به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بیمه اتومبیل جبران کننده خسارت های ناشی از حوادث رانندگی از جمله تصادف، آتش سوزی و سرقت به اتومبیل مورد بیمه، سرنشینان آن و اشخاص ثالث می باشد. علاوه بر موارد فوق شکست شیشه اتومبیل، دفاع از حقوق بیمه گذار در مراجع دادگستری و مراجعه به مسئول خسارت، کاهش بهای اتومبیل در اثر تصادف، توقف اتومبیل خسارت دیده در مدت تعمیر نیز با دریافت حق بیمه اضافی قابل بیمه شدن می باشد. خسارت هایی که در اثر حوادث اتومبیل متوجه اشخاص ثالث می شود به موجب بیمه نامه شخص ثالث مورد تامین قرار می گیرد. بیمه شخص ثالث جنبه اجباری دارد و تابع قانون و مقررات خاص خود می باشد.
بنابراین این گروه بیمه را می توان به دو بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث و سرنشین تقسیم کرد.
چگونگی تعیین نرخ بیمه خودرو
طی سال های اخیر اقدامات متعددی در زمینه یکنواخت کردن نرخ حق بیمه صورت گرفته و پیشرفت هایی در این زمینه حاصل شده است.
نکته قابل توجه در تعیین نرخ حق بیمه شخص ثالث، در محاسبه خسارت بیشتر بر قدرت موتور خودرو تکیه می شود، اما چند ماده و تبصره در همین محاسبه وجود دارد که تا حدی کار را برای کارشناسان بیمه سخت می کند.
عوامل موثر در تعیین نرخ حق بیمه اتومبیل به دو دسته خودرو و راننده تقسیم می شوند.
خودرو
۱.قدرت موتور
۲.نوع، مدل و سال ساخت خودرو
۳.ارزش، سن وتسهیلات
۴.کاربرد ماشین
راننده
۱.سن و جنسیت
۲.حرفه
۳.مسافت
۵.موارد استفاده از خودرو
۶.تجربه رانندگی (سابقه خسارت ها و جرايم رانندگی)
۷.مهارت رانندگی
۸.میزان هوش
۹. شخصیت
۱۰.نوع رفتار راننده در مقابل دستورات پلیس و علایم راهنمایی و رانندگی
انواع بیمه خودرو در ایران
در بیمه ماشین، موضوع همان وسیله نقلیه موتوری زمینی است که با توجه به نوع وسیله نقلیه و نحوه استفاده از آن به انواع مختلفی از جمله انواع سواری، انواع اتوبوس ها، انواع کامیون ها، انواع وانت بارها، انواع تریلر و ماشین های تخصصی همچون آمبولانس، آتش نشانی، تراکتور، جرثقیل و … تقسیم می شود.
همچنین انواع پوشش های بیمه خودرو که در حال حاضر در بازار بیمه ایران به متقاضیان عرضه می شوند؛ شامل:
۱.بیمه بدنه: در موضوع بیمه بدنه اتومبیل، تعهدِ بیمه گر در برگ قرارداد، بر جبران خسارت بر اساس میزان خسارت وارد شده به بدنه آن وسیله نقلیه است. به این صورت که هر گاه به وسیله نقلیه بیمه شده بر اثر حوادث رانندگی ( تصادف، آتش سوزی، سرقت، انفجار، صاعقه و واژگونی خودرو … ) خسارت وارد شود؛ بیمه گر با توجه به مفاد بیمه نامه، خسارت را جبران می کند.
لازم است بدانید که محاسبه میزان خسارت و حق بیمه پرداختی بیمه بدنه خودرو بر اساس تعرفه های اعلام شده سازمان بیمه مرکزی کشور در همان سال صورت می گیرد.
۲. بیمه مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی: این نوع بیمه یک نوع بیمه مسئولیت است که به اصطلاح بیمه شخص ثالث بیمه شخص ثالث نامیده می شود. از این رو در این بیمه موضوع تعهد بیمه گر، مسئولیت قانونیِ بیمه گذار در مقابل اشخاص ثالث است که به موجب قانون مصوب سال ۱۳۴۷، اجباری است.
۳. بیمه حوادث سرنشین: هرگاه سرنشینان یک وسیله نقلیه بر اثر حوادث رانندگی دچار صدمه بدنی شوند یا فوت کند، بیمه گر غرامت ناشی از صدمه مدنی را به سرنشینان و در صورت فوت غرامت فوت را به بازماندگان متوفی طبق شرایط بیمه نامه همان سال پرداخت می کند.
استثنائات بیمه حوادث سرنشین همانند سایر رشته ها شامل:
*خطرهایی فاجعه آمیز نظیر سیل، طوفان و زلزله
* جنگ، انقلاب، شورش، اعتصاب و راهزنی
*انرژی هسته ای و مواد رادیو اکتیو
* سوختگیری خودرو
اعلام نرخ حق بیمه شخص ثالث خودرو سال ۹۹
بر اساس اعلام شورای عالی بیمه، نرخ حق بیمه و قیمت بیمه شخص ثالث خودرو در سال ۹۹ برای تمام وسایل نقلیه معادل ۳ درصد بیش تر از نرخ های سال ۹۸ تعیین و اعلام شده است. با اشاره به مصوبه شورای عالی بیمه در ۲۸ اسفندماه ۹۸، شرکت های بیمه موظف هستند نرخ حق بیمه و میزان خسارت پرداختی دارندگان وسایل نقلیه را بر اساس نرخ دیه ۹۹ پرداخت کنند.