچه به وجود می آیند.گلوله های الیافی تنها در روسری هایی اتفاق می افتد که پارچه آن ها از نخ اسپان بافته شده باشند. علت این مشکل نیز به واسطه سایشی است که به طور مداوم بر روی سطح روسری اعمال می گردد.در اثر ساییده شدن مداوم سطح پارچه، الیاف موجود در سطح به صورت گلوله های کوچکی به دور یکدیگر می پیچند و ظاهر پارچه را به شکل ناخوشایند تبدیل می کنند.رفع این مشکل تنها به دست تولید کنندگان پارچه و همچنین تولید کنندگان شال و روسری قابل انجام است و در بسیاری موارد هنگام خرید با چشم و لمس نمی توان این معضل بزرگ را پیش بینی کرد.
سر خوردن شال و روسری از روی سر
همان طور که می دانیم از پارچه های مختلف با جنس و بافت متفاوت در تولید شال و روسری استفاده می شود. هر کدام از انواع پارچه ها مزایا و معایب خاص خود را دارا می باشند. اما موردی که در این بخش قصد اشاره به آن را داریم مشکل سر خوردن روسری یا شال از روی سر می باشد.روسری های تولید شده از پارچه های با بافت ساتن بیشترین مشکل را برای خانم ها معمولا ایجاد می نماید. در این نوع پارچه نخ های تار و پود در کمترین مقدار ممکن زیر و روی یکدیگر رفته اند. این باعث می شود پارچه تولید شده با بافت ساتن ظاهری شفاف و زیردستی لطیف تر نسبت به انواع بافت دیگر پارچه داشته باشند.معمولا از این نوع خاص پارچه برای تولید روسری های اغلب مجلسی استفاده می شود. لطافت و انعطاف پذیری از مزایای این پارچه ها به حساب می آید اما از معایب روسری های تولید شده با بافت ساتن می توان به لیز بودن و سُر خوردن آن در زمان استفاده یاد کرد.
شفافیت رنگی
تمامی انواع شال و روسری موجود در بازار از پارچه هایی تولید شده است که این پارچه ها از دو نوع خاص نخ بافته شده اند. پارچه های تولید شده از نخ های اسپان و پارچه های تولید شده از نخ های فیلامنتی دو نوع اصلی پارچه در تولید شال و روسری می باشند.
پارچه های تولید شده از این دو نوع خاص نخ بر اساس رفتاری که همزمان با جریان تولید و نیز هنگام مصرف از خود نمایش می دهند باعث پدیدار شدن شاخص های مثبت و منفی در ساختار محصول نهایی خواهند شد.در نگاه ساده پارچه های تولید شده از نخ های اسپان یک حالت پرزی شکل روی سطح شان دارند. این حالت پرزی، به واسطه الیاف کوتاهی است که بر روی سطح نخ های اسپان وجود دارند.پرزهای سطح این نوع پارچه ها باعث می شود محصول نهایی پس از فرایند چاپ و تکمیل ظاهری با شفافیت پایین تر داشته باشند.
این ظاهر غیر شفاف دقیقا به دلیل نوع رنگ پذیری الیاف پرزی و همچنین به واسطه بازتابش نوری است که توسط پرزها به صورت نامتقارن منعکس می کنند. اما یادمان نرود که همین پرزها باعث ایجاد حس نرمی و لطافت نیز برای مصرف کننده می گردد. اما در مورد پارچه های تولیدی با نخ های فیلامنت ماجرا کاملا متفاوت است. محصول چاپ شده یا محصول نهایی ظاهری کاملا یک دست و شفاف دارند. این شفافیت منجر می گردد خانم ها هنگام خرید توجه خاص تری نسبت به این دسته محصول داشته باشند و الویت بالاتری را برای انتخاب این دسته روسری قرار دهند.این شفافیت رنگی در ظاهر اما معضلاتی نیز با خود به همراه دارد که در قسمت قبلی (سر بودن) به آن اشاره داشتیم. پارچه های تولید شده از این نوع نخ مشکل بزرگی که دارند به خاطر اصطکاک کمتری که با سطح مو ایجاد می کنند قابلیت سر خوردگی بیشتری دارند.