زندگی مشترک برای هر کسی به نوعی رقم می خورد و برای برخی مادرشوهر و خواهر شوهر مانند خانواده عروس خانم هستند و متقابلا مادر زن و خواهر زن برای آقاد داماد حکم خانواده خودش را دارند و اما متاسفانه بنا به دلایلی مادر شوهر، مادر زن و…. برای برخی از زوجین حالت اعضای خانواده را ندارند و بیشتر شبیه به رقیب یا بهتر است بگوییم شبیه به دشمن تصور می شوند. در این مطلب باید و نباید های رفتار با مادرشوهر را برای شما کاربران عزیز در نظر گرفته ایم.
جملاتی که نباید به مادر شوهرتان بگویید !
اگر به تازگی ازدواج کرده اید و دوست دارید در دل مادر همسرتان جا باز کنید و دلبرانه رفتار نمایید ، نباید از برخی جملات هرگز استفاده نمایید . برخی از صحبت هایی که بین عروس و مادر شوهر بیان می شود سبب ایجاد فاصله و کدورت بین آنها خواهد شد پس همانگونه که طرز صحبت با آنها مهم است باید بدانید کدام بر زبان آوردن کدام حرف ها سبب تیره و تار شدن روابط مادر شوهر و عروس می گردد . برای اجتناب از استرس خانوادگی، در این بخش جملاتی را آورده ایم که نباید به مادر شوهرتان بگویید.
از مادر شوهرتان غول نسازید
قبل از اینکه به شما بگوییم کدام حرف ها را نباید به مادر شوهرتان بزنید ، لازم است ، بگوییم هرگز از مادر شوهرتان غول نسازید ، او نیز مانند تمامی مادرها ، مهربان است و عمری برای فرزندش که همسر و عشق شماست زحمت کشیده است ، پس پیش زمینه های ذهنی در مورد مادرشوهرهای دیگران را از ذهن تان دور کنید و درباره مادرشوهرخودتان از همان ابتدا مثبت بیندیشید و به او احترام بگذارید و عشق و محبت تان را به او نشان دهید و هر چند وقت یکبار به دیدن او روید.
اخلاق پسرت هم مانند شماست
همیشه برای حل مشکلات خانوادگی و زناشویی این شما و همسرتان هستید که باید مسائل را بررسی و حل کنید بنابراین وارد کردن خانواده ها و مادر شوهرتان به قضیه مشکلات شما را دو چندان می کند.پس هیچگاه مادر شوهرتان را مسئول عیوب همسر خود ندانید و از رفتار او گله نکنید . این موضوع او را هم وارد مسائل شما می کند و شوهرتان دیگر مسئولیت کارهایش را به عهده نمی گیرد.
اولویت من خانواده ام هستند
طبیعی است خانواده خودتان بیش از خانواده همسرتان برای شما اهمیت دارند، اما در ظاهر هم که شده به خانواده همسر و مادر شوهرتان نشان دهید که او نیز برای شما مهم است.پس روزهای تعطیل به خانواده همسرتان نیز سر بزنید . با همسرتان تصمیم گیری کنید که در تعطیلات نزد کدام یک از خانواده ها بروید . اگر شوهرتان تمایل دارد بیشتر با خانواده اش باشد، اشکالی ندارد که زمانی را با آنها تنها بگذراند.
در مواقع نیاز به کمکتان می آیم
سعی کنید هرگز قول هایی را ندهید که عمل کردن به آنها برایتان مشکل است مثلا به خانواده همسر و مادر شوهرتان نگویید که :اگر به چیزی نیاز داشتید روی کمک من حساب کنید زیرا در صورت عمل نکردن به قولهایتان ، نزد آنها بی اعتبار می شوید و محبوبیت خود را از دست خواهید داد . بنابراین به جای قول دادن سعی کنید زمانی را برای دیدن آنها اختصاص دهید و هر زمانی که توانستید و آنها نیاز به کمک شما داشتند ، برای کمک به آنها بشتابید.
من خودم برای زندگیم تصمیم می گیرم
مادر همسر شما خواهان بهترین زندگی مشترک برای شما و همسرتان است پس با دید منفی به او ننگرید و از صحبت های او برداشت منفی نداشته باشید ممکن است توصیه های مادرشوهر به شما حس تحکم بدهد، اما بهتر است مثبت بیاندیشید و فرض کنید که او نیتش خوب است و از او تشکر کنید و کار خودتان را بکنید. اگر او به تحمیل نظراتش ادامه داد ، از شوهرتان کمک بگیرید و با کمک همسرتان به مادر او بگویید که برخی از رفتارهایش را نمی پسندید.
شما چیزی از مذهب و سیاست نمی دانید
برای اینکه خانواده همسرتان با شما دچار مشکل نشوند بهتر است هیچ گاه وارد بحث های سیاسی ، مذهبی نشوید و در موضوعات حساس نظر خود را اعلام نکنید زیرا این مبحث ها در برخی از خانواده ها بسیار پر اهمیت هستند و در صورت داشتن نظری خلاف نظر خانواده همسرتان ممکن است روابط شما با آنها تیره و تار شود و یک شام خانوادگی تبدیل به صحنه جنگ گردد ، در این صورت اگر وارد دعوا و مشاجره شوید، هیچکس برنده نمی شود.
امیدوارم طلاهایت به من برسد
حتی اگر خانواده همسرتان ثروتمند هستند و شما در مضیقه مالی قرار دارید ، هیچگاه طلب سهم الارث از آنها نداشته باشید زیرا این صحبت نشان می دهد که شما منتظر مرگ خانواده همسر و مادر شوهرتان هستید و بدانید که شما حقی بر دارایی مادرشوهرتان ندارید و گفتگوهای مربوط به ارث باید بین شوهرتان، خواهر و برادرهایش و پدر و مادرش باشند و هرگزشما نباید این بحث ها را پیش بکشید.
برای دیدن شما وقت ندارم
اگر واقعا مشغله زیادی دارید و وقت زیادی برای دیدن مادر شوهرتان ندارید ، هرگز به او نگویید برای دیدنت وقت ندارم بلکه با شوهرتان هماهنگ شوید و با مادرشوهرتان حرف بزنید و با مهربانی به او بگویید که من می توانم در زمان محدودی به دیدن شما آیم تا او هم توقعاتش را درست کند و غافلگیر یا ناراحت نشود اما هر زمان که فرصتی رخ داد به دیدن شما هم می آییم.
کافیست پسرتان به دیدن شما آید
هرگز به مادر شوهرتان نگویید که فقط کافیست پسرش را ببیند و او به دیدنش برود و شما دوست ندارید با او ارتباط برقرار نمایید . شما هم باید با آنها ارتباط برقرار کنید تا شوهرتان از اینکه همیشه در وسط ماجرا باشد، احساس بیزاری نکند. فرزندان شما نیز با دیدن رفتار شما از شما تبعیت می کنند و در آینده همینطور رفتار می کنند.
از دخترت طرفداری نکن
هرگز از مادر شوهرتان توقع نداشته باشید در دعوای عروس و خواهرشوهری از شما طرفداری کند زیرا مادرها اغلب مواقع طرف دخترشان را می گیرند پس هرگز در دعوای خود و خواهر شوهرتان ، مادر شوهرتان را دخالت ندهید و این دعواها باید بین خودتان بماند زیرا وقتی مادرشوهرتان را درگیر ماجرا می کنید در واقع از او می خواهید طرف یک نفر را بگیرد.
لازم نیست نوه هایتان را ببینید
اگر با مادر شوهرتان اختلاف دارید ، هرگز بچه ها را وارد این قضیه نکنید . خانواده همسرتان نیز مانند خانواده شما حق دارند که نوه هایشان را ببینند . اگر به علت رفتار مادر شوهر یا پدر شوهرتان و تاثیر رفتار آنها بر فرزندانتان ، آنها را از دیدن نوه هایشان محروم می کنید ، ابتدا برای حل این مشکل شما و شوهرتان با هم از آنها بخواهید که از این رفتار دست بکشند وگرنه دیگر نوه هایشان را نمی بینند. مطمئن باشید آنها به خاطر نوه هایشان هم شده ، این رفتارها را تکرار نخواهند کرد.
توصیه هایی برای تقویت روابط بین شما و مادرشوهرتان
- وقتی مادرشوهر به خانه شما می آید کنارش بنشینید، با او حرف بزنید و اجازه دهید به شما کمک کند.
- درباره مادرشوهرخودتان از همان ابتدا مثبت بیندیشید.
- در هر شرایطی به مادرشوهرتان احترام بگذارید.
- فرصت دهید تا در نگهداری از فرزندتان به شما کمک کند.
- منتظر نباشید که او نسبت به شما پیش قدم شودو بزرگ تر و کوچک تری را رعایت کنید.
- دلخوری های به ظاهر کوچک را با همسرتان در میان بگذارید.
- خودتان را جای مادرشوهرتان بگذارید و قضایا را از دید او ببینید.
- برای مادرشوهرتان جملات محبت آمیز بنویسید یا در مناسبت های مختلف به او هدیه بدهید.
- به ایده های او احترام بگذارید و در مقابل نصیحت هایش گارد نگیرید.
- روز تولد مادرشوهرتان را فراموش نکنید.
- وقتی مادرشوهرتان کاری برای تان انجام می دهد، تشکر کنید.
- بدی ها را فراموش کنید و هرگز نزد همسرتان بدگویی خانواده اش را نکنید.
- در ابراز محبت به خانواده همسرتان و به ویژه مادرش، منتظر پاسخ مثبت نباشید.
- از کنار بعضی حرف ها راحت بگذرید.
- رفت و آمدها را به صورت متعادل بین دو خانواده برقرار کنید.
چگونه می توانیم قلب مادر شوهرمان را بدست آورده و رابطه را با مادر شوهر خود تقویت کنیم؟
با در نظر گرفتن سه عنصر صمیمیت، عشق و تعهد، رابطه خوبی با مادر شوهر خود داشته باشید.افکار بد شما را به سمت موارد بد سوق می دهد و تصمیم گیری را دشوار می کند.برنامه ریزی خود را بر اساس احترام متقابل انجام دهید.منتظر نمانید تا او در مقابل شما تعظیم کند.بزرگتر و کوچک تر بودن مهم ترین و فراموش نشدنی ترین اصل در این زمینه است.کسی به دیگران احترام می گذارد، یک شخص محترم است، و کسی که برای احترام تلاش می کند باید به دیگران احترام بگذارد و منتظر احترام دیگران نیز خواهد بود.
اگر خانواده شوهرتان و مخصوصا مادرش مطمئن باشند که پسرش با یک خانواده محترم و با شخصیت ازدواج کرده است، محبت و مهربانی در آنها تقویت خواهد شد.اما اگر از تکنیک بیان احساسات خارج شوید، صمیمیت بین شما از بین می رود.تصور کنید که زمانی که می خواهید محبت کنید، زمانی است که مادر شوهر شما بیمار است.برای خانواده شوهرتان و مخصوصا مادرتان هم همینطور است.با این حال، برای تضمین تعهد خود خانواده تان را پس از ازدواج فراموش نکنید.مادر شوهر شما، عزیزترین فرد در زندگی همسر شما بوده و قلبا هم را دوست دارند همان طور که شما هم مادرتان را دوست دارید.
بیان عاطفی خانواده ها مهم است.بنابراین اگر با عشق صحبت می کنید، همه را به همسرتان بگویید و بگذارید او این را بداند.اکثر زنان دوست دارند رابطه خوبی با مادر شوهرشان داشته باشند.خواندن موارد زیر خالی از لطف نیست.
- بهتر است که درباره اختلافات خانوادگی صحبت نکنید.
- با پیشنهادات خانوادگی خود در حضور مادر شوهر خود موافقت کنید، اما اعلام کنید که بعدا تصمیم خواهید گرفت.
- در بحث های خانوادگی شرکت نکنید و از توضیح جداگانه خودداری کنید.
- اجازه ندهید که همسرتان از حضور شما در خانواده اش شکایت کند.
- شما گاهی می توانید از خانواده خود دیدن کنید و اگر به هر دلیلی نمی توانید این کار را انجام دهید، اکنون به دیدن آنها بروید.
- هنگامی که با او هستید، احترام به دیگران در حضور همه مهم است.
- هنگامی که شما احساس می کنید چیزی برای گفتن ندارید، بهترین چیز در این مورد سکوت است.
- همیشه به وضعیت شوهرتان، خصوصا در حضور مادر شوهر، رسیدگی کنید.
- احترام به پسر ش را در حضور او انجام داده که با اولین بی احترامی به شوهر، در حضور مادرش، شما این را نشان می دهید که شما در تعارض بوده و اجازه دخالت در زندگی خصوصی خود را می دهید.
- از شوهرتان در حضور مادر شوهر خود سوء استفاده نکنید.
- همیشه مراقب باشید که هزینه های زندگی، لباس و آرایش خود را مخفی نگه دارید.
- فقط کار های بد او را نبینید و از کارهای خوب او قدردانی کنید.
- هر بار که او را می بینید، بگذارید همسر شما به او بگوید تا بداند که مادرش را دوست دارد.
- اگر برای اولین بار رابطه خود را با او در میان گذاشته اید، سعی نکنید این کار را دوباره انجام دهید زیرا او در تمام موارد حاذق و ماهر نیست.
- با او سرد صحبت نکنید و سعی کنید دوستانه تر باشید.
- علاوه بر محترم شمردن او، او را بیش از دیگر زمان ها محترم داشته و جلوی او پاهای خود را دراز نکنید.
- از هدایایی که از او دریافت می کنید سپاسگزاری کنید.
- بچه های خود را رها نکنید و در مورد محبت به او صحبت کنید.
- از همسر و مادر شوهر خود سپاسگزار بوده و به ان ها احترام بگذارید.
- هرگز شوهرتان را از رفتن به خانه مادرش منع نکنید.
- در جلسه اول ظروف را نشویید.
- همه چیزهایی که امروز انجام می دهید، وظیفه شما برای چند ماه در نظر گرفته می شود.
- شوهر شما هم سن شما نیست پس احترام او را حفظ کنید و محدودیتی در مورد شوخی با او داشته باشید.
- بگویید عزیزم، همیشه باید در دسترس باشید.
- همیشه می دانید که هیچ وقفه ای در هنر وجود ندارد. هنر حفظ رابطه است.
- هنگامی که شما بی احترامی دیدید، مقدار دید و بازدید شما به مدت کوتاهی کاهش یابد بدون اینکه رابطه را قطع کنید.
- دفاع از حق خود را در هر کجا که شما نیاز دارید انجام دهید.
-
در بعضی مواقع سکوت و گذران وقت بهترین پاسخ است و باعث می شود که شما روشن تر نگاه کنید.
- اگر قربانی ضعف های خود شده اید و به خود آسیب زده اید، حتما از مشاور خانواده کمک بگیرید.
- پیوستن همسرتان به خانواده خود را به عنوان جزئی جدا نشدنی در نظر بگیرید.سعی نکنید او را از خانواده اش جدا کنید.با انجام این کار، او به این مورد حساس تر می شود و بیشتر او را به خانواده اش سوق می دهد.
وقتی خانواده ها مداخله می کنند چه کار کنیم؟
متأسفانه، با تمام تأکیدات روانشناسان خانواده، به عدم دخالت خانواده ها در زندگی عروس و داماد، هنوز مداخلات را در زندگی زوج جوان مشاهده می کنند که موجب ناراحتی و گاهی اوقات فشارهای شدید می شود.بعضی از مردم می خواهند مهارت های مقابله با این نوع تعاملات را یاد بگیرند، به طوری که بدون فشار ذهنی، رابطه صمیمانه بین عروس و خانواده اش ادامه یابد.در چنین شرایطی، به آنها با محدودیت و بدون محدودیتی که در مورد سخنان آنها فکر می کنید، بگوئید.
اگر موضوع به پایان نرسیده و شما همچنان نظرات نادرست را می بینید، به یاد داشته باشید که در جای مناسب برای مشارکت با همسرتان هستید و تصمیم بگیرید.به یاد داشته باشید که اکثر خانواده ها واقعا مایل به فرزندان خود هستند، اما گاهی اوقات آنها راه درستی را برای انجام این کار انتخاب نمی کنند، بنابراین به چشم توطئه گران به ان ها نگاه نکنید.چشم پوشی آرامش ذهنی می آوردبا تمام مراقبت هایی که می توانیم در خانواده ی همسرمان انجام دهیم، موقعیت هایی وجود دارد که در آن ما دچار مشکل می شویم.در این وضعیت اول، بهتر است مسئله را به روشنی باز کنید.
چقدر با مادر شوهرم همراه باشم ؟
یکی از مهم ترین ستون های رفتار، که باید توسط هر دختر جوان و پسر جوان به رسمیت شناخته شود حفظ احترام به افراد مسن است.هرگز با خانواده ی همسر خود جوری صحبت نکنید که برای ۀن ها ناخوشایند یا ناراحت کننده باشد.اگر مادر شوهر شما گاهی اوقات برای خرید، پخت و پز و از شما کمک می خواهد او را همراهی کنید، این کار را درست انجام دهید زیرا رابطه شما دو طرفه است.اما به یاد داشته باشید، آن را به برنامه روزانه خود تبدیل نکنید، زیرا انتظارات را به صورتی باور نکردنی بالا می برد، اما شناخت قابلیت ها به شما در برنامه ریزی بهتر کمک خواهد کرد.